cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Economie » Acțiunile deținute de Uzina Mecanică Cugir la “Star Transmission” au fost cumparate de concernul german Daimler AG

Acțiunile deținute de Uzina Mecanică Cugir la “Star Transmission” au fost cumparate de concernul german Daimler AG

Publicat în 20.04.2013 la ora 18:35

Uzina Mecanică Cugir, filială a Companiei Naționale Romarm a vândut intregul pachet de părți sociale deținut de această socieatate, în valoare de aproape 4 milioane de euro, către SC Star Transmission Cugir, firma care aparține de concernul german Daimler AG.

Dacă ,,Daimler” AG deținea până la această tranzacție 78% din acțiuni, iar Uzina Mecanica Cugir doar 22%, acum societatea Star Transmision are acționariat sută la sută german. Star Transmission Cugir a fost înființată în urmă cu 13 ani, iar de 10 ani produce componente pentru cutii de viteză și motoare destinate autovehicolelor Mercedes.

Un istoric al firmei de la poalele Drăganei arată că prima colaborare cu nemții a început în anul 1996, când s-a dat startul fabricării de componente pentru cutiile de viteză ale autoturismului Mercedes Benz A Classe, iar în 2001, grupul Daimler Chrysler a înființat firma mixtă Star Transmssion Cugir pentru producția de roți dințate și piese pentru Mercedes Benz, dar și pentru alte firme auto din Europa. Star Transmission are două hale de producție la Cugir și un numar de 600 angajați.

Potrivit directorului general de la SC Uzina Mecanica Cugir, ing. Romulus Micu, banii obținuți din vânzarea acțiunilor catre Star Transmission nu vor intra din pacate în conturile societății ci vor fi directionați catre bugetul de stat, acolo unde Uzina Mecanică Cugir are datorii istorice de peste 100 milioane de euro, cât și datorii generate de neonorarea la timp a unui credit contractat pentru achizitionarea liniei de muniție tip NATO.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 424 ori

Comentarii

Un Comentariu la Acțiunile deținute de Uzina Mecanică Cugir la “Star Transmission” au fost cumparate de concernul german Daimler AG

  1. Eva Răspunde

    21.04.2013 la 16:07

    Daimler Chrysler !
    Invatati sa scrieti !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.