cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Academicianul Gyenge Csaba a primit ”Medalia de Onoare a Orașului Cugir”

Academicianul Gyenge Csaba a primit ”Medalia de Onoare a Orașului Cugir”

Publicat în 20.02.2016 la ora 21:15

medalie-onoare-academician-gyenge-csaba-feb-2016Consiliul Local al orașului Cugir s-a întrunit ieri, într-o ședință solemnă consacrată înmânării distincției „Medalia de Onoare a Orașului Cugir”, acad. pof. univ. dr. ing. Gyenge Csaba de la Universitatea Tehnică Cluj – Napoca.

Reuniunea a avut loc la aproape două luni, de la adoptarea în Consiliul local Cugir a unui proiect de hotărâre inițiat de grupul de consilieri ai P.S.D, Mircea Trifan, Horia Rotche, Mircea Simu, Aurel Păștină și Bogdan Dumitru, care a propus acordarea acestei valoroase recunoașteri profesotului clujean. Un semn de apreciere din partea cominității locale decernat distinsului profesor pentru activitatea tehnico științifică desfășurată în colaborare cu specialiștii de la Uzina Mecanică Cugir, în sprijinul promovării prestigiului orașului atât în țară, cât și în străinătate.

Selectând din biografia renumitului professor, rezultă că, în cei 9 ani cât a lucrat la Uzina Mecanică Cugir (1961- 1970), Gyenge Csaba a ocupat funcții de inginer tehnolog, șef birou scule, adjunct Serviciu Cercetare, remarcându-se prin pasiunea deosebită față de tehnică și activitatea de promovare a tehnologiilor moderne. În perioada cât a locuit la Cugir a fost și profesor cumulard la școala profesională și liceul seral, predând cursuri de Tehnologia meseriei, Matematică și Fizică, iar după înființarea secției de subingineri la Cugir, a predat timp de 10 ani (1979 – 1989), Tehnologia Fabricării Mașinilor. Și înainte, dar și după 1989 a militat continuu pentru recunoașterea națională și internațională a industriei, culturii și a cetățenilor din Cugir și a luat parte la diferite activități științifice organizate la nivelul orașului Cugir”. Din anul 2013 este membru al Academiei Maghiare de Științe, iar în anul 2015, Consiliul Județean Cluj i-a conferit titlul de ,,Senior al Cetății”.

Despre personalitatea academicianului Gyenge Csaba au vorbit: primarul Adrian Teban, viceprimarul Horia Rotche, consilierii locali, Emil Muntean și Mircea Simu, Alexandru Micaciu – directorul Colegiului Tehnic ,,Ion D. Lăzărescu”, prof. univ. dr. ing. Petru Berce – Universitatea Tehnică Cluj – Napoca, președintele Asociației Pro Cugir, Aurel Voicu, Rodica Florea – director, Casa de Cultură Cugir.

Vădit emoționat, profesorul a mulțumit aleșilor Cugirului pentru onoarea care i s-a făcut acordându-i-se această distincție, mărturisind că perioada cât a lucrat și a trăit în Cugir a însemnat un moment important din viața sa, care i-a marcat în mod special cariera profesională.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 150 ori

Academicianul Gyenge Csaba a primit ”Medalia de Onoare a Orașului Cugir”
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.