Rămâi conectat

Administraţie

Adrian Teban: „Modernizarea infrastructurii stradale, şcolare şi medicale, pe lista de priorităţi a administraţiei locale pentru anul 2022”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Pentru anul 2022, în Cugir se află în derulare numeroase proiecte ale administraţiei locale, iar potrivit primarului Adrian Teban, cea mai complexă investiţie se referă la modernizarea tuturor străzilor cu transport public de călători. În prezent se lucrează pe străzile Ion Creangă, 1 Decembrie, I.B. Deleanu, Mihai Viteazul din Cugir și pe strada Principală din Vinerea.

Pe fiecare stradă vor fi amenajate trotuare, piste de biciclete, vor fi modernizate stații de autobuz. Totodată, se află în faza de achiziție autobuzele hibrid și sistemele de management al traficului.

„Pe lângă străzile cuprinse în proiectul de mobilitate, vom mai moderniza alte 23 de străzi, majoritatea din Cindeni, și încă 9 străzi din zona Râul Mic, prin intermediul a două proiecte care vizează îmbunătățirea condițiilor de viață din zonele arondate școlilor «Singidava» și «Iosif Pervain». Suntem aproape de finalizarea proiectelor tehnice și probabil în curând vom demara lucrările efectiv”, susține edilul Cugirului.

Am aflat că până în luna mai se vor termina lucrările la Secția Maternitate-Ginecologie, prima clădire publică cu sistem de încălzire bazat pe pompe de căldură, care va avea un impact major asupra reducerii costurilor cu energia. Tot în sensul eficientizării energetice sunt în derulare sau vor fi demarate în aproximativ două luni lucrări la majoritatea școlilor și grădinițelor din oraș, acestea urmând a fi modernizate și dotate cu panouri solare.

„Și nu putem să nu amintim de o altă investiţie importantă pe care ne pregătim să o începem în primăvară și care vizează modernizarea iluminatului public pe 36 de străzi din Cugir și Vinerea. Vom avea un sistem inovativ pentru control și monitorizare de la distanță a sistemului de iluminat public, bazat pe tehnologie wireless. Nu cred că greșim dacă spunem că este pentru prima dată în istoria Cugirului când sunt derulate simultan atâtea investiții. Dorim ca administrația locală să gestioneze lucrurile astfel încât să fie evitate posibilele blocaje – ne referim atât la cele financiare, cât și la circulația rutieră și activitatea școlară. Lucrurile sunt complexe, chiar complicate și sperăm că le vom duce la bun sfârșit în termenele stabilite.

Vă dau un singur exemplu: la proiectul de mobilitate avem prevăzute inclusiv îngroparea rețelelor de electricitate, operațiune care depinde foare mult de S.C. Electrica, precum și mutarea unor rețele de gaz, care va depinde de S.C. Eon Gaz. Din experiența pe care am avut-o până acum, lucrurile acestea durează, în mare parte din cauza procedurilor acestor instituții. Mai mult decât atât, proiectele pe care le avem sunt în stadii diferite, astfel că este necesară o bună coordonare pentru a le putea implementa împreună, în bune condiții”, a precizat Adrian Teban.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Campanie de sterilizare GRATUITĂ a câinilor la Cugir, în zilele de 10 și 11 mai 2024

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria orașului Cugir organizează, în zilele de 10 și 11 mai 2024, o campanie de sterilizare gratuită a câinilor de pe raza localității.

Campania de sterilizare gratuită va avea loc în perioada 10-11 mai 2024. Primăria Cugir a alocat în acest sens fonduri pentru sterilizarea a 60 de câini.

Locația unde se va desfășura campania este strada Drăgana nr. 29-31.

Cainii vor fi sterilizați, microcipați și li se va elibera carnet de sănătate, motiv pentru care sunteți rugați să vă prezentați cu o copie a cărții de identitate.

Programări se pot face la numărul de telefon 0744550409, zilnic între orele 17.00-20.00.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Inițiativă de reducere a impozitului pe clădiri și terenuri pentru donatorii de sânge din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Social democratul, Andrei Sărmășan în calitate de consilier local în Consiliul Local al orașului Cugir a inițiat un proiect de hotărâre prin care propune acordarea unei reduceri procentuale de 25% a impozitului pe clădiri, respectiv a impozitului pe teren pentru persoanele fizice care fac dovada a cel puţin trei donări de sânge în cursul unui an calendaristic, realizate în conformitate cu prevederile din Legea nr. 282/2005 privind organizarea activităţii de transfuzie sanguină, donarea de sânge şi componente sanguine de origine umană.

Potrivit actului normativ amintit,  organele locale ale administraţiei publice sunt obligate să sprijine acţiunile de promovare organizate în scopul donării de sânge, potrivit competenţelor pe care le au.

În acest context, „consiliile locale pot hotărî acordarea unei reduceri procentuale a impozitului pe clădiri, respectiv a impozitului pe teren pentru persoanele fizice care au în proprietate o clădire situată în România şi care fac dovada a cel puţin trei donări de sânge în cursul unui an calendaristic”.

Reducerea se poate cumula cu bonificaţia acordată în condiţiile prevăzute de lege şi se aplică diferenţei rezultate în urma scăderii bonificaţiei din impozitul datorat. |[(3) Scutirea sau reducerea de la plata impozitului/taxei, stabilită conform alin. (2), se aplică începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui în care persoana depune documentele justificative. (text original în vigoare până la 6 aprilie 2024) ]|

Scutirea sau reducerea de la plata impozitului/taxei se aplică începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui în care persoana depune documentele justificative.

„În acest sens, consiliul local are competența de a aproba reduceri la plata impozitelor și taxelor locale cu scopul de a promova acțiunile de donare de sânge, motiv pentru care am inițiat proiectul de hotărâre  pentru aprobarea unor reduceri procentuale de 25% a impozitului pe clădiri și a impozitului pe teren, pentru persoanele care fac dovada activităţii de transfuzie sanguină, donarea de sânge şi componente sanguine de origine umană”, a precizat consilierul Andrei Sărmășan.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Acțiuni de ecologizare organizate de Primăria Cugir, în cadrul campaniei „Și mie îmi pasă de orașul meu”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria orașului Cugir a transmis că ca organiza, în acestă săptămână, două acțiuni de ecologizare în cadrul campaniei „Și mie îmi pasă de orașul meu”.

„În cadrul campaniei „Și mie îmi pasă de orașul meu” – Curățenia de Primăvară 2024- Primăria Cugir organizează două acțiuni de ecologizare în oraș:

– Joi 18.04.2024, zona pârâul Buschii, începând cu ora 16.00, având ca loc de întalnire zona skatepark – stadion parc.
– Sâmbătă 20.04.2024, pe centura ocolitoare Vinerea, începând cu ora 09.00, având ca loc de întâlnire – Poliția Locală Cugir.

Cei care doresc să participe sunt așteptați la locurile de întâlnire stabilite”, au transmis reprezentanții Primăriei Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir