cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Activitate de aprofundare a cunoștințelor despre mediile geografice ale Terrei, la Liceul Teoretic „David Prodan din Cugir

Activitate de aprofundare a cunoștințelor despre mediile geografice ale Terrei, la Liceul Teoretic „David Prodan din Cugir

Publicat în 22.11.2019 la ora 13:50

La  Cabinetul de Docmentare și Informare (CDI), din cadrul  Liceului Teoretic „David Prodan” din Cugir a a avut loc o activitate inclusă în cadrul proiectului „Medii geografice ale Terrei”, derulat în luna noiembrie și a avut ca participanți elevii clasei a X-a B (profesoara de geografie Rotar Dorina) și prof. documentarist Jurj Simona.

Acțiunea a fost pregătită anterior prin parcurgerea etapelor unei cercetări documentare – înțelegerea subiectului, căutare și selectare surse, căutare și selectare informații, prelucrare și organizare informații – în vederea prezentării în CDI a unor postere ce au avut ca subiect mediul temperat oceanic, mediul mediteraneean, mediul glaciar polar, mediul tropical arid deșertic etc.

În acest cadru au fost mai întâi prezentate posterele realizate de grupe de elevii clasei, iar apoi vizionate materiale audio-video despre diverse medii geografice. Obiectivele proiectului sunt: Aprofundarea cunoștințelor despre mediile geografice ale Terrei; Localizarea lor pe harta lumii; Conștientizarea frumuseții acestor medii și a nevoii de a fi protejate de către oameni.

Comunicarea din cadrul întâlnirii, a susținut nevoia utilizatorilor CDI de a folosi atât materiale pe suport de hârtie – posterele, cât și materiale pe suport electronic – documentele audio – video”, a precizat prof. Simona Jurj.

Acest articol a fost citit de 111 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.