Rămâi conectat

Administraţie

Administrația locală cugireană dorește modernizarea drumului forestier Râul Mare-Șureanu, pentru a valorifica potențialului turistic din zona orașului

cugirinfo.ro

Publicat

în

Declararea Cugirului ca stațiune turistică de interes zonal, deschide perspective pentru exploatarea turistică a Munților Șureanu.

La finele săptămânii trecute a avut loc o primă întâlnire între conducerea Primăriei Cugir și reprezentanții HoReCa, tinerii antreprenori interesați de turism și organizațiile non-guvernamentale din domeniu.

Dezbaterea are loc în contextul declarării zonei Cugir-Șureanu ca stațiune turistică de interes local, urmând să fie organizate noi întâlniri în care să se contureze o viziune și o strategie de dezvoltare a zonei montane. Cugirul este orașul cu cea mai mare suprafață din țară – 354 kmp, mulți dintre ei în zona Munților Șureanu.

Potrivit primarului, Adrian Teban, noul statut este doar primul pas dintr-un proces amplu care va deschide turistic Cugirul și îi va permite să beneficieze de potențialul uriaș al Munților Șureanu. „Următorul pas este acela de a rezolva problemele legate de infrastructura de acces. Vrem să clarificăm situația juridică a drumului forestier Râul Mare-Șureanu, să ajungem la o înțelegere cu Romsilva, să-l trecem în domeniul public al orașului și apoi să accesăm surse de finanțare pentru modernizarea lui. Ne dorim să identificăm, să delimităm și să amenajăm trasee în toată partea montană, să o facem accesibilă și atractivă.”, susține edilul Cugirului.

Primarul Adrian Teban și-a exprimat încrederea că antreprenorii locali vor contribui la creșterea atractivității zonei, îndemnându-i să aibă curaj să acceseze fonduri europene, mai ales că noul statut le aduce punctaje mai mari și îi face eligibili pentru mai multe programe de finanțare.

„Administrația locală va fi un partener real pentru toți cei interesați de turism și ne dorim să avem o comunicare permanentă cu aceștia, astfel încât să realizăm o strategie de dezvoltare a zonei montane sustenabilă și coerentă. Încă de la prima întâlnire pe tema viitorului turistic al Cugirului s-au desprins căteva idei care, cu siguranță, își vor găși locul în noua strategie, cum ar fi: realizarea unor bucle pe traseul Via Transilvanica, identificarea unor obiective care sa spună o poveste, crearea unui punct de informare turistică etc.”, a mai precizat Teban.

La întâlnire, din partea organizatorilor, au participat primarul Adrian Teban, administratorul public Marius Jibotean, consilierul în cadrul Biroului Proiecte Europene Irina Mihăilă, expertul în inovare și dezvoltare urbană, Ioan Bele și directorul Casei de Cultură Cugir, Diane Dobrean.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Stadiul lucrărilor de modernizare la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” și la Grădinița cu Program Normal „Voinicel”, din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul evaluării în teren realizată de primarul Adrian Teban și echipa de proiect din cadrul primăriei, constructorii au dat asigurări că lucrările se vor încheia până la începerea noului an școlar 2024-2025.

Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir – peste 12.000 .000 lei prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu Cugir”.

Modernizarea a 3 corpuri, respectiv clădirea liceului, a cabinetelor de specialitate şi sala de sport, care vor beneficia de:

– reabilitarea termică a anvelopantei, reconformarea structurală a șarpantei,
– modernizarea instalațiilor utilitare, finisajelor interioare și exterioare,
– instalații pentru securitatea la incendiu,
– supraveghere video.
–  accesibilizarea clădirii pentru utilizatori cu handicap locomotor etc.
–  eficientizarea energetică
– mobilier și dotări
– sala de sport modernizată cu suprafață nouă, iluminat led, sistem de încălzire, finisaje și grupuri sanitare noi etc

Stadiul actual – 80% realizat – fiind în desfășurare execuția de lucrări.

Grădinița cu Program Normal „Voinicel” prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educaţională pentru învăţământul preşcolar la Şcoala Gimnazială Singidava” valoare de peste 2.200.000lei.

Clădirea va beneficia de:

–  refacerea învelitorii și a termoizolației existente, înlocuirea hidroizolației, inlocuirea tâmplăriei, a tuturor instalațiilor și a finisajelor din grupurile sanitare etc
–  rampă de acces
–  instalații de protecție împotriva șocurilor electrice, supraveghere video, sistem de ventilare a sălilor etc
–  sistem de iluminat LED și panouri solare
–  trotuarele refacute, cu pante spre exterior, destinate circulației și îndepărtării apelor de construcție.
–  eficientizarea energetică
– mobilier și dotări
– Stadiul actual – 50% realizat, fiind în desfășurare execuția de lucrări.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De vineri, 1 martie 2024, va fi funcțional noul sistem de taxare a transportului public local din orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria Cugir anunță că începând de vineri, 1 martie 2024, va fi funcțional noul sistem de taxare a transportului public local.

Este un sistem modern, care permite călătorilor să aleagă varianta de abonament sau tichet de călătorii care i se potrivește.  Vă prezentăm mai jos câteva informații importante legate de acest lucru:

În Primărie, la camera 4, se eliberează abonamente nominale pentru:

-persoane cu dizabilități
-beneficiarii legilor speciale
-pensionari
-pentru elevi
-pentru angajații unor firme din oraș.

Categoriile mai sus menționate se vor prezenta în fiecare lună la Primărie, în intervalul care va fi anunțat, pentru prelungirea valabilității cardului de abonament.

De asemenea, se eliberează abonamente nenominale și tichete de călătorie pentru celelalte categorii de călători. Aceștia vor putea să iși reîncarce cardurile primite la Primărie sau la automatele pentru bilete.

– De la automatele de bilete, călătorii pot să își achiziționeze bilete de călătorie (cu una sau două călătorii). Tot la aceste automate se pot achiziționa sau se pot reîncărca abonamentele nenominale, respectiv tichetele cu un număr de călătorii.
– Din autobuze, în acest moment, călătorii nu vor putea să achiziționeze bilete.
– La urcarea în autobuz, fiecare persoană trebuie să își valideze călătoria prin apropierea biletului sau a cardului de echipamentul de validare.
– La automat, un card nou costă 3 lei


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De marți, 27 februarie 2024, Primăria Cugir a început eliberarea noilor carduri de abonament pentru transportul public local

cugirinfo.ro

Publicat

în

Începând de astăzi, 27 februarie, vor putea fi eliberate noile carduri de abonament pentru transportul public local.

Acestea se vor elibera la sediul Primăriei, camera 4 și se vor putea utiliza din 1 martie 2024.

Noul sistem de abonament este valabil exclusiv pentru autobuzele noi, marca Mercedes-Benz, care deja au intrat în circuitul transportului local.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir