cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Administrația locală a orașului Cugir caută soluții viabile pentru dezvoltarea învățământului tehnic profesional în sistem dual

Administrația locală a orașului Cugir caută soluții viabile pentru dezvoltarea învățământului tehnic profesional în sistem dual

Publicat în 10.04.2019 la ora 15:45

Subiectul a fost dezbătut în cadrul unei întâlniri ce a avut loc între primarul Adrian Teban și directorul Star Transmission, Klaus Eichhorn. La discuții au mai participat viceprimarul Călin Furdui, directorul resurse umane, Tatiana Oana și directorul de servicii tehnice și infrastructura, Faur Emil, din cadrul Star Transmission.

„Ne dorim sa dezvoltam învățământul tehnic profesional în orașul Cugir, ca obiectiv important al strategiei locale de dezvoltare economică. De aceea, căutam soluții pentru ca sistemul dual să fie mai bine susținut de către administrația locală și agenții economici din oraș, astfel încât tinerii și părinții lor să aibă încredere să opteze pentru școala profesională. Aceasta trebuie să ofere siguranța că, odată finalizate cursurile, absolvenții vor fi bine pregătiți, cu abilitați care să corespundă celor solicitate pe piața muncii”, a precizat primarul Adrian Teban.

După discuțiile care au avut loc la primărie, reprezentanții administrației locale și ai STC au vizitat Colegiului Tehnic I.D. Lăzărescu. Aici, directorul instituției de învățământ, Ionuț Iancu, împreună cu profesorii de specialitate au prezentat baza materială pe care o utilizează inclusiv elevii claselor de profesională existente.

Vizitatorii au avut parte și de o dovadă a măiestriei și calității resursei umane- robotul creat de echipă „IDL ELECTRONICS”, care a fost apreciat la Concursul Național de Robotică „First Tech Challenge România”, unde a obținut locul 3 la categoria Control Award, din 120 de echipe.

Acest articol a fost citit de 671 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.