cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Adrian Teban, primarul orașului Cugir: „Sperăm să găsim un operator și să rezolvăm problema transportului în comun”

Adrian Teban, primarul orașului Cugir: „Sperăm să găsim un operator și să rezolvăm problema transportului în comun”

Publicat în 17.01.2017 la ora 14:47

rian Teban, primar, oras, Cugir, solutie, transport in comunTransportul de călători continuă să fie o problemă majoră în orașul Cugir, din cauza absenței unui operator care să corespundă necesităților locale. Concesionarea serviciului către societatea S.C M.Bit S.RL a reprezentat o situație de compromis la care a apelat administrația publică pentru ca orașul să nu rămână fără transport în comun, după retragerea vechiului operator S.C. Lam Trans.

Din păcate, capacitatea actualului prestator nu corespunde cerințelor locale, iar cetățenii sunt nemulțumiți atât de condițiile din mijlocale în comun cât și de orarul după care se circulă.

Cu toate că primăria a scos serviciul de transport public la licitație deschisă, nu doar că nu au existat oferte, ci mai mult decât atât, nici o societate nu și-a manifestat intenția de consulta documentația pusă la dispoziție.

“Este o situaţie delicată care îi afectează în mod direct pe cetățeni, însă nu se datorează nepăsării sau dezinteresului primăriei. Nu este vorba nici de vreo favorizare a firmei care prestează în momentul de față serviciul, cum nu a fost vorba nici de excluderea fostului operator. Contractul de concesiune cu “Lam Trans” a fost reziliat la solicitarea lui. De atunci, primăria a organizat trei licitații la care nu s-a prezentat nimeni, deși caietul de sarcini nu prevede cerințe severe. Vom reevalua întreaga documentație și, dacă se impune, vom face modificări pentru următoarea procedură, la care sperăm să avem oferte și să găsim un operator de transport care să câştige licitaţia, astfel ca lucrurile să revină la normal, iar localnicii să nu aibă de suferit.” a declarat primarul orașului Cugir, Adrian Teban.

Situația de compromis găsită de primărie este de scurtă durată, întrucât contractul cu S.C. M.Bit S.R.L urmează să se finalizeze la mijlocul anului. Între timp primăria speră să rezolve problema și să concesioneze serviciu unei firme capabile să satisfacă nevoile de transport în comun existente pe plan local.

În cazul în care nu se va întâmpla acest lucru, singura soluție pentru ca orașul Cugir să mai aibă transport în comun de călători, o reprezintă crearea unui operator local, în subordinea Consiliului Local: “Ne gândim la această variantă, însă vreau să amintesc că înainte de a ajunge eu primar, a mai existat un astfel de operator care, ca urmare a “bunei gestionări”, a fost falimentat. Avem în vedere posibilitatea accesări unor fonduri europene pe baza cărora să achiziționăm parcul auto necesar și să dezvoltăm un astfel de serviciu public.” a concluzionat primarul, Adrian Teban.

Întrucât această ultimă soluție necesită timp, cea mai bună variantă pare a fi găsirea unui operator privat care să presteze “Serviciul de transport public local de persoane prin curse regulate în orașul Cugir”.

Acest articol a fost citit de 1463 ori

Adrian Teban, primarul orașului Cugir: „Sperăm să găsim un operator și să rezolvăm problema transportului în comun”
4 (80%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.