cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Adrian Teban, primarul orașului Cugir a solicitat corelarea strategiei regionale pentru Carpați cu cea a Dunării, în cadrul celei de-a 15-a ediții a „Săptămânii Europene a regiunilor și orașelor”

Adrian Teban, primarul orașului Cugir a solicitat corelarea strategiei regionale pentru Carpați cu cea a Dunării, în cadrul celei de-a 15-a ediții a „Săptămânii Europene a regiunilor și orașelor”

Publicat în 19.10.2017 la ora 13:40

Între 9 și 12 octombrie 2017, primarul Cugirului Adrian Teban s-a aflat la Bruxelles, unde a participat la cea de a 125-a Sesiune Plenară a Comitetului European al Regiunilor și la evenimentele prilejuite de a 15-a ediție a „Săptămânii Europene a regiunilor și orașelor”, cea mai mare platformă pentru dialog pe teme de dezvoltare a politicii de coeziune a UE și de sensibilizare a factorilor de decizie în privința importanței regiunilor şi oraşelor în procesul de elaborare a politicilor UE.

Referindu-se la evenimentele care au avut loc la Bruxelles, primarul orașului Cugir consideră că ele reflectă viziunea viitoare asupra dezvoltării Europei care “trebuie abordată dintr-o perspectivă locală și regională”. Este motivul pentru care primarul Cugirului a aderat la “Coaliția pentru coeziune”, alături de un număr mare de lideri locali și regionali, deputați din Parlamentul European și reprezentanții ai societății civile și asociațiilor de afaceri. “La nivel european se simte nevoia unei politici regionale puternice și mai eficiente după 2020.

Având în vedere că în luna mai 2018, Comisia Europeană va publica bugetul UE după 2020, ca lideri locali ne revine responsabilitatea să solicităm un buget mai flexibil, cu o politică de coeziune puternică pentru fiecare regiune și oraș. Această “Coaliție pentru coeziune” reflectă convingerea că investind în comunitățile noastre putem combate disparitățile regionale, putem crea noi locuri de muncă, deschide noi oportunități de faceri, putem sprijini integrarea socială și rezolva alte multe probleme cum ar fi migrația tinerei generații. Așadar, viitorul buget al U.E. trebuie să răspundă provocărilor secolului 21, axându-se pe problemele concrete ale orașelor și regiunilor.”

Cea de a 125-a Sesiune Plenară a CoR a fost un bun prilej pentru reunirea Grupului Interregional Carpați al cărui scop principal este acela de a investiga posibilitatea creării unei macrostrategii pentru dezvoltarea Munților Carpați. La întrunire au participat reprezentanții țărilor U.E. străbătute de acest lanț muntos, România, Cehia, Slovacia, Polonia,Ungaria, precum și Ucraina, ca stat care aderă la UE. La întrunirea care a avut loc, Adrian Teban a solicitat o analiză punctuală care să evidențieze aspectele complementare pe care le-ar aduce viitoarea macrostrategie pentru Munții Carpați la actuala Strategie pentru regiunea Dunării la care România este deja parte, precum și portofoliul de proiecte  care urmează să fie propus,

Pe parcursul Săptămânii Europene a Regiunilor și Orașelor au avut loc 130 de ateliere, dezbateri, expoziţii și manifestări vizând schimburi de experiențe pe tema dezvoltării regionale și locale, cu scopul de a imbunatăți politica de coeziune a UE.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 275 ori

Adrian Teban, primarul orașului Cugir a solicitat corelarea strategiei regionale pentru Carpați cu cea a Dunării, în cadrul celei de-a 15-a ediții a „Săptămânii Europene a regiunilor și orașelor”
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.