cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Acțiune de ecologizare organizată de Asociația Motocicliștilor „Lupii Sigidavei” din Cugir

Acțiune de ecologizare organizată de Asociația Motocicliștilor „Lupii Sigidavei” din Cugir

Publicat în 23.03.2016 la ora 18:35

cugir-actiune-ecologizare-lupii-singidavei-martie-2016O acțiune lăudabilă a fost organizată la finele săptămânii trecute de către Asociația Motocicliștilor „Lupii Sigidavei”, care pentru al parulea an consecutive s-au implicat în ecologizărea unor zone de interes turistic situate în apropierea Cugirului.

Demersul la care au luat parte mai bine de 30 de persoane, membrii ai asociației, cât și prieteni iubitori ai naturii, s-a desfășurat în cadrul campaniei Curățenia de primăvară la Cugir  „Și ie îmi pasă de orașul meu” și a cuprins zone de pe raza Râul Mare și Valea Grușerii.

Potrivit președintelui Asociației Motocicliștilor „Lupii Sigidavei”, Bogdan Suciu,  participanții au fost împărțiți  în 4 echipe: Podul Roșu- Cabana Căprioara, Cabana Căprioara- Uzina de apă, Cabana Căprioara- Valea Grușerii, Valea Gruerii – intersecția Călene  (locul fiind o adevărată groapă de gunoi de unde s-au adunat două camionete încărcate până la refuz).

„Dacă actiunea s-a dovedit un success, reușind să strângem 6 camionete pline cu gunoi, (aproximativ 200 saci), mare ne-a fost uimirea să constatăm că, doar la trei zile după această acțiune reușită, în zonele ecologizate (am putea spune inutil) au apărut din nou grămezi de gunoaie si resturi din contructii. În această situație, vrem să le punem o întrebare acestor oameni, concetățeni de-ai noștri: Vă place să trăiți printre gunoaie? Nouă nu ne place!”, este apelul adresat de președintele asociației lupilor cugireni, Bogdan Suciu, celor lipsiți de comportament civilizat. După cum aminteam, la activitatea de igienizare amintită au participat și personae care din spirit civic li s-au alăturat acestor tineri întreprinzători.

Printre ei s-a aflat și consilierul local Mircea Simu care ne-a declarat: ,,Acţiunea de ecologizare organizată zilele trecute de ,,Lupii Sigidavei” a fost una deosebită şi se înscrie într-o lungă serie de actiuni ale acestor băieţi inimoşi. M-am alăturat lor cu multă plăcere, nu în calitate de consilier local, ci în calitate de cetăţean, pentru că trebuie să ne pese de oraşul nostru şi de natura minunată care ne înconjoară, fapt pentru care trebuie să încercăm să dăm un exemplu, astfel încât tot mai multe persoane să se implice în acţiuni de voluntariat! Cu atât mai mult am fost dezamăgit că munca acestor tineri a fost efectiv călcată în picioare de concetăţenii noştri, lipsiţi de cel mai elementar bun simţ! În şedinţa Consiliului Local de vineri, voi cere în mod ferm Poliţiei locale, Primăriei, Poliţiei oraşului Cugir să întreprindă toate măsurile legale, pentru depistarea şi pedepsirea celor care sfidează legea şi bunul simţ!”.

 Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 307 ori

Acțiune de ecologizare organizată de Asociația Motocicliștilor „Lupii Sigidavei” din Cugir
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.