cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Administrația publică din Cugir a demarat lucrări de reparaţii pe unele străzi din oraș

Administrația publică din Cugir a demarat lucrări de reparaţii pe unele străzi din oraș

Publicat în 23.11.2017 la ora 22:06

În acest an, administrația publică locală a demarat primele lucrări de reparații a străzilor din orașul Cugir cu patru-cinci luni mai târziu decât de obicei, întrucât acordul cadru în baza căruia sunt executate aceste lucrări a putut fi încheiat abia în luna septembrie, din cauza modificărilor legislative ce au întârzita procedurile.

În funcție de condițiile climatice, se intervine în această perioadă pentru rezolvarea problemelor urgente, lucrări de reparații fiind deja făcute și pe străzile Râul Mic, Griviței, N. Grigorescu, Traian Vuia. În momentul de față se lucrează pe străzile Victoriei, Tineretului, N. Bălcescu, urmând ca intervențiile să continue atât timp cât permite timpul de afară.

Potrivit administrației locale, lucrările de reparații a străzilor au întârziat din motive procedurale. Ca urmare a expirării vechiului acord cadru, după aprobarea bugetului local de anul acesta, primăria a declanșat o nouă procedură de achiziție a lucrărilor de întreținere și reparații străzi.

Datorită modificărilor legislative din domeniul achizițiilor (Legea 98/2016), verificarea documentației pe SEAP a durat mai multe luni, administrația locală reușind abia în luna septembrie să încheie un nou acord cadru, varianta aleasă fiind cu trei operatori, pe o perioadă de patru ani.

Conform legislației din domeniu, cele trei firme S.C. Drumuri și Poduri Locale Alba, Asocierea Pro Activ-Drupo și S.C. Euroexpres au intrat în competiție pentru atribuirea primului contract subsecvent de lucrări, care i-a revenit ultimului operator.

În baza acestui contract administrația locală solicită, în funcție de necesități, realizarea următoarelor tipuri de lucrări: lucrări de reparații carosabil, înlocuirea completă a covorului asfaltic pe suprafețe mai extinse, repararea gropilor izolate, executarea reparațiilor cu caracter de urgență a defectelor apărute. De asemenea, contractul include reparații la straturile de bază ale străzilor, a bordurilor și a pavajelor, precum și aducerea la cotă a gurilor de canal și de scurgere.

Deocamdată, sunt realizate doar lucrările urgente, urmând ca din primăvară să fie demarat un program amplu de reparații a străzilor din oraș.

Acest articol a fost citit de 202 ori

Comentarii

Un Comentariu la Administrația publică din Cugir a demarat lucrări de reparaţii pe unele străzi din oraș

  1. Eu Răspunde

    24.11.2017 la 15:51

    D-l primar, vă rog să da-ți dispoziție pentru asfaltarea drumului şi parcării care se află în spatele blocurilor V7- V9, şi noi suntem contribuabili. Zona nu a fost asfaltată niciodată. Mai e necesară şi renovarea trotuarului aflat pe strada Victoriei, zona e considerata…rezidențială şi se afla la intrare în oraş…

    Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.