cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Activitatea asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav din Cugir se face cu respectarea prevederilor legale

Activitatea asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav din Cugir se face cu respectarea prevederilor legale

Publicat în 02.08.2016 la ora 12:00

persoana_cu_handicapÎntr-un raport înaintat Consiliului Local Cugir de către Serviciul Public de Asistenţă Socială se arată că aplicarea prevederilor Legii privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap s-a făcut prin hotărâre a Consiliului Local, aprobându-se pentru anul 2016 un număr de 20 de posturi pentru asistenţi personali.  

Astfel, în prezent există angajaţi un număr de 18 asistenţi personali ai persoanelor cu handicap grav, fiind concomitent în plată un număr mediu de 117 indemnizaţii echivalente cu salariul net al asistentului social debutant cu studii medii din unităţile de asistenţă socială din sectorul bugetar, altele decât cele cu paturi, în sumă de 969 lei/beneficiar. În perioada ianuarie 2016 – iunie 2016 s-au înregistrat 7 cereri noi de încadrare ca asistenţi personali ai persoanelor cu handicap grav, iar în urma raportului de control efectuat în iunie 2016 de inspectorul de specialitate din cadrul SPAS, în cazul celor 18 asistenţi personali angajaţi s-a propus menţinerea în plată a acestora deoarece nu s-au constatat nereguli privind activitatea de îngrijire a persoanei cu handicap aflată în întreţinere. Contractele de muncă pe perioadă determinată s-au încheiat pentru un număr de 12 asistenţi personali, iar pe perioadă nedeterminată pentru 6 asistenţi personali, conform valabilităţii certificatelor de încadrare într-o categorie de persoane cu handicap care necesită protecţie specială. Din numărul total de 18 asistenţi personali,  11 sunt angajaţi pentru minori cu handicap grav şi 7 sunt angajaţi pentru adulţi cu handicap grav, care au o situaţie familială deosebită (mai multe persoane cu handicap în familie, unic întreţinător de familie). La data de 30.06.2016, în evidenţele SPAS Cugir exista un număr de 117  indemnizaţii pentru persoane cu handicap.

Constantin Predescu

Acest articol a fost citit de 66 ori

Activitatea asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav din Cugir se face cu respectarea prevederilor legale
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.