cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Economie » ALEGER PARLAMENTARE | Alexandru Pereş a salvat locurile de muncă la UM CUGIR

ALEGER PARLAMENTARE | Alexandru Pereş a salvat locurile de muncă la UM CUGIR

Publicat în 19.12.2012 la ora 19:34

Doar modestia celebră a senatorului Alexandru Pereş l-a împiedicat să facă publice de fiecare dată intervenţiile sale decisive în rezolvarea unor probleme extrem de importante pentru judeţul Alba. Din exemplele extrem de numeroase oferim două, semnificative. În anul 2009, parteneriatul dintre SC Uzina Mecanică Cugir şi firma germană Daimler AG (SC Star Transmission SRL), care avea ca obiect principal de activitate “producţia de piese şi accesorii pentru autovehicule” a fost pe cale să fie abandonat întrucât comenzile au scăzut îngrijorător din cauza crizei. Pentru a menţine gra­dul de competitivitate al societăţii era necesar un aport suplimentar de capital care să conducă la diversificarea producţiei. Numai că partenerul român nu avea bani. Perspectiva economică nu mai putea fi susţinută iar partenerul german şi-a pus problema mutării fabricii în Slovenia sau Cehia. Prima consecinţă – circa 500 salariaţi şi-ar fi pierdut slujbele, deşi prognoza era ca în 2012 – 2013 numărul celor angajaţi să crească la 1000. Problema a intrat în atenţia Ambasadei Republicii Federale a Germaniei la Bucureşti, care a solicitat sprijin în soluţionarea ei.Senatorul Alexandru Pereş, pe atunci vicepreşedinte al Senatului României a reuşit să învingă toate piedicile şi să convingă partenerul german să rămână. Să pui de acord factorii administrativi locali cu ministerul de resort şi cu legislaţia existentă părea o încercare insurmontabilă. Nu şi pentru experienţa şi energia senatorului de Alba. O soluţie agreată până la urmă de nemţi a fost ca aceştia să mărească unilateral capitalul social prin a­port în natură sub formă de utilaje. Valoarea acestora se ridica la 8 milioane euro. Astfel au fost salvate locurile de muncă de la UM Cugir precum şi perspectiva ca acestea să se dubleze în anii următori.
Michael Grewe, reprezentantul Concernului Daimler AG în România a ţinut să mulţumească oficial, printr-o scrisoare, senatorului de Alba, pentru susţinerea sa hotărâtoare. “Doresc să vă mulţumesc pentru sprijinul dvs în acest proiect şi pentru discuţia constructivă purtată în data de 30 iulie 2009, la sediul Ministerului Economiei”, a subliniat Grewe.
Un alt exemplu îl oferă intervenţia lui Pereş pentru promovarea la export a unor produse de marcă realizate în Alba. Cu ocazia recepţiei organizată de Ambasada României în Croaţia, prilejuită de Ziua Naţională a României, la intervenţia senatorului de Alba, firma SC Jidvei SRL a sponzorizat evenimentul cu renumitele vinuri locale. Ambasadorul României la Zagreb i-a mulţumit personal domnului Pereş, printr-o scrisoare oficială. Insistând asupra faptului că produsul va fi promovat pe piaţa croată, ambasada asumându-şi responsabilitatea contactării unor parteneri cu potenţial financiar ridicat, ambasadorul a încheiat: “Folosesc acest prilej pentru a vă transmite aprecierile mele deosebite pentru sprijinul acordat Ambasadei României la Zagreb, în cadrul demersurilor de promovare atât a unei imagini favorabile ţării noastre în Republica Croaţia, cât şi pentru dezvoltarea cooperării economice româno-croate”.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 315 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.