Rămâi conectat

Administraţie

Administrația locală cugireană a început distribuția alimentelor pentru persoanele defavorizate, subvenţionate de Uniunea Europeană

cugirinfo.ro

Publicat

în

ajutoare-comunitareÎncepând de miercuri, 13 iulie 2016, Primăria Oraşului Cugir, prin SPAS Cugir, a început distribuţia alimentelor subvenţionate de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Ajutorarea persoanelor defavorizate finanțat din Fondul de ajutor european.

Este vorba de 10 categorii de produse care vor intra în cămările a aproximativ 2.300 de persoane defavorizate din oraşul Cugir: ulei – 2 litri, făină albă – 1kg, făină mălai – 1 kg, zahăr – 1 kg, paste făinoase – 1 pungă, fasole boabe-1 pungă, conservă carne vită-1 cutie, conservă pate- 1 cutie, orez-1 kg, paste tomate-1 cutie. Aceste produse sunt preambalate, astfel că beneficiarii vor primi două cutii sigilate de 8 kg 800 g fiecare.

Primăria a amenajat trei centre de distribuţie de unde cetăţenii îşi pot ridica produsele. Astfel, de la Cantina Colegiului David Prodan îşi vor ridica alimentele pensionarii cu pensii mai mici de 450 lei, persoanele cu handicap grav şi accentuat, şomerii indemnizaţi, cu şomaj sub 450 lei, şomerii neindemnizaţi, pensonarii cu pensii sub 450 lei și persoanele fără venituri. La Baia Socială sunt așteptați beneficiarii de ajutor social și beneficiarii de alocaţie de susţinere a familiei. Cetăţenii care locuiesc în Vinerea pot intra în posesia alimentelor prezentându-se la Centrul Social Multifuncţional pentru Persoane cu Nevoi Speciale din Vinerea.

Primăria oraşului Cugir împarte alimentele în baza unor liste primite de la instituțiile responsabile, respectiv Casa de Pensii, AJOFM, DGASPC și AJPIS Alba. În cazul în care un cetăţean nu se regăseşte pe listele respective, însă face parte din una din categoriile beneficiare, el trebuie să se prezinte la SPAS Cugir cu acte doveditoare pentru a fi completate listele inițiale. Persoanele care nu au venituri sau veniturile nete realizate de acestea nu depășesc 450 lei / lună/ persoană, pot solicita acordarea alimentelor la SPAS Cugir prin depunerea unei cereri și a actelor doveditoare ale veniturilor și componenței familiei. Ulterior, în urma unei anchete sociale se va stabili dreptul la pachete alimentare prin dispoziția primarului și vor intra în posesia alimentelor, după o prealabilă programare.

Programul de distribuție este de luni până joi, între orele 10.00-15.00, iar vineri între 9.00 şi 13.00. Pentru a intra în posesia alimentelor, beneficiarii trebuie să aibă asupra lor actul de identitate în original şi un act care să ateste apartenenţa la categoria din care fac parte în copie xerox (carnetul de șomaj vizat la zi, adeverință eliberată de AJOFM, talon de pensie, certificat de încadrare în grad de handicap etc.)

”Reamintim categoriile care primesc ajutoare alimentare: beneficiarii de ajutor social, beneficiarii de alocaţie de susţinere a familiei, pensionarii cu pensii mai mici de 450 lei, persoanele cu handicap grav şi accentuat, şomerii indemnizaţi, cu şomaj sub 450 lei, şomerii neindemnizaţi, persoanele fără venituri sau cu venituri nete sub 450 lei”, precizează reprezentantul Primăriei Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administraţie

Din 1 iulie 2025, Cugirul va beneficia de un sistem modern de parcare cu plată, prin aplicația TPark sau SMS

cugirinfo.ro

Publicat

în

Începând de marți, 1 iulie 2025, orașul Cugir face un pas important spre digitalizare și fluidizarea traficului urban, prin implementarea unui sistem modern de parcare cu plată.

Acesta este reglementat prin HCL nr. 74/2022 și vizează principalele artere din oraș.

• Important de menționat:

– Se introduc 209 locuri de parcare publice cu plată, amplasate în zone centrale și intens circulate, care vor avea regim diferit față de cele 2238 de locuri de parcare rezidențiale.

– Marcajele și semnalizarea rutieră vor fi clar diferențiate pentru a evita confuziile.

– Parcările publice sunt destinate utilizării temporare, iar cele rezidențiale rămân în regim separat, pentru riverani.

• Ce aduce nou acest sistem?

– Posibilitatea de a plăti parcarea fără numerar, direct de pe telefonul mobil

– Eliminarea tichetelelor fizice și reducerea aglomerației la aparatele de plată

• Modalități de plată a parcării:

– Aplicația TPARK – disponibilă gratuit în App Store și Google Play

-Scanează codul QR de pe panourile informative din zona de parcare

-Selectează perioada dorită și confirmă plata

– Primești confirmarea în aplicație, totul în câteva secunde

– SMS – trimite un mesaj la numărul indicat pe panoul informativ din parcare, cu numărul mașinii și codul locației.

– Nu ai nevoie de internet

– Primești confirmarea plății prin SMS

• Zone tarifare și locații:

– Zona 1 – program tarifare: Luni – Sâmbătă, între orele 07:00 – 18:00 (parcare gratuită Duminică)

Locații incluse în Zona 1: str. Al. Sahia nr. 8 (Farmex), str. Al. Sahia nr. 12 (Vodafone), str. Al. Sahia nr. 17 (vis-a-vis S.C. Delpas), str. Al. Sahia nr. 28 (fosta BRD), str. Al. Sahia nr. 23 (lateral Violeta), str. Constructorul nr. 8, str. Trandafirilor nr. 2, str. Victoriei (zona MSR), str. 21 Decembrie 1989 nr. 1A (Furnica), str. 21 Decembrie 1989 nr. 54 (zona Ocolul Silvic Cugir), str. 21 Decembrie 1989 nr. 25 (zona Școlii Iosif Pervain), str. 21 Decembrie 1989 nr. 81 și nr. 111 (zona Piața de sus), str. Doinei nr. 10 (Posteiu Service), str. Doinei nr. 12 (între Ștefan cel Mare și Al. Sahia), str. Mureșului – piața Complex, spate Catedrala, str. I. Creangă nr. 88 – lateral și spate piața Complex

• Tarifele practicate sunt următoarele:

– 30 minute – 0,50 lei

– 1 oră – 1 leu

– 2 ore – 2 lei

– 8 ore – 5 lei

„Te încurajăm să utilizezi una dintre cele două metode moderne de plată, pentru a evita eventualele sancțiuni și pentru a contribui la un oraș mai curat, eficient și bine organizat. Pentru a asigura accesibilitate și respect pentru toți cetățenii, în fiecare zonă de parcare vor fi marcate câte două locuri dedicate persoanelor cu dizabilități. Aceste locuri vor fi gratuite pentru persoanele care dețin legitimația oficială pentru locuri de parcare destinate persoanelor cu handicap, conform legislației în vigoare. Toate parcările publice cu plată sunt semnalizate corespunzător, iar instrucțiunile de plată sunt afișate clar pe panourile informative din zonă. Cu noul sistem de parcare din orașul Cugir, timpul tău contează și este gestionat mai eficient. Un pas spre un oraș digital, adaptat nevoilor actuale!”, au transmis reprezentanții Primăriei Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Vineri 13 iunie 2025: Acțiune de DEZINSECȚIE, DEZINFECȚIE ȘI DERATIZARE în spațiile exterioare și toaletele publice de pe domeniul public al orașului CUGIR

cugirinfo.ro

Publicat

în

Vineri 13 iunie 2025, începând cu ora 21:00 se va desfășura o acțiune de DEZINSECȚIE, DEZINFECȚIE ȘI DERATIZARE în spațiile exterioare și toaletele publice de pe domeniul public.

Serviciul Public de Gospodarire Locală Cugir va demara o etapă de operațiuni de dezinsecție, dezinfecție si deratizare preventivă în zone vizând toaletele publice, parcurile de pe domeniul public si privat al orașului Cugir și a localității Vinerea.

Zonele în care se vor executa operațiunile de dezinsecție vor fi presemnalizate prin plăcuțe de avertizare.

Se recomandă ca persoanele vârstnice, persoanele cu probleme cardiace și respiratorii precum și copiii, să evite zonele în care se efectuează aceste operațiuni pentru a nu intra în incidență de acțiune a aparatelor pulverizatoare.

• În atenția apicultorilor

Vă comunicăm faptul ca operațiunile de dezinsecție se vor efectua cu mijloace terestre, în cadrul tuturor parcurilor și locurilor de joacă. Cu aceasta ocazie vă rugăm să luați măsurile necesare pentru prevenirea intoxicațiilor la albine.

Scopul operațiunii de dezinsecție îl reprezintă complexul de masuri care combat/previn înmulțirea insectelor ectoparazite (căpușe, țânțari, muște, tauni, etc.) care constituie o sursă de infecție și care pot vehicula germenii patogeni ai unor boli infecțioase sau generatoare de disconfort.

Dezinfecţia reprezinta procedura de distrugere a majorităţii microorganismelor patogene sau nepatogene de pe orice suprafeţe (inclusiv tegumente), utilizându-se agenţi fizici şi/sau chimici iar deratizarea urmărește în special înlăturarea rozătoarelor.

Produsele folosite pentru această operațiune sunt: SOLFAC COMBI NF produs ce se regăseste în Registrul Național al Produselor Biocide și este autorizat pentru profilaxia sanitar umană de Ministerul Sănătății – Comisia Națională a Produselor Biocide; avand avizul cu nr. 5018BIO/18/12.24 si RODEX PASTA BAIT avizat de Comisia Nationala pentru Produse Biocide.

Această operațiune va fi executată de către SC Derat Mouse SRL, societate certificată cu competențe profesionale de dezinfecție, deratizare, dezinsecție și se desfășoară în conformitate cu prevederile legale în vigoare.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Străzile Deal din Vinerea și Plevnei din Cugir vor fi reabilitate și modernizate

cugirinfo.ro

Publicat

în

Vineri, 30 mai 2025, a fost semnat contractul de execuție pentru modernizarea a două artere rutiere importante: strada DEAL din localitatea Vinerea și strada PLEVNEI din Orașul Cugir, în cadrul unui proiect dedicat îmbunătățirii infrastructurii locale și creșterii calității vieții pentru toți locuitorii.

Această inițiativă face parte dintr-o strategie mai amplă de modernizare a infrastructurii locale, cu obiectivul de a construi un oraș care răspunde nevoilor reale ale cetățenilor săi.

Primarul orașului Cugir, Adrian Teban a semnat contractul de execuție al lucrării cu societatea S.C. ELIS PAVAJE S.R.L, reprezentată de administratorul, Vasile Goța, în valoare de peste 6.300.000 lei.

Executantul va avea termen de 22 de luni din care, 4 luni sunt alocate proiectării, iar 18 luni sunt alocate alocate execuției pentru modernizarea străzilor. Este un pas major spre dezvoltare, siguranță și confortul cetățenilor Orașului Cugir.

Proiectul include:

– Modernizarea carosabilului
– Executarea trotuarelor
– Canalizare pluvială
– Reabilitare podeț

Investiția face parte din proiectul ”Dezvoltarea infrastructurii de transport prin modernizare de străzi în orașul Cugir, Jud. Alba” finanțat în totalitate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir