cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Adrian Teban: „Cea mai mare problemă a oamenilor care trăiesc în satele de munte aparținătoare orașului Cugir sunt drumurile de acces”

Adrian Teban: „Cea mai mare problemă a oamenilor care trăiesc în satele de munte aparținătoare orașului Cugir sunt drumurile de acces”

Publicat în 24.04.2017 la ora 14:33

Pentru acest an, administraţia locală de la Cugir urmăreşte accesarea cât mai multor proiecte şi atragerea de fonduri europene. Printre cele mai importante obiective avute în vedere este modernizarea infrastucturii oraşului, dar şi a localităţilor aparţinătoare.

Proiectul de finanţare pentru axa 32 îşi propune, pe lângă modernizarea infrastructurii rutiere, şi dezvoltarea mijloacelor de transport alternative, însemnând mijloace de transport nepoluante, fie că este vorba de autobuse electrice sau hibride, fie de realizarea de piste pentru biciclete sau trotuare pietonale, dar şi de un sistem video modern de monitorizare a traficului din oraş.

„Ne gândim şi suntem în curs de pregătire a unui proiect pe acest domeniu. Avem aprobat şi un plan de mobolitate urbană, s-a lansat şi ghidul care este în dezbatere publică pentru 30 de zile, iar de la începutul lui iulie se pot depune proiecte pe această axă”, spune primarul oraşului, Adrian Teban.

Un alt proiect se referă la modernizarea drumurilor forestiere, care pe lângă utilitatea pentru exploataţiile forestiere, asigură şi legătura Cugirului cu satele de munte. „Nu sunt foarte mulţi locuitori în satele de munte, dar pentru noi au o importanţă deosebită, este un mediu sănătos acolo, iar produsele alimentare ale localnicilor se vând în toate pieţele din oraş, iar accesul este cea mai mare problemă a acestor oameni”, a mai transmis Adrian Teban.

Împreună cu Ocolul Silvic Sâpcea au fost identificate drumurile care îndeplinesc punctajul necesar pentru a intra la finanţare, fiind vorba de drumurile de pe valea Prihodiştii spre Frăsinei, Valea Gruşerii care asigură accesul al Mugeşti şi Călene şi drumurile forestiere de la Valea Spinului, Feţeni şi pârâul Afinetului.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 385 ori

Adrian Teban: „Cea mai mare problemă a oamenilor care trăiesc în satele de munte aparținătoare orașului Cugir sunt drumurile de acces”
4.5 (90%) 4 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.