Rămâi conectat

Actualitate

Acțiune de ecologizare și marcare în zona Cugir, organizată de „Raw Nature Experience”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Asociația „Raw Nature Experience” condusă de președintele Andrei Grațian Sovereșan a organizat o nouă acțiune de ecologizare și marcare în zona Cugir.

Cu ajutorul a 11 voluntari, a reușit, în decurs de 10 ore, să finalizeze cele două scopuri propuse.

Am început cu ecologizarea, pe Râul Mic cu două puncte de vale care au fost transformate de către concetățenii noștri, din păcate, în gropi de gunoi. Am reușit să strângem 25 de saci a câte 120 ltri, la care se adaugă aproximativ 12 saci de rafie în care am adunat țiglă. Cele mai frecvente deșeuri întâlnite au fost: materiale de construcție, mobile, PET-uri, recipiente de sticlă, ambalaje din plastic. La acestea se mai adaugă cădițe din plastic, anvelope și medicamente, ne-a declarat Andrei Grațian Sovereșan .

Acesta susține că a fost luat prin surprindere de faptul că medicamentele se aruncă la coșul de gunoi, iar apoi pe vale, când ar trebui colectate de către farmacii.

În ceea ce privește marcarea, membrii asociației și voluntarii au reușit să facă traseul „cruce galbenă” Frăsinei – Fețeni – Valea Dăii. Urmează să se amplaseze borne de piatră pe porțiunea Dealului Cetății. Acest traseu este unul nou omologat și va face legătura între cetatea dacică „Singidava”, de la Cugir și cetățile dacice din Munții Orăștiei.

„Dorim să mulțumim tuturor celor care și-au luat din timpul liber pentru a ajuta. Mulțumim Serviciului Public Judetean Salvamont Alba pentru vopsea, ADP pentru ajutorul în acțiunea de ecologizare, Consiliul Județean Alba pentru susținere, precum și lui Mihail Daniel Jurj pentru mașina cu ajutorul căreia am reușit să facem acțiunea de marcare”, a mai spus șeful Asociației „Raw Nature Experience”.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

S-a aprins iluminatul festiv la Cugir pentru sărbătorile de Crăciun 2023!

cugirinfo.ro

Publicat

în

S-a aprins iluminatul festiv la Cugir pentru sărbătorile de Crăciun 2023!

În seara aceasta a fost aprins iluminatul festiv care împodobește orașul cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Moș Nicolae a sosit mai repede anul acesta în orașul Cugir. Locuitorii orașului, dar mai ales copiii din localitate, au primit un cadou din partea administrației locale: aprinderea iluminatului festiv de sărbători și a bradului de Crăciun.

Evenimentul s-a desfășurat duminică seară, pe esplanada din fața Catedralei „Adormirii Maicii Domnului” din Cugir.

Ca de fiecare dată, numerotarea inversă până la momentul aprinderii miilor de luminițe a fost pornită de către primarul orașului, Adrian Teban alături de 22 de elevi performeri ai Cugirului, care au obținut cele mai bune rezultate la învățătură în decursul anului, la concursuri și olimpiade școlare.

Momentul a fost întâmpinat de cugireni cu urale și exclamații de bucurie, majoritatea din cei prezenți imortalizând momentul cu telefoanele mobile sau cu aparatele foto.

Citește și: MESAJE de MOS NICOLAE. SMS-uri, urări și felicitări pe care le poți trimite de Sfântul Nicolae

Festivitatea a fost întregită de un spectacol de colinde susținut de tinerii interpreți ai Fanfarei de copii a Centrului Cultural Valentin Urițescu (coordonator Marian Vințan) și a grupului folcloric vocal Mlădițe cugirene (coordonator doamna profesoară Ionela Popa).

O varietate de modele și culori, mii de ghirlande luminoase, cupole luminoase, și mesaje luminoase cu urări de sărbători împodobesc de sărbători bulevardul central și principalele străzi ale orașului.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Duminică, 3 decembrie 2023, are loc aprinderea iluminatului festiv pentru Sărbătorile de Iarnă

cugirinfo.ro

Publicat

în

Mâine, 3 decembrie 2023, de la ora 17.00, Primăria orașului Cugir și Centrul Cultural „Valentin Urițescu” vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru sarbătorile de iarnă.

„Duminică, 3 decembrie 2023, ora 17.00, în fața Catedralei, Primăria Cugir și Centrul Cultural Valentin Urițescu vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru sarbătorile de iarnă

Au început pregătirile pentru împodobirea orașului cu iluminat festiv. Primăria a asigurat montarea instalațiilor luminoase iar angajații din cadrul Serviciului Public de Gospodărie Locală Cugir au ridicat zilele acestea bradul de Crăciun în fața Catedralei și au montat decorațiile specifice.

Duminică, de la mic, până la mare, cugirenii sunt așteptați să participe la aprinderea miilor de luminițe multicolore ce vor împodobi orașul.

În continuare, sunteți invitați la colinde și cântece sub bradul de Crăciun, în interpretarea grupului Mlădițe Cugirene și a Fanfarei Cugir.

Vă așteptăm lângă brad pentru a număra împreună secundele pâna la aprinderea instalațiilor din bradul de Crăciun și a ornamentelor luminoase ce impodobesc orașul!”, au transmis rteprezentanții Primăriei orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 29 de ani din Cugir cercetat de polițiștii din Vințu de Jos, după ce a fost depistat la volanul unui autoturism neînmatriculat

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 30 noiembrie 2023, în jurul orei 15.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos, în timp ce acționau pe raza localității Vințu de Jos, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 29 de ani, din Cugir.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul condus de bărbat avea autorizația provizorie de circulație expirată.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir