cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Activitate informativă a Jandarmeriei Alba, desfășurată la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” din Cugir

Activitate informativă a Jandarmeriei Alba, desfășurată la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” din Cugir

Publicat în 16.06.2016 la ora 11:08

activitate-jandarmi-cugir-iun-2016-id-lazarescuSub genericul „Toți spunem nu violenței!”, ieri, 15 iunie 2016, s-a defășurat la Cugir, o nouă activitate informativă aparținând Inspectoratului Jandarmeria Alba. Demersul a vizat de această dată spectatorii competiţiilor sportive de la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” şi s-a derulat în parteneriat cu Primăria Oraşului Cugir şi Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor – Regiunea 2 Alba.

În acest sens, la sediul amintitei instituții de învățământ s-a deplasat o ecchipă formată din: șeful grupei de jandarmi din Cugir pl. adj. sef  Ștefan Duru, pl.adj.Claudiu Moga și pl. major Cristian Dobrotă, cu scopul desfășurării unei campanii informativ-preventive pentru conştientizarea şi sensibilizarea elevilor cu privire la nocivitatea fenomenului de violență pe stadioane.

Ștefan Duru le-a explicat elevilor că obiectivul principal al campaniei este acela de a face cunoscut rolul şi importanţa Jandarmeriei Alba în ceea ce priveşte prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive precum şi cu privire la prevederile Legii nr. 4/2008 referitor la prevenirea si combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive. Prin prezentarea făcută, Ștefan Duru a scos în evidenţă consecinţele legale suportate de cei care încearcă să fie violenți pe stadioane, încearcă să intre în incintă în stare de ebrietate sau fără bilet ori deteriorează bunuri.

Vorbind despre importanța evenimentului, directorul colegiului, dr. ing. Alexandru Micaciu a declarat: „Apreciem ca fiind benefică orice colaborare între instituţiile abilitate să ia măsuri care sporesc siguranţa şi ordinea publică. Avem convingerea că astfel de campanii îşi ating scopul şi duc la creşterea responsabilităţii în rândul tinerilor şi, implicit, la sporirea siguranţei pe stadioane. Salutăm pe această cale demersul iniţiat de Jandarmeria Alba, cu atât mai mult cu cât intră în obligaţiile noastre să ne asigurăm că există un climat de siguranţă la competiţiile găzduite de bazele sportive ale orașului”.

În cadrul activității, cei mai buni sportivi la orele de educație fizică au fost premiați cu tricouri și diplome din partea Primăriei Cugir, iar în încheiere, cu aportul deosebit al profesorului de educație fizică, Ioan Câmpean, pe terenul de sport din curtea colegiului s-a desfășurat un meci demonstrativ de fotbal (în spirit fair – play), între echipele de elevi din clasele a X-a A și a XI-a A. Acestora li s-au acordat  medalii și dplome. La eveniment au luat parte: viceprimarul Cugirului, prof. Horia Rotche, șeful poliției locale, jr. Horațiu Găldău, îndrumătorul educativ, Diana Roșu, cadre didactice ale școlii.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 157 ori

Activitate informativă a Jandarmeriei Alba, desfășurată la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” din Cugir
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.