cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Politică » Adrian Teban: „Susțin alegerea primarilor din două tururi de scrutin”

Adrian Teban: „Susțin alegerea primarilor din două tururi de scrutin”

Publicat în 22.01.2016 la ora 11:29

adrian-teban-la-radio-unirea-fmCopreședintele PNL Alba, Adrian Teban, a spus ieri, la Radio Unirea FM, că susține alegerea primarilor din două tururi de scrutin invocând lipsa de legitimitate a celor care ar putea câștiga alegerile cu un procent mic, mai ales în cazul unei prezențe scăzute la vot.

”Am fost tot timpul adeptul a două tururi de scrutin și vă spun că încă din 2011 de când s-a propus această modalitate mi s-a părut incorectă față de oameni deoarece, în acest sistem, există posibilitatea ca la o prezență mai scăzută la vot un primar să ajungă să reprezinte o comunitate locală cu circa 7-10% din voturile din localitate. Dacă vin foarte puțini oameni la vot, la o prezență de 30%, o persoană care are 20 și ceva la sută poate să ajungă primar, și per total înseamnă că tu reprezinți comunitatea cu 5-10%, ceea ce înseamnă foarte puțin. Să poți să faci ceva într-o localitate trebuie să ai susținerea populației, altfel o să fie oameni care o să conteste modul în care ți-ai câștigat mandatul”, a afirmat Teban.

Copreședintele PNL Alba a mai afirmat că alegerea primarilor dintr-un singur tur e în avantajul partidelor mari și a primarilor în funcție. ”Dacă ești om politic cu adevărat trebuie să pui interesul public pe primul loc”, a conchis primarul Cugirului.

Acest articol a fost citit de 82 ori

Adrian Teban: „Susțin alegerea primarilor din două tururi de scrutin”
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *