Rămâi conectat

Administraţie

Adrian Teban, primarul Cugirului, nemulţumit de ritmul lucrărilor la spitalul orăşenesc

cugirinfo.ro

Publicat

în

Spital-Cugir-ReparatiiDupă verificarea stadiului lucrărilor efectuate la spitalul ărășenesc, primarul oraşului Cugir, Adrian Teban s-a arătat nemulţumit de modul în care se desfăşoară reabilitarea clădirii de Chirurgie-Interne. Teban spune că ritmul lucrărilor este mult sub aşteptări şi că “sunt întârzieri mari în raport cu graficul de lucrări stabilit iniţial.

Nu este prima dată când îmi exprim nemulţumirea că nu se lucrează aşa cum trebuie şi că se întârzie nejustificat de mult. Faptul că se invocă anumite argumente, că se pasează vina de la proiectant la constructor şi de la constructor la proiectant, nu-i interesează nici pe pacienţi, nici pe cadrele medicale a căror activitate este îngreunată şi nu ne interesează nici pe noi. Lucrarea a fost licitată, s-a primit o ofertă la care a fost anexat un grafic de lucrări şi avem pretenţia să fie respectat “  spune Adrian Teban.

Cea mai mare nemulţumire a edilului cugirean este aceea că întârzierea lucrărilor pune în pericol obţinerea acreditării: “Anul viitor încep evaluările la toate unităţile medicale în vederea acreditării lor. Dacă se continuă în acest ritm, riscăm să nu ne acredităm spitalul. Cine îşi va asuma răspunderea pentru acest lucru? Şi-o va asuma proiectantul pentru întârzierea de care se face responsabil? Şi-o va asuma constructorul care lucrează în cinci oameni şi nu-şi poate respecta graficul? Este inacceptabilă această manieră de lucru şi voi solicita conducerii spitalului să ia atitudine şi dacă este nevoie să îi acţioneze în instanţă pe toţi cei care nu şi-au respectat angajamentele” spune primarul Cugirului.

 Clădirea ce adăposteşte secţiile de Chirurgie-Interne a intrat în proces de renovare în vara acestui an, cu o întârziere de aproape trei luni. Lucrările au fost demarate la jumătate din clădire, unde, până în momentul de faţă, s-a lucrat la structura de rezistenţă a clădirii, fiind turnaţi stâlpi şi plăci de consolidare la parter şi etajul I, urmând ca până în decembrie să fie executate aceleaşi lucrări şi la etajul II şi la mansardă. Pe lângă lucrările de consolidare, investiţia presupune şi lucrări de recompartimentare, de refacere a instalaţiilor electrice, termice, de alimentare cu apă, a instalaţiilor de climatizare, precum şi schimbări de tâmplărie, finizaje interioare şi exterioare. Deşi reabilitarea primei jumătăţi a clădirii ar fi trebuit să fie deja finalizată, până în momentul de faţă s-a realizat doar 4% din lucrări. Dacă s-ar respecta graficul iniţial, întreaga investiţie ar trebui să fie gata până în iunie 2014 .

“Am tratat cu întâietate necesităţile spitalului şi am asigurat resursa financiară necesară investiţiei, iar acum ne trezim că lucrările nu sunt la gata” a mai spus primarul Cugirului care a declarat unitatea medicală din oraş o prioritate bugetară, încă din anul 2011, când administraţia locală a preluat spitalul, realizând mai multe investiţii de la bugetul local. Anul acesta, spre exemplu,  Consiliul Local Cugir a aprobat pentru spital un buget de investiţii de 1,125 milioane de lei.  Totodată, administraţia locală a depus un proiect pe fonduri europene pentru reabilitarea, modernizarea şi dotarea ambulatoriului de specialitate, proiect aflat în faza de precontractare.

Foto: Arhivă


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
2 Comentarii

Un comentariu

  1. cugireanul

    15.11.2013 la 11:32

    esti un mincinos!!!!!chiar ai luat banii de la borduri si pavaje si i-ai dat pentru renovarea spitalului!!!?!!

  2. Cornelia

    15.11.2013 la 15:37

    Dupa 4 /5 luni de intarzieri ,contractul cu firma de constructii trebuia reziliat fara a se onora platile ( daca asta ar fi fost una din clauze) si angajata o alta firma constructoare .Dar daca contractul nu a fost bine intocmit cu clauze bine definite !!! asta este , angajati persoane potrivite , competente !!!
    Cat despre d-nul primar , a facut destul de mult pentru orasul Cugir pana acum ,doar ca nu sunt toti ca fel .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administraţie

Primarul Adrian Teban a verificat în teren stadiul lucrărilor de modernizare la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” și la Grădinița cu Program Normal „Voinicel”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria orașului Cugir continuă să investească în dezvoltarea infrastructurii educaționale. În acest context, primarul Adrian Teban, alături de echipa de proiect din cadrul primăriei, au realizat o evaluare a lucrărilor în curs de finalizare, la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” și la Grădinița cu Program Normal „Voinicel”.

Acestea fac parte dintr-o serie de investiții destinate modernizării și eficientizării (energetice) pentru instituțiile educaționale. Constructorii au dat asigurări că lucrările vor fi finalizate în următoarele luni, iar elevii și cadrele didactice vor beneficia de facilități moderne și eficiente.

• Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir

Prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu Cugir”, în valoare de peste 12.000.000 lei , se realizează modernizarea a trei corpuri de clădire, respectiv a liceului, a cabinetelor de specialitate și a sălii de sport.

Printre lucrările importante se numără:

– Reabilitarea termică a anvelopantei și reconformarea structurală a șarpantei, pentru a asigura un confort termic sporit pe tot anul;
– Modernizarea instalațiilor utilitare : instalații electrice, de încălzire, apă-canal și climatizare, precum și finisaje interioare și exterioare de calitate superioară;
– Instalații pentru securitatea la incendiu și un sistem de supraveghere video , pentru creșterea siguranței elevilor și cadrelor didactice;
– Accesibilizarea clădirilor pentru utilizatori cu handicap locomotor , astfel încât toți elevii să beneficieze de un mediu educațional incluziv;
– Eficientizarea energetică a clădirii, prin implementarea soluțiilor care reduc consumul de energie și costurile de întreținere;
– Modernizarea sălii de sport , care va beneficia de suprafață nouă, iluminat LED, sistem de încălzire, finisaje moderne și grupuri sanitare noi;
– Mobilier și dotări noi pentru toți elevii și profesori, asigurând un spațiu de învățare adecvat standardelor actuale.

Stadiul actual – 95% realizat – fiind în desfășurare execuția de lucrări.

• Grădinița cu Program Normal „Voinicel”

Prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională pentru învățământul preșcolar la Școala Gimnazială Singidava”, cu o valoare de peste 2.200.000 lei, se realizează o serie de lucrări esențiale pentru modernizarea Grădiniței „Voinicel”.

Printre acestea se numără:
– Refacerea învelitorii și a termoizolației existente , precum și înlocuirea hidroizolației, pentru a preveni infiltrațiile și a asigura o izolație termică adecvată.
– Înlocuirea tâmplăriei , a tuturor instalațiilor electrice, sanitare și termice, precum și a finisajelor interioare din grupurile sanitare.
– Amenajarea unei rampe de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă, în conformitate cu standardele de accesibilitate.
– Instalații de protecție împotriva șocurilor electrice , sistem de supraveghere video și un sistem de ventilare a sălilor , pentru a asigura un mediu sănătos și sigur.
– Instalarea unui sistem de iluminat LED și a unor panouri solare , pentru eficientizarea consumului de energie.
– Refacerea trotuarelor , cu pante corecte pentru drenajul apelor pluviale pentru a facilita circulația în siguranță.
– Mobilier și dotări noi , adapte vârstei și nevoilor copiilor, pentru a crea un mediu de învățare stimulativ.

Stadiul actual – 70% realizat – fiind în desfășurare execuția de lucrări.

Investițiile în infrastructura educațională sunt o prioritate pentru administrația locală, iar finalizarea acestor lucrări vor contribui la crearea condițiilor de învățare pentru toți elevii și preșcolarii din orașul Cugir. Aceste modernizări nu doar că vor aduce un confort mai mare în sălile de clasă și spații educaționale, dar vor contribui și la eficientizarea energetică, protejarea mediului și crearea unui mediu educațional mai sigur.

Primăria orașului Cugir propune să continue implementarea proiectelor care să asigure condiții optime de învățământ și un viitor mai bun pentru comunitatea locală.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

A început CURĂȚENIA DE PRIMĂVARĂ – 2025, la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria Orașului Cugir, prin Serviciul Public de Gospodărire Locală și Administrarea Domeniului Public, demarează ca în fiecare an, campania de curățenie de primăvară, un efort susținut pentru igienizarea și înfrumusețarea orașului.

Pe lângă obiectivul principal de eliminare a deșeurilor și revitalizare a zonelor verzi, această inițiativă urmărește să consolideze responsabilitatea civică și atitudinea ecologică a comunității.

PERIOADA ȘI ACTIVITĂȚILE DESFĂȘURATE

Campania se desfășoară în perioada 17 martie – 11 aprilie și vizează toate zonele publice:

– spațiile verzi, aleile și trotuarele;
– malurile râurilor, văilor, șanțurile și rigolele;
– perimetrele din jurul blocurilor, locuințelor individuale, instituțiilor publice și sediilor agenților economici.

Toate acțiunile vor fi realizate în parteneriat cu cetățenii și diverse organizații locale, reflectând un efort comun pentru un oraș mai curat și mai primitor.

IMPLICAREA COMUNITĂȚII

Campania are succes datorită implicării active a mai multor parteneri locali, printre care:

– Asociații de proprietari și locatari ;
– Instituții de învățământ – elevii și profesorii sunt încurajați să participe activ la acțiunile de ecologizare;
– Biserici și organizații nonguvernamentale , inclusiv „Năsâpiște”, „Asociația ROM & GAL”, „Lupii Singidavei”, „Asociația Rotary Club”;
– Societăți comerciale și instituții publice, precum SC APA CTTA Cugir, Composesoratul Grăniceresc Cugir și Ocolul Silvic Sâpcea.

SPRIJIN DIN PARTEA PRIMĂRIEI

Pentru a facilita participarea cetățenilor și a partenerilor, Primăria Orașului Cugir pune la dispoziție:

– Materiale necesare curățeniei: mănuși, saci menajeri, semințe de iarbă;
– Suport logistic: transportul deșeurilor colectate va fi asigurat de administrația locală;
– Asistență pentru coordonarea activităților, prin Serviciul Public de Gospodărire Locală.

„Cei interesați să se alăture campaniei pot solicita materiale și sprijin logistic contactând Primăria Orașului Cugir la telefon fix 0258 751001, interior 109 sau mobil: 0731 001 271. Această campanie este o oportunitate de a contribui la un mediu mai curat și mai sănătos, demonstrând împreună că ne pasă de orașul în care trăim!”, au transmis reprezentanții primăriei orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Elevii Colegiului Național „David Prodan” și Colegiului Tehnic „I.D. Lăzărescu” pot testa gratuit bicicletele electrice achiziționate de Primăria Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În această perioadă, elevii Colegiului Național „David Prodan” și cei ai Colegiului Tehnic „I.D. Lăzărescu” vor putea testa gratuit bicicletele electrice achiziționate recent de Primăria Cugir.

Până la activarea completă a sistemului, programată pentru sfârșitul lunii martie 2025, vă rugăm să respectați următoarele reguli:

– Nu încercați să utilizați stațiile și bicicletele până la finalizarea testelor și activarea oficială a sistemului.
– Nu forțați extragerea bicicletelor din stații!

Un total de 70 de biciclete electrice vor fi disponibile pentru testare.

Reamintim că aceste biciclete electrice au fost achiziționate de către Primăria orașului Cugir prin proiectul „Reducerea emisiilor de carbon în orașul Cugir, bazat pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă”.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir