cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Activități recreeative și culinare organizate de elevii Colegiului Tehnic „Ion D. Lăzărescu”, pe aleile Parcului „Stadion” din Cugir

Activități recreeative și culinare organizate de elevii Colegiului Tehnic „Ion D. Lăzărescu”, pe aleile Parcului „Stadion” din Cugir

Publicat în 13.05.2018 la ora 11:30

Vineri, 11 mai 2018, timp de șase ore, pe aleile Parcului „Stadion” Din Cugir s-a desfășurat un interesant și atractiv program, care a atras câteva sute de locuitori ai orașului de la poalele Drăganei, în marea lor majoritate tineri.

Eveimentul s-a derulat în baza unui proiect, scris si implementat de elevii din Clubul „Impact I. D. L. Squad” al Colegiului Tehnic „Ion D. Lăzărescu” Cugir, sub indrumarea profesorilor Oargă Serafina si Roșu Diana Aurelia. Scopul acstui demers a fost atragerea tinerilor in Parcul „Stadion”, un punct de atractie deosebit, dar, din păcate prea putin frecventat de adolescenti si tineri.

Organizatorii evenimentului au atras ca parteneri în proiect: cunoscuta brutarie „Paul Henegar” care a participat cu o paine (bătută) de peste 100 de kg (cu lățimea de 1.760 mm, lățimea 968 mm și grosime de 300 mm), precum și  firma „Lucan” din Cugir care a contribuit cu platouri cu specialități de carmangerie specifice si un ceaun de tocana facuta dupa rețeta din zona. La acestea s-a adaugat limonada traditional preparată de elevi.

Aceste produse au fost oferite gratuit, pe îndestulate, tuturor participanților. Tot membrii clubului au realizat o istorie a Cugirului in fotografii si au tinut un stand de jocuri nonformale pentru distractia celor prezenti.

La acestea s-au adaugat activități de dans prezentate de Scoala de dans „Maria Herlea” si momentele despre obiceiurile traditionale prezentate de Cercul de Teatru al Casei de Cultura Cugir condus de artista Maria Dodoc. Un rol de atracție l-a avut si tombola cu produse facute in casa si hand-mad, de care s-au bucurat laolaltă adulții și copiii.

„Neam străduit împreună cu elevii și adrele didactice ale colegiului să facem o manifestare în parcul urbei menită să atraga localnicii de toate vârstele, dar mai ales tinerii, la activități recreative și educative. Cred că preocuparea noastră a avut un IMPACT pozitiv, a dat roade, fapt pentru care ne-am propus să găsim și alte forme prin care să mobilizăm pe viitor cât mai mulți participanți la astfel de activități”, ne-a declarat directorul Colegiului Tehnic „Ion D. Lăzărescu”, prof. Ionuț Iancu.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 160 ori

Activități recreeative și culinare organizate de elevii Colegiului Tehnic „Ion D. Lăzărescu”, pe aleile Parcului „Stadion” din Cugir
2 (40%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.