cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Administrația orașului Cugir dorește să cumpere o parte din terenurile și construcţiile fostei S.C. Cugireana S.A.

Administrația orașului Cugir dorește să cumpere o parte din terenurile și construcţiile fostei S.C. Cugireana S.A.

Publicat în 03.08.2019 la ora 10:00

Consiliul Local al orașului Cugir și-a dat acordul de principiu pentru demararea procedurilor în vederea cumpărării de către Orașul Cugir a unor imobile – terenuri și construcții ale fostei societăți S.C. Cugireana S.A. aflată în lichidare judiciară, expuse la vânzare.

În Raportul de specialitate întocmit de Biroul Administrarea Domeniului Public şi Privat din cadrul Serviciului Comunitar Local de Utilităţi Publice a oraşului Cugir se arată că lichidatorul Dorca Insolv SPRL a anunțat vânzarea în bloc a imobilelor construcții și terenuri situate în orașul Cugir, strada Victoriei, nr. 14 (S.C. CUGIREANA S.A.), constând în teren cu suprafața totală de 14.811 mp și construcții cu suprafața de 2009 mp, plus ateliere în suprafață de 643 mp și 406 mp, la care se mai adaugă magazii metalice și Post Trafo la prețul de vânzare total de 523.500 euro.

Solicitarea administrației publice locale este motivată de faptul că terenul și construcțiile descrise mai sus corespund nevoilor Serviciului Comunitar Local de Utilități Publice pentru a depozita materiale și de a repara, întreține și adăposti utilajele din dotare. De asemenea, orașul Cugir deține o creanţă la S.C. Cugireana S.A. (Consiliul Local Cugir fiind administrator unic la timpul respectiv), în valoare de 1.551.818 lei, iar resursele financiare necesare urmează a fi identificate la rectificarea bugetului din luna august 2019.

Potrivit primarului Adrian Teban, ședințele de licitație vor avea loc în datele de 18-19 septembrie 2019 la sediul licihidatorului judiciar Dorca Insolv SPRL, iar până atunci, Orașul Cugir trebuie să întreprindă toate acțiunile necesare în vederea participării la licitația pentru cumpărarea imobilelor respective.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 926 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.