cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Adrian Teban: Primăria orașului Cugir este pregătită să facă față primului val de zăpadă

Adrian Teban: Primăria orașului Cugir este pregătită să facă față primului val de zăpadă

Publicat în 22.12.2012 la ora 0:00

Ținând cont de avertizarea meteo emisă de INMH, primarul Adrian Teban le-a cerut serviciilor competente să fie gata să intervină în caz de nevoie pentru deszăpezirea drumurilor.

În acest sens, angajaţii serviciului Administrarea Domeniul Public şi ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţe au simulat vineri, ora 13.00, o intervenţie în caz de ninsori. Acest ultim test fără zăpadă, mai ales că ninsorile sunt aşteptate din oră în oră, s-a realizat în prezența edilului șef, Adrian Teban și au fost coordonate de administratorul public Călin Furdui. Au mai participat reprezentanții ADP Dăuceanu Cristel și Ștefan Lazoc, precum și inspectorul de protecție civilă, Mircea Zbutea.

Au fost pornite utilajele de deszăpezire pentru a verifica funcționalitatea acestora, generatoarele electrice și fasonatoarele mecanice necesare tăierii arborilor care s-ar putea prăbuși din cauza fenomenelor meteo, precum și alte scule din dotare. Totodată au fost puse la punct ultimele detalii cu privire la sistemul de intervenție, fiind organizate trei echipe care să asigure permanență pe toată perioada iernii. Acestea vor lucra după un orar bine stabilit, care să le permită să acționeze rapid la nevoie.

Primarul Cugirului, Adrian Teban, le-a atras atenția asupra zilei de duminică în care se vor desfășura alegerile parlamentare, cerându-le să fie pregătiți să elibereze de zăpadă sau gheață căile de acces spre secțiile de votare, acordând o atenție deosebită zonelor de munte. În ceea ce privește dotarea, au fost achiziționate 40 de tone de sare și 250 metri cubi de nisip.

Deocamdată avem suficient material antiderapant, însă, în condițiile în care vom avea o iarnă grea, vom achiziționa cantitatea de care va fi nevoie” a precizat edilul cugirean.

În ceea ce privește utilajele, administrația locală dispune de  un tractor cu dispozitiv de împrăștiere a materialului antiderapant, un buldoexcavator cu lamă pentru înlăturarea zăpezii, un autocamion dotat cu lamă și dispozitiv de împrăștiere și o mașină de intervenție rapidă în caz de accidente.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 271 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.