Actualitate
Alexandru Micaciu ales, ieri la Cugir, pentru un nou mandat în fruntea Sucursalei Alba a Asociației Generale a Inginerilor din România
În sala de festivități a Colegiului Tehnic „Ion D. Lăzărescu” Cugir a avut loc ieri, 27 noiembrie 2017, Adunarea generală a Asociației Generale a Inginerilor din România (AGIR), Sucursala Alba cu sediul la Cugir. Reuniunea a avut pe agenda de dezbateri: Darea de seamă a Consiliului Director al AGIR, de la alegerile precedente până în prezent; Alegerea noului consiliu de conducere al sucursalei.
În darea de seamă, președintele asociației, dr. ing. Alexandru Micaciu a arătat că „Scopul sucursalei AGIR Alba, este de a apăra interesele profesionale și sociale ale corpului ingineresc, preocupându-se de încadrarea lor corectă și demnă, perfecționarea profesională, recomandarea și promovarea inginerilor în interesul societății și al individului, indiferent de forma întreprinderii sau instituției unde este angajat. În acest scop si pentru atingerea valorilor pe care și le-a propus, AGIR are menirea de a organiza acțiuni de educație continuă inginerească; să sprijine libera initiativă a inginerilor prin consulting, cursuri manageriale, în scopul creării de noi locuri de muncă pentru ingineri, organizarea de dezbateri profesionale, conferințe, simpozioane, colocvii pentru realizarea unui larg schimb de cunoătinîe, experiență și informare în domeniile de specialitate tehnico- științifice”. În luările de cuvânt s-a pus accent pe implicarea membrilor AGIR în revigorarea activității asociației, în așa fel încât aceasta să-și ducă la îndeplinire rolul pentru care a fost constituită.
„Nu este suficient să ne limităm doar la organizarea edițiilor „Conferinței Naționale – Profesorul Ion D. Lăzărescu Cugir”, ci este necesar să ne gândim și la alte activități care vizează dezvoltarea urbei, AGIR fiind un bun partener al administrației locale. Să contribuim la pregătirea forței de muncă, la calificarea profesională, acțiuni ce trebuie realizate dezinvolt și fără pretenții de recompensă materială”, a susținut dr. ing. Emil Muntean – vicepreședinte AGIR.
În același context, ing. Vasile Moldovan – administrator firmă (Nova Modul), a subscris la cele afirmate de Muntean și a propus creșterea numărului de membri ai asociației, prin găsirea de modalități care să o facă atractivă. Acesta a lansat ideea constituirii unei organizații cu personalitate juridică, a inginerilor din Cugir, mai numeroasă și mai atractivă, care să cuprindă cadre inginerești active sau aflate la pensie, la care să adere și persoane cu alt statut profesional(fizicieni, chimiști, maiștri, tehnicieni ș. a.).
„Nu trebuie să ne angajăm în activități de anvergură. Să facem puțin, dar să se vadă”, a spus Moldovan. După epuizarea dezbaterilor s-a trecut la alegerea conducerii AGIR. În funcția de președinte AGIR a fost reales dr. ing. Alexandru Micaciu – profesor la Colegiul Tehnic „Ion D. Lăzărescu” Cugir.
Vicepreședinți au fost aleși:
– Dr. ing Emil Nicolae Muntean – director general Parcul Industrial Cugir
– Adrian Tulbure – profesor Universitatea ,,1 Decembrie 1918” Alba iulia
– Mihaela Ciortea – lector Universitatea ,,1 Decembrie 1918” Alba Iulia
– Dr. ing. Nicușor Mihai – SC Uzina Mecanică Cugir
– Ing. Vasile Moldovan – Nova Grup Cugir SRL
Membri ai consiliului director:
– Gheorghe Șuteu, Ioan Dăneasă, Aurel Voicu, Romulus Micu, Toader Ulise, Dacia Napău, Marcel Ruscă, Radu Roșian, Liliana Dache, Codruț cernea, Călin Curea, Mugurel Sârbu, Dorin Scânteie.
Secretar AGIR: Mariana Iviniș
O nouă reuniune AGIR a fost stabilită pentru data de 22 ianuarie 2018.
Constantin PREDESCU
Actualitate
7 proiectile si 9 elemente de muniție de infanterie, descoperite la Cugir. A intervenit echipa pirotehnică din cadrul ISU Alba
Echipa pirotehnică din cadrul ISU Alba a fost solicitată să intervină în dimineața zilei de vineri, 6 septembrie 2024, pentru asanarea a 7 proiectile si 9 elemente de munitie de infanterie, descoperite pe raza orașului Cugir.
„Echipa pirotehnica din cadrul ISU Alba a fost solicitată să intervină pentru asanare muniției rămasă neexplodată în oraș Cugir. În urma misiunii pirotehnice au fost asanate: 7 proiectile si 9 elemente de munitie de infanterie. Forțele alocate: 1 x autospeciala pirotehnică”, a transmis ISU Alba.
Actualitate
Indicatorii tehnico-economici pentru realizarea nodului de conectare a orașului Cugir la Autostrada A1, aprobați de Guvern
Guvernul României a aprobat în ședința de miercuri, 4 septembrie 2024, indicatorii tehnico – economici aferenți obiectivului de investiții „Nod rutier A1 (km 326+155) – DJ 704 (Cugir)”, județul Alba.
• Descrierea situaţiei actuale
În prezent, pe autostrada A1 km 326+155, la intersecția cu DJ 704 care supratraversează autostrada, în localitatea Șibot, nu este amenajat nici un fel de acces în autostradă.
Necesitatea amenajării acestui nod rutier a fost relevată și în cadrul Studiu de prefezabilitate realizat anul 2016 prin care s-a analizat amplasarea și realizarea de noi noduri rutiere pe autostrăzile existente.
În cadrul documentației tehnico – economice, a fost realizată Analiza multicriterială: au fost analizate 3 variante de amenajare a nodului rutier departajate pe bază a trei criterii, respectiv: costul de referință al fiecărei variante, analiza economică-rentabilitatea economică și mediu.
Oportunitatea investiției – asigură capacitatea de circulație necesară, răspunzând cererii reale de transport, condițiilor corespunzatoare de circulație, cu efecte minime asupra mediului și ale ocupării de terenuri, îmbunătățindu-se
fluența traficului și siguranța rutieră, prin reducerea emisiilor poluante, precum și reducerea costurilor de operare.
Categoria de importanță a obiectivului este ,,normală’’ (C), iar categoria bretelelor nodului rutier, din punct de vedere funcțional și al traficului, se încadrează în clasa tehnică III.
Nodul rutier proiectat este amplasat în imediată apropiere a joncțiunii dintre DN 7 cu autostrada A1, la sud de localitatea Șibot, judetul Alba.
Pentru realizarea obiectivului este necesară o suprafață totală de aproximativ 13,1 ha.
Soluţiile tehnice s-au stabilit pe baza concluziilor şi rezultatelor studiilor, investigaţiilor de teren, a normelor şi standardelor în vigoare.
Pentru amenajarea completă a nodului se vor realiza următoarele bretele:
– Breteaua 1 de legătură dintre nodul rutier și Drumul județean DJ 704; L=1.184,00 m;
– Breteaua 2, care va permite accesul la autostrada A1 din breteaua 1, în direcția de mers Timișoara – Sibiu; L=712,00 m;
– Breteaua 3, de ieșire de pe autostrada A1 pe breteaua 1 spre DJ 704, în direcția de mers Timișoara-Sibiu. L=620,00 m
– Breteaua 4, care va permite accesul la autostrada A1 din breteaua 1, în direcția de mers Sibiu – Timișoara; L=630,00 m;
– Breteaua 5, de ieșire de pe autostrada A1 pe breteaua 1 spre DJ 704, în direcția de mers Sibiu – Timișoara. L=501,00 m
Se va moderniza drumul județean existent, în zona intersecției cu sens giratoriu a acestuia cu breteaua 1; L=200.00m
Racordarea bretelelor proiectate la autostrada A1, se realizează prin amenajarea benzilor de accelerare și deccelerare, având lungimea:
• Bretea 2: Lungime accelerare = 347 m;
• Bretea 3: Lungime decelerare = 250 m;
• Bretea 4: Lungime accelerare = 385 m;
• Bretea 5: Lungime decelerare = 235 m;
Nodul rutier proiectat este amplasat în imediata apropiere a joncțiunii dintre DN 7 cu autostrada A1, la sud de localitatea Șibot, județul Alba. Racordarea bretelelor la autostrada A1, se realizează prin amenajarea benzilor de accelerare/deccelerar.
• Pasaj peste Autostrada A1
La km 328+100 al autostrăzii A1, se va realiza pe breteaua 1 un pasaj peste autostradă, pentru asigurarea accesului la autostrada, în direcția Sibiu-Timișoara.
Structura are o singură deschidere și o lungime totală de 60.50 m. Are o oblicitate de 96° dreapta față de axul autostrăzii.
Traseul autostrăzii sub pasaj este în curba, iar traseul bretelei pe care se amplasează pasajul este în aliniament, iar panta transversală a căii este de 2.5% (profil neconvertit).
Realizarea nodului rutier va constitui o nouă legătură rutieră a rețelei de drumuri locale din zona proiectului la rețeaua majoră de autostrăzi și conduce la beneficii economice de tipul:
– reducerea costului cu timpul de exploatare al vehiculelor;
– reducerea costului de operare al vehiculelor;
– reducerea costului accidentelor;
– reducerea costului pentru prevenirea poluării mediului.
Actualitate
Bărbat de 70 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a furat o bicicletă din fața unui local public
Marți, 3 septembrie 2024, polițiștii din Alba Iulia au identificat un bărbat de 70 de ani, din Cugir, ca persoană bănuită de furtul unei biciclete care a fost sesizat poliției la data de 12 august 2024.
Din cercetări a rezultat că, în după amiaza zilei de 12 august 2024, bărbatul ar fi profitat de faptul că proprietarul bicicletei ar fi lăsat-o neasigurată în fața unui local public și ar fi sustras-o.
Bicicleta a fost recuperată și restituită păgubitului.
Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale a bărbatului.
FOTO: ARHIVĂ
-
Mondenacum 9 luni
MESAJE de Crăciun fericit! Urări și felicitări pe care le poți trimite celor dragi | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 4 luni
Când pică Paștele ortodox și cel catolic 2025, dar și în următorii ani | cugirinfo.ro
-
Din judeţacum 4 luni
Mesaje de Paste 2024. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti | cugirinfo.ro
-
Din judeţacum 4 luni
Mesaje de Paște fericit 2024. SMS-uri urări şi felicitări de Sfintele Pasti pe care le poţi trimite prietenilor | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 6 luni
MESAJE de 8 MARTIE, Ziua Femeii 2024. Felicitări, urări și SMS-uri pentru femeile din viața voastră | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 3 săptămâni
Mesaje de Sfânta Maria 2024. URĂRI, FELICITĂRI și SMS-uri care pot fi trimise persoanelor care își serbează onomastica | cugirinfo.ro
-
Actualitateacum 5 luni
MESAJE de Sfântul Gheorghe 2024. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi transmite celor dragi de ziua numelui | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 4 luni
Sfinții Constantin și Elena 2024. FELICITARI, MESAJE și URARI pentru cei care își sărbătoresc onomastica | cugirinfo.ro