cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Activităţi dedicate ,,Zilei Veteranilor’’, la Cugir

Activităţi dedicate ,,Zilei Veteranilor’’, la Cugir

Publicat în 13.11.2015 la ora 19:22

ziua-eroilor-cugir-2015Și în acest an, prin grija Asociaţiei „PRO Cugir’’ condusă de preşedintele Aurel Voicu, au avut loc în oraşul de la poalele Drăganei, activităţi dedicate „Zilei Veteranilor”.

Astfel, în clădirea Clubului Elevilor, care adăposteşte Muzeul oraşului Cugir a fost amenajată o galerie foto, reprezentând imagini din timpul clor două conflagraţii mondiale, fotografii ale veteranilor de război din Cugir şi din satele arondate ilustrând momente organizate de „PRO Cugir” în cadrul programului „Onoare și respect veteranilor de război din Cugir – Câmpul Pâinii’’.

Tot cu acest prilej, preşedintele asociaţiei, Aurel Voicu s-a deplasat la domiciliul a 4 veterani de război, care în cursul trimestrului IV al acestui an au împlinit sau urmează să împlinească o anumită vârstă, pentru a-i sărbători aşa cum se cuvine. Numele acestora sunt: Nicolae Hăidinar (95 ani), Victor Chineja(94 ani ), Ncolae Bura (92 ani), Aurel Pamfil (82 ani). La fel ca și celorlalți veterani locali aflați în evidența „PRO Cugir”, acestora le-au fost oferite din partea asociației, cadouri constând în alimente și obiecte de uz personal, în valoare de până la 80 de lei/persoană.

Merită evidențiate firmele care oferă aproape de fiecare dată aceste donații: CARP „Solidaritatea’’ Cugir, „DORIDO’’ SRL, „ELIT’’ SRL, Henegar Paul, AF ,,MĂGURA’’, SC Cătălin & Eva Cugir, Asociația ,,PRO Cugir’’. De menționat faptul că în 1945 pe teritoriul localității viețuiau 121 veterani de război, numărul lor reducându-se de-a lungul anilor, încât la ora actuală au mai rămas în viaţă doar 10.

Acest articol a fost citit de 48 ori

Activităţi dedicate ,,Zilei Veteranilor’’, la Cugir
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *