Rămâi conectat

Administraţie

Adrian Teban, la Radio Unirea FM: „În acest an, bugetul orașului Cugir va fi cu până la 30% mai mare ca anul trecut datorită infuziei de fonduri europene”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primarul Cugirirului, Adrian Teban, a declarat că pentru acest an, bugetul orașului va fi cu până la 30%  mai mare ca anul trecut, datorită infuziei de fonduri europene.

Invitat astăzi la Radio Unirea FM, acesta a anunțat mai multe proiecte care vor fi implementate în viitor, în Cugir.

„Principala noastră provocare este să dezvoltăm mobilitatea urbană, adică să ieșim din cadrul Cugirului și să ne extindem cu transportul public către localitățile limitrofe și ne gândim aici la Șibot, Săliște, Blandiana. Este o idee și includerea stațiunii de schi Șureanu în acest plan de mobilitate urbană.

Am solicitat preluarea drumului de la Râul Mare de la Romsilva. Consider că un turism decent nu se poate face fără drumuri de acces, modernizate și asfaltate, iar ce avem acum acolo este o improvizație pentru că folosim niște drumuri forestiere și ați văzut ce probleme sunt când sunt ninsori.

O altă dorință este să reabilităm secția de infecțioase și alte secții ale Spitalului Oreșenesc care nu au fost prinse pe vechile programe.

Ne dorim să reabilităm cetatea dacică, pentru că, capacitatea unui oraș de a-și reveni din situații de criză depinde de profilul lui, iar orașul Cugir este un oraș monoindustrial.

De aceea ne dorim să dezvoltăm și alte sectoare economice și industriale pe lângă industria de apărare, care este de tradiție. Ne gândim că o zonă care să favorizeze firmele care lucrează în economia circulară a fi o oportunitate pentru noi și pregătim proiecte în acest sens.

Principala noastră oportunitate pentru noi este cofinanțarea celor 16 proiecte pe fonduri europene, iar a doua este pregătirea acelor proiecte, adică clarificarea situației juridice a clădirilor și pregătirea documentației tehnice pentru proiectele care vor intra pe viitorul PNRR sau pe fondurile de coeziune prin ADR-uri.

Ceea ce vă pot spune este că bugetul va fi mai mare cu 20-30% mai mare decât cel de anul trecut tocmai datorită acestor fonduri europene care vor intra în bugetul orașului în următorii 2-3 ani”, a declarat primarul orașului Cugir, Adrian Teban la Radio Unirea FM.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Se extinde rețeaua de apă și canalizare, pe mai multe străzi din Cugir. Primăria a solicitat emiterea acordului de mediu

cugirinfo.ro

Publicat

în

Rețelele de apă potabilă și canalizare menajeră vor fi extinse pe mai multe străzi din Cugir. Primăria a solicitat emiterea acordului de mediu din partea APM Alba.

Proiectul „EXTINDERE REȚELE DE APĂ POTABILĂ ȘI CANALIZARE MENAJERĂ ÎN UAT CUGIR”, poate constitui obiectivul unui proiect de investiţie ce poate fi finantata prin ANGHEL SALIGNY, AFM si PNRR.

Pe strazile studiate reteaua de canalizare este prevazuta gravitational din PVC KG i-ar in zonele cele mai joase sunt prevazute statii de pompare care pompeaza apa uzata in reteau gravitationala de unde este canalizata spre statia de epurare existenta (existent in localitate).

Astfel ca in SP din zona se colecteaza apa menajera de pe strazile studiate, apoi este pompata in cel mai apropiat camin exisent/ SP existenta.

Str. PRUNULUI, Str. VIADUCTULUI, Str. VALEA VIILOR, Calea MURELOR, Calea DUMBRAVII, Calea VAIDEIULUI, Str. CODRULUI, Str. VETERANILOR, Str. SPINULUI, Str. MACULUI, Calea GORUNILOR, Str. FLORILOR, Str. NARCISELOR, Str. GRIGORE ALEXANDRESCU, Str. Deal (extindere+bransamente), Str. Plevnei (extindere+bransamente), Str. Nicolae Copernic (extindere+bransamente), Str. Rîul Mare (branșamente).

Racordurile vor fi executate prin amplasarea caminelor de racord la limita de proprietate, pentru evitarea spargerilor in zonele carosabile si asfaltate a drumurilor din localitate executia traversarilor se va raliza prin subtraversare cu foraj orizontal, daca este cazul.

In zona de accese unde prin lucrarea de canalizare este necesara spargerea acceselor acestea se vor reface si vor fi aduse la starea initiala inainte de interventie. In zonele unde exista trotuare daca in urma interventiei este necesara spargerea trotuarelor, acestea vor fi refacute si aduse la starea initiala inaintea interventiei.

Realizarea proiectului prezinta avantaje economice si din punct de vedere al protectiei mediului prin:

– reducerea poluarii apelor de suprafata si subterane ;
– dezvoltarea mediului local de afaceri;

Oportunitatea investitiei este justificata si din urmatoarele considerente: realizarea canalizarii publice creeaza premiza infaptuirii unui pas important in directia protectiei mediului si de respectare a normelor referitoare la sanatatea publica precum si reducerea poluarii surselor de apa prin ape uzate evacuate.

Valoarea investiției este de 26136085,15 lei fara TVA, iar perioada de implementare propusă este de 12 luni.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Pe strada Victoriei din Cugir a început montarea noilor bănci stradale și a coșurilor de gunoi

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un număr de 12 bănci cu lungimea de 2 metri vor fi montate pe strada Victoriei din Cugir.

Acestea sunt prevăzute cu șezut din lemn de culoare maro brun și spătar din tablă perforată, structură de susținere din tablă metalică cu cotiere în stânga și dreapta, de culoare gri antracit. Toate elementele din metal sunt vopsite în câmp electrostatic pentru asigurarea protecției și rezistenței.

Edilii orașului au declarat că un total de 78 de coșuri de gunoi, metalice, noi, vor fi montate în perioada următoare pe toate străzile modernizate pe proiectul de mobilitate urbană.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Primele 10 biciclete electrice au ajuns în Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un total de 70 de biciclete electrice vor fi puse la dispoziția locuitorilor din Cugir în vederea utilizării, cu 7 standuri, 20 de porți amenajate pentru găzduirea bicicletelor și software-ul afferent (sistem bike sharing). Zece dintre acestea au sosit recent în Cugir.

Potrivit administratiei locale, sistemul de bike sharing va intra în teste începând din această săptămâna, iar abia ulterior se vor putea folosi.

Primăria face un apel către cetățeni ca până la punerea în funcţiune (în bună regulă) a tuturor componentelor sistemului, să nu încerce să utilizeze staţiile şi bicicletele și să nu forţeze extragerea bicicletelor din staţii.

„În momentul în care totul va fi pregătit, vom anunţa acest lucru şi vom prezenta toate informaţiile, condiţiile şi instrucţiunile de utilizare. Reamintim localnicilor, faptul că bicicletele electrice, au fost achiziționate de către Primăria Cugir prin proiectul “Reducerea emisiilor de carbon în oraşul Cugir bazată pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă”, spune edilul orașului, Adrian Teban.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir