Rămâi conectat

Administraţie

Achiziţionarea unui teren pentru staţia de pompare de la Vinerea pe agenda Consiliului Local Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

cl-cugirLa mai bine de doi ani de la realizare, reţeaua de canalizare din Vinerea va deveni în curând funcţională. În următoarea perioadă se va începe construirea unei staţii de pompare a apelor uzate, investiţie realizată de operatorul SC APA CTTA SA Alba prin intermediul proiectului european “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Alba”.

Pănă atunci, administraţia locală cugireană împreună cu operatorul de apă trebuie să identifice şi să achiziţioneze terenul pe care va fi construită viitoarea staţie de pompare, precum şi conducta de refulare necesară. În acest sens, miercuri, Consiliul Local Cugir se întruneşte în şedinţă extraordinară  pentru a-şi da acordul cu privire la achiziţionărea terenului necesar de către operatorul regional SC APA CTTA SA Alba, din Fondul de Întreţinere, Înlocuire şi Dezvoltare pe anul 2013, în numele şi pe seama Oraşului Cugir. Tot în cadrul aceleaşi şedinţe vor fi desemnaţi reprezentanţii oraşului în comisia de negociere a preţului ce urmează a fi constituită la nivelul operatorului regional SC APA CTTA SA Alba.

Edilul Cugirului Adrian Teban ne-a declarat că această investiţie a fost subiectul a numeroase discuţii dintre operatorul de apă şi administraţia locală: “În urmă cu aproximativ doi ani am reuşit din fonduri proprii să introducem la Vinerea atât reţelele de apă cât şi cele de canalizare. Întrucât nu a existat o staţie de epurare, reţeaua de canalizare nu a putut fi utilizată. Am purtat mai multe discuţii cu reprezentanţii SC APA CTTA SA Alba pentru a găsi o soluţie la problemă, mai cu seamă că în proiectul european accesat de operatorul regional nu era inclusă şi această investiţie. În cele din urmă, ca urmare a unor economi făcute în cadrul atribuirii contractelor de executare, a fost posibilă alocarea unor fonduri pentru construirea staţiei de pompare. Investiţia va fi finalizată anul viitor şi va permite funcţioanarea canalizării din Vinerea“, a precizat primarul Cugirului.

Potrivit reprezentanților administrației locale, viitoarea staţie de pompare va fi construită în aval de localitatea Vinerea şi va avea rolul de a prelua apele menajere de aici şi a le transporta la staţia de epurare Cugir. Valoarea investiţiei este de 2.500.000 de lei, bani din Programul Operaţional şi Sectorial Mediu.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Acțiuni de ecologizare organizate de Primăria Cugir, în cadrul campeniei „Și mie îmi pasă de orașul meu”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria orașului Cugir a transmis că ca organiza, în acestă săptămână, două acțiuni de ecologizare în cadrul campaniei „Și mie îmi pasă de orașul meu”.

„În cadrul campaniei „Și mie îmi pasă de orașul meu” – Curățenia de Primăvară 2024- Primăria Cugir organizează două acțiuni de ecologizare în oraș:

– Joi 18.04.2024, zona pârâul Buschii, începând cu ora 16.00, având ca loc de întalnire zona skatepark – stadion parc.
– Sâmbătă 20.04.2024, pe centura ocolitoare Vinerea, începând cu ora 09.00, având ca loc de întâlnire – Poliția Locală Cugir.

Cei care doresc să participe sunt așteptați la locurile de întâlnire stabilite”, au transmis reprezentanții Primăriei Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Primăria Cugir investește 13 milioane de lei, în construcția unei grădinițe la Vinerea

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria Cugir a propus Consiliului Local aprobarea unui proiect privind „Construire Grădiniță în localitatea Vinerea” în vederea finanțării acestuia în cadrul Programului „Regiunea Centru” 2021-2027.

Valoarea totală a proiectului este de 13.084.229,10 lei (inclusiv TVA), contribuția proprie în proiect a orașului Cugir, constând în achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât și a contribuției de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în valoare de 6.203.054,13 lei (inclusiv TVA).

De asemenea, se vor asigura toate resursele financiare necesare implementării proiectului, în condițiile rambursării/decontării ulterioare a cheltuielilor din fondurile Uniunii Europene, precum și sumele reprezentând cheltuielile de funcționare și întreținere aferente, în vederea sustenabilității financiare a acestuia.

Proiectul aprobat își propune să sprijine creșterea participării la educația timpurie prin investiții în creșterea capacității infrastructurii educaționale, de a răspunde cererilor neacoperite, precum și prin intervenții, care contribuie la îmbunătățirea calității infrastructurii, dar și a serviciilor educaționale, pentru a deservi cu prioritate copiii din comunități defavorizate, copiii de etnie romă și comunitățile din mediul rural.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Infrastructura stradală din Cugir, luată la puricat de administrația locală

cugirinfo.ro

Publicat

în

Conducerea Primăriei Cugir a verificat din nou modul în care se execută lucrările de modernizare a infrastructurii stradale.

Recent, primarul Adrian Teban, împreună cu viceprimarul Călin Furdui s-au deplasat din nou în teren, de data aceasta pe strada Mărășești din Cindeni și în zona Coșbuc, pentru a vedea la fața locului stadiul fizic al lucrărilor, pentru a vorbi cu constructorul dar și cu cetățenii din zonă. Au fost purtate discuții cu locuitorii zonei străzii Mărășești despre accesul dinspre drum în curți, modul de realizare a nivelul drumului, al trotuarelor, a podețelor, a canalizării și deviației apei, a scărilor și accesul pe trotuare.

Lucrările continuă, iar conform proiectului, se realizează: canalizația tehnică, canalizarea pluvială, rețele de alimentare cu apă, modernizarea carosabilului, amenajarea trotuarelor, fie cu pavaj, fie cu asfalt, în funcție de soluția tehnică stabilită, trotuare, scări.

În zona Coșbuc lucrările sunt aproape finalizate iar până acum s-au modernizat străzile, s-a turnat asfalt, s-au modernizat trotuarele și s-au inființat locuri noi de parcare.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir