Rămâi conectat

Administraţie

Alee pietonală și pistă de bicicliști în zona Râul Mic din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

pista-biciclete-padureConsilierii locali din Cugir au aprobat un proiect de hotărâre inițiat de administraţia locală privind promovarea Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiții „ALEE PIETONALĂ ȘI PISTĂ DE BICICLIȘTI WASSERLINE CUGIR”

Potrivit Raportului de specialitate semnat de arhitectul șef al orașului, ing. Victor Sava, prin acest proiect, se intenționează a se valorifica turistic zona prin crearea unui traseu verde care să permită vizitarea bisericii Romano-Catolice, construită în anii 1824-1826, precum și accesibilitate la viitorul lac de agrement de pe Râul Mic ce poate fi utilizat în scop piscicol pentru activități sportive specifice.

Realizarea investiției va conduce la îmbunătățirea condițiilor de viață și sanitare ale locuitorilor din Cugir, salubrizarea zonei, crearea infrastructurii și dezvoltarea în viitor a unei rețele de piste de bicicliști care să lege între ele principalele puncte de interes cultural și economic, atragerea cât mai multor adepți a mijloacelor de transport nepoluante.

Lungimea totală a aleii și a pistei de bicicliști propusă este de 3980 m, și are ca origine aleea pietonală din strada Colinei iar ca destinație strada Râul Mic în zona barajului de pe Râul Mic.

Traseul propus pentru această investiție se suprapune peste traseul vechii aducțiuni de apă. Îmbrăcămintea aleii și a pistei de bicicliști va fi din pavele din beton vibropresat de 6 cm grosime fără șanfren. Încadrarea îmbrăcăminții se va face cu borduri mici de 10x15cm. Pista de biciclete va fi marcată cu bordură colorată pe partea carosabilă a aleii pietonale. Din punct de vedere al siguranței în exploatare, peste tot unde înălțimea taluzului depășește 1,0 m înățime, se vor dispune parapeți pietonali din lemn. Lățimea aleii pietonale va fi de 1,0 m, iar a pistei de biciclete de 2,0 m corespunzătoare pentru 2 benzi de circulație. Panta longitudinală este variabilă iar pe unele tronsoane foarte mare. Pe aceste zone, aleea pietonală se va amenaja cu scări alternate cu zone de odihnă, iar pista de biciclete se va amenaja în rampă.

Proiectantul propune lărgirea coronamentului barajului de pe Râul Mic, prin montarea unui platelaj metalic, a căii din lemn și a parapeților pietonali metalici, astfel încât să se asigure circulația pietonală în ambele sensuri. Peste toate viaductele se va realiza o placă nouă de suprabetonare, iar o parte din ea se va executa în consolă pentru a se putea asigura minim 1,0 m pentru circulația pietonală și minim 1,0 m pentru bicicliști. Pentru asigurarea siguranței se vor monta parapeți metalici pe viaducte și pe rampele de acces.

La începutul traseului s-a prevăzut amenajarea unui loc de joacă pentru copii, în suprafață de 120 mp. Suprafața acestuia fiind realizată cu nisip de 15 cm grosime. Acesta va fi dotat cu bănci, coșuri de gunoi, ansamblu de joacă, groapă cu nisip.

S-a prevăzut și amenajarea locurilor de odihnă, în suprafață de 185 mp, cu pavaj din piatră brută. O parte sunt amenajate adiacent aleii pietonale fiind dotate cu 2 băncuțe și un coș de gunoi, iar restul vor fi protejate cu copertină acoperită cu șindrilă și vor fi dotate cu 2 bănci, o masă și un coș de gunoi. Tot mobilierul va fi din lemn, protejat cu vopsele omologate împotriva ciupercilor, insectelor, pătrunderii apei.

Valoarea totală a cheltuielilor cuprinse în SF este de 3.630.861 lei-finanțare de la bugetul local. Durata de realizare a investiției: 12 luni

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Începând de astăzi, 30 mai 2023, au intrat în vigoare modificări și restricții de circulație pe mai multe străzi din orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Începând de astăzi, 30 mai 2023, șoferii din Cugir trebuie să respecte modificările privind prioritățile de circulație rutieră pe străzile Ion Creangă și Trandafirilor și noile restricții de circulație impuse pe strada Trandafirilor. Restricții de circulație au mai fost instituite pe străzile Viitorului și Nicolae Bălcescu.

