cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Acțiune organizată de elevii Școlii Gimnaziale Nr. 3 din Cugir în cadrul proiectului caritabil „ShoeBox” (Cutia de pantofi) – 2017

Acțiune organizată de elevii Școlii Gimnaziale Nr. 3 din Cugir în cadrul proiectului caritabil „ShoeBox” (Cutia de pantofi) – 2017

Publicat în 05.12.2017 la ora 22:57

Elevii de la Școala Gimnazială Nr. 3 din Cugir au continuat și în acest an, proiectul caritabil „ShoeBox” – Cutia de pantofi – încheiat între instituția școlară amintită și S.C. STAR ASSEMBLY (STA) Sebeș.

Este un demers prin care160 de copii îndrumați de cadre didactice ale unității școlare, au pregătit cadouri (în cutii de pantofi), ce urmează să fie donate la 160 de copii proveniți din familii defavorizate.

Cutiile cu cadouri au fost colectate de la Școala Gimnazială Nr. 3, în cursul zilei de azi, de către reprezentanți ai firmei din Sebeș, urmând ca înainte de sărbătorile de Crăciun să fie acordate ca daruri unor familii sărace din Județul Alba și Orăștie.

Potrivit prof. înv. Lavinia Fleșeriu, coordinator de proiect, elevii au împachetat în 80 cutii roz pentru fete și 80 cuti verzi pentru băieți, jucării, dulciuri, haine, rechizite, care alături de alte sute de cutii strânse de prestigioasa firmă din Sebeș vor lua drumul spre sute de copii proveniți din familii nevoiașe.

La reușita acestei acțiuni au contribuit profeori și învățători ai școlii, precum: Lavinia Fleșeriu, Panfilia Gherman, Daniela Igna, Cristina Câmpean, Luminița Sgubea, Mihaela Vereș, Luminița Cebotari, Eugenia Bogdan, Rozalia Mihu, Ileana Stanciu, Mihaela Matei, Mihaela Tomoiu – Szilagy, Tuța Hada, Sabina Presecan, Elena Crișan, Anda Tecșa, dar nu în ultimul rând directoarea instituției de învățământ, prof.  Stela Țârlea. Prezentă pentru a ridica cele 160 de cutii, reprezentanta S.T.A, Alexandra Scutaru,  ne-a declarat că se așteaptă ca numărul de pachete colectate în cursul acestei perioade (1 – 15 decembrie) să depășească pe cel obținut anul trecut. Aceasta ne-a explicat că: „ShoeBox – cadoul din cutia de pantofi” reprezintă o încercare minusculă de a face lumea un loc mai frumos. în fiecare an, în preajmă sărbătorilor de Crăciun, când vrem să punem un zâmbet pe chipurile a zeci de mii de copii sărmani din orașele în care locuim. Cu cât avem mai mult ajutor în a găsi beneficiari, cu atât mai mulți copii vor putea primi cadouri, deci așteptăm să aflăm despre un copil sau mai mulți care ar putea primi un cadou prin intermediul campaniei „ShoeBox – 2017”.

După cum am aflat, la acestea se vor adăuga și în acest an, mai multe pachete donate de angajații firmei din Sebeș, precum și o sponsorizare financiară pentru cazuri speciale. Povestea ShoeBox a început de la o simplă cutie, împachetată în urmă cu 9 ani de un tânăr tătic din Cluj-Napoca. Acesta încerca atunci să-şi înveţe băiatul să împartă jucăriile cu alţi copii, nu atât de norocoşi ca el. Apoi, din vorbă în vorbă, din ce în ce mai mulţi părinţi, ba chiar şi tineri fără copii, au început să doneze cadouri ambalate frumos în cutii de pantofi. Totul pentru a le face o bucurie în preajma Crăciunului copiilor nevoiaşi.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 148 ori

Acțiune organizată de elevii Școlii Gimnaziale Nr. 3 din Cugir în cadrul proiectului caritabil „ShoeBox” (Cutia de pantofi) – 2017
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.