cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Aleșii locali ai Cugirului au aprobat repartizarea a 26 de imobile, aparţinând domeniului privat al oraşului, pe o perioadă de cinci ani

Aleșii locali ai Cugirului au aprobat repartizarea a 26 de imobile, aparţinând domeniului privat al oraşului, pe o perioadă de cinci ani

Publicat în 06.09.2019 la ora 10:00

Aleșii Cugirului au aprobat, în ședința din luna august, repartiția unui număr de 26 de imobile, aparținând domeniului privat al orașului Cugir, urmând a se încheia în acest sens contracte de închiriere pe o perioadă de cinci ani.

În Referatul de specialitate întocmit de Biroul Administrarea Domeniului Public și Privat din cadrul Serviciului Comunitar de Utilități Publice al orașului Cugir, Compartiment Fond Locativ, se arată necesitatea asigurării accesului la locuinţă a tuturor cetăţenilor, acces ce reprezintă o precondiţie pentru exercitarea unor drepturi fundamentale de care trebuie să beneficieze orice persoană. Potrivit primarului Adrian Teban, demersul are loc ca urmare a faptului că la data de 31 august 2019 a încetat valabilitatea unui număr de 37 de contracte de închiriere a imobilelor aparţinând domeniului privat al oraşului Cugir, încheiate la data de 1 septembrie 2014 pe o perioadă de cinci ani.

Totodată, în data de 30 iunie 2019 au încetat un număr de 4 contracte de închiriere, dar dosarele pentru o nouă repartiţie au fost depuse după şedinţa ordinară a Consiliului Local Cugir din luna iunie, deoarece aceste persoane înregistrau datorii la chirie şi utilităţi şi doar după termenul limită stabilit pentru repartiţia ce a avut loc în luna iunie, au fost depuse aceste solicitări.

Dintre cele 26 de locuințe acordate chiriașilor, 16 se află situate pe strada George Coșbuc, 3 pe strada Ion Creangă, 3 pe strada Rozelor, 3 pe strada 1 Decembrie 1989 și una pe strada Lalelelor. Repartițiile au fost făcute în conformitate cu prevederile art. 48 din Legea Locuinţei nr. 114/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, art. 30 din H.G. nr. 1275/2000, Hotarârii Consiliului Local nr. 170/2004 privind componența Comisiei sociale de analiză și soluționare a cererilor de locuințe din fondul locativ de stat, așa cum a fost modificată H.C.L. 52/2019 prin care a fost aprobat Regulamentul privind atribuţiile şi funcţionarea Comisiei sociale de analiză şi soluţionare a cererilor de locuinţe din fondul locativ de stat.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 663 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.