• „Cedează trecerea” pe Trandafirilor și „Drum cu prioritate” pe strada Ion Creangă

Primăria Oraşului Cugir a solicitat Inspectoratului de Poliție al Județului Alba – Poliția Orașului Cugir avizul necesar mutării indicatorului rutier “cedează trecerea” de pe strada I. Creangă, nr. 94, pe strada Trandafirilor, nr. 4. Totdată, a fost solicitat avizul amplasării indicatorului “drum cu prioritate” pe strada Ion Creangă, nr. 94. Noile modificări s-au considerat necesare întrucât la orele de vârf se forma o coloană de mașini de aproximativ 150 m pe strada I. Creangă.

Totodată a fost avizată amplasarea, pe ambele sensuri de circulație ale străzii Trandafirilor, a indicatorului rutier “oprirea interzisă”, în vederea fluidizării traficului rutier și evitării ambuteiajelor provocate de autoturismele oprite pe partea carosabilă.

• „Staționarea interzisă” pe străzile Viitorului și N. Bălcescu

Tot de astăzi au fost amplasate mijloace de semnalizare rutieră în zona Spitalului Orășenesc Cugir astfel:

– amplasarea a două indicatoare rutiere “staționarea interzisă” pe ambele sensuri de circulație ale străzii Viitorului, de la intersecția cu strada Nicolae Bălcescu până la Valea Viilor;
– amplasarea a două indicatoare rutiere “staționarea interzisă” pe ambele sensuri de circulație ale străzii Nicolae Bălcescu, de la intersecția cu strada Unirii până la intersecția cu strada Ion Creangă.

Prin aceste noi restricții se urmărește îmbunătățirea condițiilor de trafic în zonă, evitarea de ambuteiaje rutiere, facilitarea circulației autobuzelor și accesului autovehiculelor de intervenție.

După instituirea acestor restricții, accesul pacienților sau aparținătorilor acestora, respectiv al vizitatorilor, cu autoturismele în parcarea din incinta Spitalului Orășenesc Cugir – zona Policlinică este permis zilnic, în intervalul orar 07:00-22:00.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De la 1 ianuarie 2024, impozitele și taxele locale din Cugir vor fi majorate cu 13,8%

cugirinfo.ro

Publicat

în

Aleșii Cugirului au aprobat pentru anul fiscal 2024 indexarea cu rata inflației de 13,8% a nivelurilor valorilor impozabile, a impozitelor și taxelor locale, a altor taxe și a taxelor speciale care constau într-o anumită sumă în lei.

Potrivit art. 491 alin.1 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, “în cazul oricărui impozit sau oricărei taxe locale, care constă într-o anumită sumă în lei sau care este stabilită pe baza unei anumite sume în lei, sumele respective se indexează anual, până la data de 30 aprilie, de către consiliile locale, ţinând cont de rata inflaţiei pentru anul fiscal anterior, comunicată pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice”.

Prin comunicatul de presă nr.13/13.01.2023 al Institutului Național de Statistică, s-a comunicat faptul că pentru anul fiscal 2022 rata inflației a fost de 13,8%.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

SPAS Cugir anunță că între în perioada 4 – 12 mai 2023 se distribuie pachete alimentare destinate categoriilor defavorizate ale populației. Vezi detalii

cugirinfo.ro

Publicat

în

Serviciul Public de Asistență Socială Cugir vă informează că în perioada 04.05.2023-12.05.2023 se va desfășura activitatea de distribuire pachete alimentare acordate categoriilor defavorizate ale populației, prin intermediul POAD 2018-2021 tranșa VI, astfel :

– între orele 09.00 și 16.00, în zilele lucrătoare, la sediul Băii Sociale din Cugir, str. Gheorghe Asachi, nr.13A

Beneficiarii pachetelor cu produse alimentare distribuite in etapa 1 sunt:
a). familiile și persoanele singure beneficiare de venit minim garantat;
b). persoanele beneficiare de alocație pentru susținerea familiei.

Ridicarea personală a ajutoarelor distribuite sub forma produselor alimentare se face în baza prezentării actului de identitate valabil însoțit de dovada încadrării în categoria de beneficiari (dispoziția Primarului privind stabilirea dreptului pentru beneficiarii de venit minim garantat și alocație pentru susținerea familiei).

Începând cu data de 15.05.2023, după încheierea primei etape, pachetele alimentare rămase vor fi distribuite persoanelor/familiilor aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și alte situații asemănătoare și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, în cadrul celei de-a doua etape.

Informații suplimentare se pot obține la nr de telefon: 0258/750764, 0258/750370, 0258/750738.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir