cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Activități ale Centrului Social Multifuncțional Vinerea, în parteneriat cu școlile din Cugir

Activități ale Centrului Social Multifuncțional Vinerea, în parteneriat cu școlile din Cugir

Publicat în 22.12.2018 la ora 17:56

Centrul Social Multifuncțional Vinerea – Cugir a fost în această săptămână gazdă a mai multor activități, organizate în baza acordurilor de parteneriat încheiate cu Școala Gimnazială Nr. 3, Școala Gimnazială „Singidava” și Centrul Cultural Cugir. 

În cadrul săptămânii „Școala altfel” li s-au prezentat elevilor profesiile din cadrul sferei serviciilor sociale, încercând să se răspundă întrebărilor și dorinței lor de cunoaștere. Moderatorul întâlnirilor, psihologul Corina Olteanu a dorit să sensobilizeze tinerii prezenți cu privire la interacționarea socio – umană cu persoanele aflate în nevoi speciale.

Beneficiarii centrului au fost sarbatoriți printr-un spectacol pus în scenă de membrii Cercului de teatru al Centrului Cultural Cugir condus de artista Maria Dodoc, iar elevi ai claselor primare din Vinerea si Cugir împreună cu psihopedagogul Dana Lespezianu au participat la activități de ludoterapie, după care, grupul coordonat de prof. Ioan Buda si prof Anca Herlea a susținut un mini – recital de colinde tradiționale.

În cadrul întalnirilor specialiștii centrului au evidențiat  împreună cu cadrele didactice, importanța acestor întâlniri și totodată, oportunitatea participării  elevilor la unele activități compatibile programei școlare, alături de copiii beneficiari ai centrului.

Se poate remarca faptul că, aceste acțiuni nu s-ar fi putut desfășura fără susținerea conducerii SPAS, Primariei Cugir și implicit a Consiliului Local Cugir, instituții care se dedică permanent misiunii de susținere a persoanelor vulnerabile social, față de care întreaga societate trebuie sa fie responsabilă”, ne-a declarant șeful centrului, ec. Silviu Samoilescu.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 446 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.