Rămâi conectat

Administraţie

Adrian Teban, despre criza gunoaielor din județul Alba: „Suntem primari și suntem aleși să rezolvăm problemele, nu să aruncăm pisica de la unii la alții”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Adrian Teban, primar al orașului Cugir și președinte al ADI Salubris, a discutat în cadrul unei emiusiuni la Radio Unirea FM referitor la situația deșeurilor din Cugir, dar și despre cum ar putea fi ameliorată această problemă.

„Și la Cugir au fost probleme la începutul perioadei, după ce vechiul operator a ieșit din operare și a intrat noul operator, sigur că fiind oameni noi, probabil și lumea până s-a învățat cu noul program, când să scoată gunoiul.

De exemplu scoteau gunoiul și venea mașina sau venea mașina și ulterior scoateau oamenii gunoiul. Sunt chestiuni care s-au reglat, în ultima perioada nu am mai avut foarte multe sesizări din partea cetățenilor, dar aici vreau să spun un lucru foarte important pentru că suntem primari și suntem aleși să rezolvăm problemele, nu să aruncăm pisica de la unii la alții.

Chestiunea asta cu punctele de colectare necontrolate este o chestiune care ține și de operator dar nu ține doar de operator, ține și de administrația locală, pentru că toată lumea vrea să arunce gunoi și să nu plătească și atunci, la punctele acestea de colectarea necontrolate apare problema că pe lângă deșeurile depuse de oamenii care sunt arondați la un punct de colectare apar și alte deșeuri de la firme, de la tot felul de alte lucruri, care ca să nu plătească gunoiul depun la aceste puncte de colectare.

Aici este responsabilitatea administrațiilor locale. Să investească în aceste puncte de colectare, să le amenajeze, să le monitorizeze video ca să putem avea un control aspra a ceea ce se întâmplă în aceste puncte de colectare.

Ideea este că noi trebuie să ajungem să colectăm selectiv. Dacă ne uităm pe cifrele lunii decembrie, vedem că la Alba Iulia din 1.600 de tone, doar 20 de tone s-a făcut pe reciclabil, la Aiud, din 400 de tone, doar 13 tone sunt reciclabile, la Ocna Mureș din 267 de tone, 11 tone, la Cugir din 394 avem 52 de tone de reciclabil, la Sebeș, din 654 tone de deșeuri colectate, doar 30 de tone sunt reciclabile”, a declarat Adrian Teban, primarul orașului Cugir și președinte al ADI Salubris.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Stadiul lucrărilor de modernizare la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” și la Grădinița cu Program Normal „Voinicel”, din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul evaluării în teren realizată de primarul Adrian Teban și echipa de proiect din cadrul primăriei, constructorii au dat asigurări că lucrările se vor încheia până la începerea noului an școlar 2024-2025.

Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir – peste 12.000 .000 lei prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu Cugir”.

Modernizarea a 3 corpuri, respectiv clădirea liceului, a cabinetelor de specialitate şi sala de sport, care vor beneficia de:

– reabilitarea termică a anvelopantei, reconformarea structurală a șarpantei,
– modernizarea instalațiilor utilitare, finisajelor interioare și exterioare,
– instalații pentru securitatea la incendiu,
– supraveghere video.
–  accesibilizarea clădirii pentru utilizatori cu handicap locomotor etc.
–  eficientizarea energetică
– mobilier și dotări
– sala de sport modernizată cu suprafață nouă, iluminat led, sistem de încălzire, finisaje și grupuri sanitare noi etc

Stadiul actual – 80% realizat – fiind în desfășurare execuția de lucrări.

Grădinița cu Program Normal „Voinicel” prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educaţională pentru învăţământul preşcolar la Şcoala Gimnazială Singidava” valoare de peste 2.200.000lei.

Clădirea va beneficia de:

–  refacerea învelitorii și a termoizolației existente, înlocuirea hidroizolației, inlocuirea tâmplăriei, a tuturor instalațiilor și a finisajelor din grupurile sanitare etc
–  rampă de acces
–  instalații de protecție împotriva șocurilor electrice, supraveghere video, sistem de ventilare a sălilor etc
–  sistem de iluminat LED și panouri solare
–  trotuarele refacute, cu pante spre exterior, destinate circulației și îndepărtării apelor de construcție.
–  eficientizarea energetică
– mobilier și dotări
– Stadiul actual – 50% realizat, fiind în desfășurare execuția de lucrări.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De vineri, 1 martie 2024, va fi funcțional noul sistem de taxare a transportului public local din orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria Cugir anunță că începând de vineri, 1 martie 2024, va fi funcțional noul sistem de taxare a transportului public local.

Este un sistem modern, care permite călătorilor să aleagă varianta de abonament sau tichet de călătorii care i se potrivește.  Vă prezentăm mai jos câteva informații importante legate de acest lucru:

În Primărie, la camera 4, se eliberează abonamente nominale pentru:

-persoane cu dizabilități
-beneficiarii legilor speciale
-pensionari
-pentru elevi
-pentru angajații unor firme din oraș.

Categoriile mai sus menționate se vor prezenta în fiecare lună la Primărie, în intervalul care va fi anunțat, pentru prelungirea valabilității cardului de abonament.

De asemenea, se eliberează abonamente nenominale și tichete de călătorie pentru celelalte categorii de călători. Aceștia vor putea să iși reîncarce cardurile primite la Primărie sau la automatele pentru bilete.

– De la automatele de bilete, călătorii pot să își achiziționeze bilete de călătorie (cu una sau două călătorii). Tot la aceste automate se pot achiziționa sau se pot reîncărca abonamentele nenominale, respectiv tichetele cu un număr de călătorii.
– Din autobuze, în acest moment, călătorii nu vor putea să achiziționeze bilete.
– La urcarea în autobuz, fiecare persoană trebuie să își valideze călătoria prin apropierea biletului sau a cardului de echipamentul de validare.
– La automat, un card nou costă 3 lei


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De marți, 27 februarie 2024, Primăria Cugir a început eliberarea noilor carduri de abonament pentru transportul public local

cugirinfo.ro

Publicat

în

Începând de astăzi, 27 februarie, vor putea fi eliberate noile carduri de abonament pentru transportul public local.

Acestea se vor elibera la sediul Primăriei, camera 4 și se vor putea utiliza din 1 martie 2024.

Noul sistem de abonament este valabil exclusiv pentru autobuzele noi, marca Mercedes-Benz, care deja au intrat în circuitul transportului local.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir