Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Politică

Adrian Teban: „Susțin alegerea primarilor din două tururi de scrutin”

cugirinfo.ro

Publicat

în

adrian-teban-la-radio-unirea-fmCopreședintele PNL Alba, Adrian Teban, a spus ieri, la Radio Unirea FM, că susține alegerea primarilor din două tururi de scrutin invocând lipsa de legitimitate a celor care ar putea câștiga alegerile cu un procent mic, mai ales în cazul unei prezențe scăzute la vot.

”Am fost tot timpul adeptul a două tururi de scrutin și vă spun că încă din 2011 de când s-a propus această modalitate mi s-a părut incorectă față de oameni deoarece, în acest sistem, există posibilitatea ca la o prezență mai scăzută la vot un primar să ajungă să reprezinte o comunitate locală cu circa 7-10% din voturile din localitate. Dacă vin foarte puțini oameni la vot, la o prezență de 30%, o persoană care are 20 și ceva la sută poate să ajungă primar, și per total înseamnă că tu reprezinți comunitatea cu 5-10%, ceea ce înseamnă foarte puțin. Să poți să faci ceva într-o localitate trebuie să ai susținerea populației, altfel o să fie oameni care o să conteste modul în care ți-ai câștigat mandatul”, a afirmat Teban.

Copreședintele PNL Alba a mai afirmat că alegerea primarilor dintr-un singur tur e în avantajul partidelor mari și a primarilor în funcție. ”Dacă ești om politic cu adevărat trebuie să pui interesul public pe primul loc”, a conchis primarul Cugirului.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Politică

La Cugir, PNL și USR și-au dat mâna. Așteptăm reducerea taxelor locale și a tarifelor la utilități

cugirinfo.ro

Publicat

în

La Cugir, PNL și USR și-au dat mâna în Consiliul Local. Astfel, partidele de dreapta au majoritate și toate pârghiile necesare pentru a scădea taxele și impozitele locale, dar și pentru a începe demersuri susținute pentru reducerea tarifelor la utilități: apă, canalizare și salubrizare.

Astfel, așteptăm ca PNL și USR Cugir, să se alăture campaniei începute de PSD Alba, și susținută de 15.000 de cetățeni prin semnătură, pentru reducerea tarifelor la apă și canalizare.

Îi solicităm lui Adrian Teban, președintele PNL Cugir și primarul orașului, să nu se mai lase călcat în picioare de Ion Dumitrel, Ștefan Bardan, Dorin Nistor și alții din grupul restrâns de interese care decid prețul apei. Cugirenii nu sunt bătaia de joc a PNL-iștilor și nu plătesc apa ca pe un lux pentru ca PNL-iștii de la județ să-și umple buzunarele.

La Cugir, PSD rămâne singurul partid de opoziție, care va veghea la respectarea drepturilor și intereselor cugirenilor și va sancționa drastic orice derapaj al partidelor de dreapta care conduc orașul.

Pe lângă reducerea taxelor și impozitelor locale, pe agenda PSD în următorii patru ani se află proiecte și investiții pentru îmbunătățirea serviciilor medicale, a unităților școlare, respectiv modernizarea drumurilor și construcția de noi parcări. Atragerea investitorilor, astfel încât la Cugir să se creeze mai multe locuri de muncă, este de asemenea un punct prioritar, care ar trebui să ocupe un loc fruntaș pe agenda partidelor care guvernează la nivel local.

De asemenea, considerăm necesară dezvoltarea unei asociații a antreprenorilor din Cugir, revitalizarea industriei hoteliere și dezvoltarea industriei turismului, recondiționarea locurilor de joacă și amenajarea altora noi, respectiv amenajarea unei piețe agroalimentare. Nu în ultimul rând, avem nevoie de construcția unui centru de îngrijire a persoanelor vârstnice și cu dezabilități.

PSD Cugir va veni cu proiecte serioase, va asculta vocea cetățenilor și, prin consilierii locali, îi va reprezenta cât mai bine posibil pe cugireni!

PSD Cugir


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

PNL și USR au încheiat un protocol de colaborare politică la nivelul Consiliului Local Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

PNL Cugir și USR Cugir au semnat un protocol de colaborare politică, marți, 1 octombrie 2024, la nivelul Consiliului Local Cugir, pentru următorii 4 ani.

Cele doua partide au stabilit prin reprezentanții lor prezenți la întalnire, principiile și obiectivele pe care se va baza colaborarea dintre ele, pentru a desfășura un act administrativ performant, eficient și coerent.

Scopul principal al protocolului este înfiinţarea unui grup de lucru comun prin care se va urmări punerea în aplicare a strategiei de dezvoltare a orașului Cugir. Se vor urmări:

– Sprijin politic pentru realizarea majorității în cadrul Consiliului Local prin parteneriatul dintre PNL Cugir și USR Cugir, pentru întreaga perioadă a mandatului actual 2024 – 2028
– Stabilirea de strategii eficiente pentru atragerea investitorilor, inclusiv oferirea de beneficii fiscale și terenuri dotate cu utilități pentru potențiali investitori
– Înființarea unui nou parc de joacă, complex și modern in zona centrală a orașului, modernizarea locurilor de joacă existente și crearea altor 2 în zona Raul Mic și Vinerea
– Realizarea unei zone de belvedere pe Dealul Cetății cu vedere panoramică și zone pentru relaxare, litere volumetrice cu inscripția “CUGIR” vizibile din oraș
– Defrișarea și curățarea malurilor râului din zona orașului in parteneriat cu Apele Române, reabilitarea și modernizarea podului din Cindeni și a punților de acces.
– Modernizarea completă a celor 2 piețe agroalimentare
– Întreținerea curățeniei generale în oraș. Dotarea orașului cu bănci și coșuri de gunoi
– Reabilitarea și modernizarea unor străzi din Cugir și Vinerea
– Creșterea numărului locurilor de parcare, rezidențiale și publice etc.

Presedintele PNL Cugir a declarat că prin acest protocol de colaborare, “ne angajăm să asigurăm un nivel ridicat de transparență și comunicare. iar măsurile și deciziile comune vor fi publicate pe site-ul primăriei Cugir, precum și pe platformele online ale ambelor părți, pentru a informa comununitatea locală despre progresele și inițiativele noastre. Ne propunem să finalizăm proiectele deja începute și să asigurăm o implementare eficientă a inițiativelor convenite, astfel încât să răspundem în mod adecvat așteptărilor comunității. Țin să mulțumesc și pe această cale pentru încrederea și susținerea cetățenilor.”

Președintele USR Cugir a declarat “Prin semnarea acestui protocol dorim să dăm orașului Cugir o majoritate stabilă în Consiliul Local, majoritate care este orientată spre cetățean și problemele comunității. Ne asumăm o serie de proiecte care reflectă prioritățile, respectiv necesitățile cugirenilor iar aceste proiecte pot fi realizate doar prin asigurarea acestei majorități care să își asume promovarea și implementarea lor în perioada 2024 – 2028.”

Îndeplinirea protocolului se va realiza periodic, în cadrul întâlnirilor stabilite, pentru a evalua progresul și a discuta eventualele ajustări necesare.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Mircea Trifan, reales președinte al organizației social democraților din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În prezența a celor 300 de participanți, în sala de festivități a restaurantului „Drăgana” din Cugir a avut loc joi seara, Adunarea generală a Organizației Cugir a PSD, eveniment care a avut pe agenda dezbaterilor:

Raport privind activitatea Biroului Organizației Cugir a PSD de la alegerile anterioare și până în prezent; Alegerea președintelui organizației PSD Cugir și a biroului organizației; aprobarea listei de participare a celor 50 delegați ai PSD Cugir la Conferința județeană Alba a PSD; Aprobarea hotărârii de susținere a candidaturii lui Corneliu Mureșan, pentru funcția de președinte al Organizației Județene  Alba a PSD; Aprobarea hotărârii de susținere a candidaturii la funcția de vicepreședinte al organizației Județene Alba a PSD, pentru Mircea Trifan și Gheorghe Sava.

Delegații prezenți la Adunarea generală au ales un birou format din președinte și 7 membri în următoarea componență:

Ing. Mircea Trifan – președinte (director general Uzina Mecanică Cugir);

Gheorghe Sava, Mirela Cutean, Mircea Simu, Andrei Sărmășan, Nicolae Bâldea – Vicepreședinți;     Constantin Sârbu – Secretar General;  Mihaela Bota – Trezorier.

La eveniment au luat parte și au rostit alocuțiuni: Corneliu Mureșan – Președinte interimar al PSD Alba;  Sandu Heller – Subprefect; Iulia Fabian – Mărincean, președinte interimar al Organizației de Femei, Alba a PSD; Simona Maria Cazan – primar comuna  Vințu de Jos; Ioan Gherman – primar comuna Săliștea.

De menționat faptul că următorul eveniment PSD (conferința județeană) va avea loc în ziua de 10 august 2024, la Casa de Cultură a Sindicatelor (Cetate).

Reuniunile politice au loc în perspectiva desfățurării Congresului PSD, care se va desfășura la București pe data de 24 august 2024.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir