cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Administrația locală cugireană a început distribuția alimentelor pentru persoanele defavorizate, subvenţionate de Uniunea Europeană

Administrația locală cugireană a început distribuția alimentelor pentru persoanele defavorizate, subvenţionate de Uniunea Europeană

Publicat în 15.07.2016 la ora 14:55

ajutoare-comunitareÎncepând de miercuri, 13 iulie 2016, Primăria Oraşului Cugir, prin SPAS Cugir, a început distribuţia alimentelor subvenţionate de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Ajutorarea persoanelor defavorizate finanțat din Fondul de ajutor european.

Este vorba de 10 categorii de produse care vor intra în cămările a aproximativ 2.300 de persoane defavorizate din oraşul Cugir: ulei – 2 litri, făină albă – 1kg, făină mălai – 1 kg, zahăr – 1 kg, paste făinoase – 1 pungă, fasole boabe-1 pungă, conservă carne vită-1 cutie, conservă pate- 1 cutie, orez-1 kg, paste tomate-1 cutie. Aceste produse sunt preambalate, astfel că beneficiarii vor primi două cutii sigilate de 8 kg 800 g fiecare.

Primăria a amenajat trei centre de distribuţie de unde cetăţenii îşi pot ridica produsele. Astfel, de la Cantina Colegiului David Prodan îşi vor ridica alimentele pensionarii cu pensii mai mici de 450 lei, persoanele cu handicap grav şi accentuat, şomerii indemnizaţi, cu şomaj sub 450 lei, şomerii neindemnizaţi, pensonarii cu pensii sub 450 lei și persoanele fără venituri. La Baia Socială sunt așteptați beneficiarii de ajutor social și beneficiarii de alocaţie de susţinere a familiei. Cetăţenii care locuiesc în Vinerea pot intra în posesia alimentelor prezentându-se la Centrul Social Multifuncţional pentru Persoane cu Nevoi Speciale din Vinerea.

Primăria oraşului Cugir împarte alimentele în baza unor liste primite de la instituțiile responsabile, respectiv Casa de Pensii, AJOFM, DGASPC și AJPIS Alba. În cazul în care un cetăţean nu se regăseşte pe listele respective, însă face parte din una din categoriile beneficiare, el trebuie să se prezinte la SPAS Cugir cu acte doveditoare pentru a fi completate listele inițiale. Persoanele care nu au venituri sau veniturile nete realizate de acestea nu depășesc 450 lei / lună/ persoană, pot solicita acordarea alimentelor la SPAS Cugir prin depunerea unei cereri și a actelor doveditoare ale veniturilor și componenței familiei. Ulterior, în urma unei anchete sociale se va stabili dreptul la pachete alimentare prin dispoziția primarului și vor intra în posesia alimentelor, după o prealabilă programare.

Programul de distribuție este de luni până joi, între orele 10.00-15.00, iar vineri între 9.00 şi 13.00. Pentru a intra în posesia alimentelor, beneficiarii trebuie să aibă asupra lor actul de identitate în original şi un act care să ateste apartenenţa la categoria din care fac parte în copie xerox (carnetul de șomaj vizat la zi, adeverință eliberată de AJOFM, talon de pensie, certificat de încadrare în grad de handicap etc.)

”Reamintim categoriile care primesc ajutoare alimentare: beneficiarii de ajutor social, beneficiarii de alocaţie de susţinere a familiei, pensionarii cu pensii mai mici de 450 lei, persoanele cu handicap grav şi accentuat, şomerii indemnizaţi, cu şomaj sub 450 lei, şomerii neindemnizaţi, persoanele fără venituri sau cu venituri nete sub 450 lei”, precizează reprezentantul Primăriei Cugir.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 120 ori

Administrația locală cugireană a început distribuția alimentelor pentru persoanele defavorizate, subvenţionate de Uniunea Europeană
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.