cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Achiziţionarea unui teren pentru staţia de pompare de la Vinerea pe agenda Consiliului Local Cugir

Achiziţionarea unui teren pentru staţia de pompare de la Vinerea pe agenda Consiliului Local Cugir

Publicat în 06.08.2013 la ora 11:27

cl-cugirLa mai bine de doi ani de la realizare, reţeaua de canalizare din Vinerea va deveni în curând funcţională. În următoarea perioadă se va începe construirea unei staţii de pompare a apelor uzate, investiţie realizată de operatorul SC APA CTTA SA Alba prin intermediul proiectului european “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Alba”.

Pănă atunci, administraţia locală cugireană împreună cu operatorul de apă trebuie să identifice şi să achiziţioneze terenul pe care va fi construită viitoarea staţie de pompare, precum şi conducta de refulare necesară. În acest sens, miercuri, Consiliul Local Cugir se întruneşte în şedinţă extraordinară  pentru a-şi da acordul cu privire la achiziţionărea terenului necesar de către operatorul regional SC APA CTTA SA Alba, din Fondul de Întreţinere, Înlocuire şi Dezvoltare pe anul 2013, în numele şi pe seama Oraşului Cugir. Tot în cadrul aceleaşi şedinţe vor fi desemnaţi reprezentanţii oraşului în comisia de negociere a preţului ce urmează a fi constituită la nivelul operatorului regional SC APA CTTA SA Alba.

Edilul Cugirului Adrian Teban ne-a declarat că această investiţie a fost subiectul a numeroase discuţii dintre operatorul de apă şi administraţia locală: “În urmă cu aproximativ doi ani am reuşit din fonduri proprii să introducem la Vinerea atât reţelele de apă cât şi cele de canalizare. Întrucât nu a existat o staţie de epurare, reţeaua de canalizare nu a putut fi utilizată. Am purtat mai multe discuţii cu reprezentanţii SC APA CTTA SA Alba pentru a găsi o soluţie la problemă, mai cu seamă că în proiectul european accesat de operatorul regional nu era inclusă şi această investiţie. În cele din urmă, ca urmare a unor economi făcute în cadrul atribuirii contractelor de executare, a fost posibilă alocarea unor fonduri pentru construirea staţiei de pompare. Investiţia va fi finalizată anul viitor şi va permite funcţioanarea canalizării din Vinerea“, a precizat primarul Cugirului.

Potrivit reprezentanților administrației locale, viitoarea staţie de pompare va fi construită în aval de localitatea Vinerea şi va avea rolul de a prelua apele menajere de aici şi a le transporta la staţia de epurare Cugir. Valoarea investiţiei este de 2.500.000 de lei, bani din Programul Operaţional şi Sectorial Mediu.

Acest articol a fost citit de 347 ori

Achiziţionarea unui teren pentru staţia de pompare de la Vinerea pe agenda Consiliului Local Cugir
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *