cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Aleșii locali din Cugir au stabilit ce categorii sociale vor beneficia de subvenție sau de gratuitate la transportul local

Aleșii locali din Cugir au stabilit ce categorii sociale vor beneficia de subvenție sau de gratuitate la transportul local

Publicat în 22.05.2018 la ora 9:07

Aleşii locali din Cugir au aprobat, recent, unele modificări privind Metodologia de decontare a călătoriilor pentru anumite categorii sociale pentru care transportul local este gratuit sau subvenţionat de către consiliul local.

Astfel, categoriile sociale subvenţionate cu nivel nelimitat de gratuitate, conform hotărârii adoptate, sunt: veteranii de război şi văduvele acestora, persoanele ce au fost persecutate politic, luptătorii care au contribuit la victoria revoluţiei române din decembrie 1989 şi persoanele cu handicap.

Subvenţia are valoarea de 75 de lei/lună şi este suportată de delegatar 100%. De asemenea, beneficiază de decontarea călătoriilor şi pensionarii, de luni până vineri (două călătorii/zi), cu un abonament de 35 de lei/lună, precum şi de luni până duminică (două călătorii/zi), cu valoarea abonamentului de 50 de lei/lună.

Conform deciziei consilierilor locali, asigurarea şi eliberarea legitimaţiilor de călătorie se vor efectua prin grija delegatului. Eliberarea legitimaţiilor de călătorie se face în baza documentului care atestă categoria socială beneficiară de subvenţie şi actul de identitate al beneficiarului. În cazul pensionarilor se va prezenta cel mai recent cupon de pensie.

Persoanele cu handicap domiciliate în oraşul Cugir vor utiliza şi legitimaţii de călătorie emise de delegat. Decontarea sumelor datorate de delegatar delegatului, ca urmare a asigurării acestor subvenţii, se face lunar pentru luna anterioară.

Până în data de 15 a lunii delegatul va transmite delegatarului situaţia cu beneficiarii de facilităţi (şi datele de identificare a acestora) pentru transportul public, iar până în data de 24 a lunii delegatul va emite şi transmite delegatarului factura. Efectuarea plăţilor se va face în contul delegatului.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 816 ori

Aleșii locali din Cugir au stabilit ce categorii sociale vor beneficia de subvenție sau de gratuitate la transportul local
3 (60%) 4 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.