cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Adrian Teban, alături de delegaţia României, a depus un amendament la rezoluţia U.E. privind migraţia

Adrian Teban, alături de delegaţia României, a depus un amendament la rezoluţia U.E. privind migraţia

Publicat în 15.06.2015 la ora 12:00

Adrian-Teban-la-Bruxelles-2015Primarul Cugirului, Adrian Teban, a participat la a 112-a sesiune plenară a Comitetului Regiunilor din Uniunea Europeană, care a avut loc în 3 și 4 iunie, la Bruxelles, în prezența actualului preşedinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

În calitate de membru supleant CoR, Adrian Teban, împreună cu ceilalţi membri din delegaţia României, a depus un amendament la rezoluţia U.E. privind sustenabilitatea migraţiei, un fenomen la ordinea zilei și pentru țara noastră.
CoR a dezbătut şi a votat o rezoluţie prin care şi-a formulat poziţia cu privire la cea mai bună manieră de a gestiona primirea migranţilor și procedurile de azil, asigurându-se totodată protecţia vieţilor omenești. Demersul european a avut loc în contextul în care graniţele UE au reprezentat și reprezintă încă scena unor tragedii umane. Potrivit declaraţiilor primarului Adrian Teban, delegaţia României a avut un amendament prin care a dorit să atragă atenţia asupra necesităţii unei abordări unitare, solidare şi sustenabile: “Alături de colegii mei din România, am depus un amendament prin care am subliniat importanţa ca acest fenomen al migraţiei să beneficieze din partea statelor U.E. de o abordare unitară, solidară şi sustenabilă. În primul rând migranţii sau migraţia nu trebuie stigmatizată, pentru că nu este doar o zonă de probleme, ci şi o sursă de dezvoltare. Să ne gândim la exodul de tineri din toate domeniile de activitate: medicină, cercetare, construcţii etc. pe care ţara noastră l-a înregistrat în favoarea unor state ca Spania, Italia, Germania. Deci, nu pot fi minimalizate efectele pozitive, migraţia fiind un element esenţial al dezvoltării, de care beneficiază nu doar migranţii, ci şi ţările care-i primesc”, a declarat Adrian Teban.
Amendamentul stipulează că “abordarea U.E în ceea ce priveşte migraţia trebuie să fie unitară, solidară şi sustenabilă pe termen lung şi să abordeze toate aspectele migraţiei, inclusiv obligaţiile umanitare, solicitanţii de azil, migranţii din motive economice, contrabandă şi traficul de persoane, dezvoltarea şi stabilitatea din ţările din afara UE şi provocările demografice din Europa. Comitetul subliniază că migraţia reprezintă un element esenţial al dezvoltării, de care, în mod ideal, beneficiază nu numai migranţii, ci şi ţările de primire şi cele de origine, deoarece aceasta permite schimbul de idei şi stimulează inovarea şi diversitatea. Comitetul reaminteşte tuturor celor care au responsabilitate politică să procedeze atent şi să nu stigmatizeze migranţii sau migraţia”.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 538 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.