Rămâi conectat

Actualitate

Adeverinţele de acord global, eliberate de UM Cugir abia după certificarea dreptului în instanţă

Redacția Cugirinfo.ro

Publicat

în

Aproape 60 de persoane au fost prezente joi, 8 februarie 2018, la audienţele organizate de Casa Judeţeană de Pensii Alba, la sediul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Cugir, susţinute de către ec. Simona Mirela Goronea – director adjunct şi inspector superior, ec. Georgian Pâclişan.

Gazda întâlnirii cu cetăţenii a fost şi de această dată Clubul Persoanelor Vârstnice aparţinând Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (C.A.R.P.) din localitate. Prin grija preşedintelui CARP „Solidaritatea”, Vistian Blaga, persoanele interesate s-au înscris la audienţe, reuşind să primească la faţa locului din partea C.J.P. Alba clarificările autorizate de care aveau nevoie legate de statutul de pensionar sau viitor pensionar.

După cum ne-au relatat reprezentanţii C.J.P. Alba, în marea lor majoritate, problemele ridicate de participanţii la audienţe s-au referit la: probleme privind încadrarea la pensie anticipată, trecerea de la pensia anticipată la pensia pentru limită de vârstă, acordarea grupelor de muncă, situaţie rămasă încă nerezolvată pentru un număr destul de mare de persoane, cazuri privind recalcularea pensiilor, solicitarea de calcule privind vechimea în muncă şi perspectivele de pensionare.

Una dintre problemele mai arzătoare a fost legată şi de această dată de solicitările privind eliberarea adeverinţelor cu perioadele de acord global, având în vedere că foştii angajaţi ai uzinei se luptă pentru obţinerea acestui drept, de ani de zile, o situaţie care din păcate nu-şi găseşte nici în prezent rezolvarea. O problemă destul de disputată, care a determinat conducerea Societăţii Uzina Mecanică Cugir S.A., respectiv a directorului general Mircea Trifan să solicite o întâlnire a conducerii C.J.P Alba cu compartimentul Resurse umane, Direcţia financiară, Arhiva societăţii şi Sindicatul Liber Cugir, pe această temă.

După cum ne-a relatat directorul adjunct al Casei de Pensii, Simona Goronea, obţinerea adeverinţelor cu perioadele de acord global se lovesc de un ostacol, şi anume că nu se poate face dovada achitării de către uzină a obligaţiilor faţă de C.A.S. Potrivit reprezentantei C.J.P, U.M. Cugir a invocat faptul că inundaţiile produse în urmă cu mai mulţi ani au distrus arhiva societăţii şi nu se mai găsesc documentele care să confirme acest fapt. Singura variantă care le rămâne oamenilor ar fi căutarea drepturilor în instanţă. În condiţiile în care există o sentinţă civilă prin care reclamantul şi-a câştigat cauza, uzina va elibera adeverinţa doveditoare pe care fostul angajat o va înainta Casei Judeţene de Pensii.

Constantin Predescu


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Proiectil de calibru 88 mm, din al doilea Razboi Mondial, descoperit la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un proiectil exploziv  calibru 88mm, din al doilea Razboi Mondial, fără focos, a fost asanat la Cugir de echipa pirotehnică a ISU Alba.

„Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului de Pompieri Alba Iulia a fost solicitată sa intervină în orasul Cugir, pentru asanarea unui proiectil rămas neexplodat. A fost asanat un proiectil exploziv de cal. 88 mm din al doilea Razboi Mondial fara focos. Forțe alocate: 1 x Autospecială Pirotehnică”, a transmis ISU Alba.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

15-16 iunie 2024: La Vinerea, un colț de rai în inima naturii – Poiana cu lavandă

cugirinfo.ro

Publicat

în

În acest weekend la Vinerea (POIANA CU GORUNI) are loc un eveniment destinat iubitorilor de natură și de frumos. Evenimentul promite să ofere o combinație unică de natură și relaxare.

Intrarea este liberă, cu condiția achiziționării unui produs pe bază de lavandă de la standul amenjat special (buchețel, apă de lavandă, ulei).

Adresa la care va avea loc evenimentul este Calea Gorunilor, Nr. 14, sat Vinerea.

Vizitatorii pot admira câmpuri de lavandă unde se pot face poze superbe într-un peisaj de vis;

Mâncare delicioasă care va satisface toate gusturile;

Limonadă răcoritoare și cafeluță aromată pentru a vă hidrata și energiza;

Spațiu de joacă pentru copii, astfel încât cei mici să se distreze în siguranță.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Joi, 13 iunie 2024, eroii neamului au fost comemorați la Vinerea și Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 13 iunie, cu prilejul Zilei Înălțării Domnului, au fost comemorați martirii din Cugir și Vinerea, care au pierit în cele două războaie mondiale.

Evenimentul comemorativ organizat de Primărie şi Centrul Cultural a avut loc la cele două monumente din Cugir şi Vinerea. Programul activităților s-a derulat, ca de fiecare dată, cu slujbe religioase, intonarea Imnului de Stat, cel al Eroilor și al marșului Drum Bun, urmat de cântece și poezii.

La Vinerea au participat preoții și enoriașii care au sosit cu alai direct de la biserica, fluturând tricolorul. Au susținut cântece şi poezii patriotice elevii școlii gimnaziale Ioan Mihu Vinerea, însoțiți de cadrele didactice.

La Cugir au participat un sobor de preoți împreună cu enoriași pentru susținerea momentelor religioase. Momentele de cântece și poezii au fost susținute de Corul Școlii Iosif Pervain și elevii de la Cercul de Teatru al Centrului Cultural Cugir.

Cu ocazia comemorării s-au depus coroane din partea Primăriei şi a Consiliului Local Cugir, Asociației Veteranilor de Război şi a formațiunilor politice din oraş.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir