Rămâi conectat

Învăţământ - Cultură

Absolvenții cursurilor postuniversitare de Securitate Ecologică de la Cugir si-au susținut lucrările de disertație

cugirinfo.ro

Publicat

în

Departamentul Formare Profesională, din cadrul Universităţii Tehnice Cluj-Napoca a organizat la Colegiul Tehnic “I.D. Lăzărescu” Cugir, în zilele de 10 şi 11 mai, examenul de absolvire a cursurilor postuniversitare, în domeniul Securităţii Ecologice.

Securitatea-Mediului-CugirEste finalul unui demers, aparţinând Centrului pentru Promovarea Antreprenoriatului în domeniul Dezvoltării Durabile înfiinţat la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, în cadrul căruia 44 de persoane au urmat timp de cinci luni, cursuri de Securitate Ecologică.

Cursurile au început în 10 noiembrie 2012 şi s-au finalizat pe data de 13 martie, a.c, fiind susţinute de personalităţi din mediul de afaceri şi academic cu experienţă în domeniul antreprenoriatului şi al dezvoltării durabile, majoritatea profesori de la Universitatea tehnică din Cluj-Napoca.  După epuizarea cursurilor, în perioada 18-27 aprilie au avut loc examene/colocvii la un număr de 8 discipline pe diverse probleme care ţin de materia studiată pe parcursul a 336 de ore.

În cadrul examenului de absolvire a cursului postuniversitar, desfăşurat în perioada 10-11 mai la Colegiul Tehnic “ID Lăzărescu” Cugir s-au prezentat şi au susţinut individual lucrarea de disertație, în faţa comisiei, toţi cei 44 de cursanţi.

Comisia de examinare a fost formată din: Prof. dr. ing. Valer Micle, Conf. dr. ing. Mihai Emil Riţi, Dr. ing. Adrian Diniţă, Dr. ing. Gligor Oltean. Absolvenţii vor primi Diplome de absolvire şi pot deveni specialişti în diverse structuri organizatorice-firme, companii multinaţionale, administraţii locale şi agenţii descentralizate cu responsabilităţi în domeniul securităţii mediului.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Învăţământ - Cultură

Dezbatere despre relația de iubire dintre adolescenți, la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu” Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul Proiectului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul care vindecă”, la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu” din Cugir, în prezența directorului instituției, prof. Ionuț Iancu și a preotului Adrian Cebotari (Parohia 7 Cugir) a avut loc o întâlnire a elevilor (foto) cu doamna Tabita Botoi – Coordonatorul Centrului pentru Viață din cadrul Asociației „Filantropia  Ortodoxă” din Alba Iulia.

Tema abordată, „Ruptura dintre iubire și sexualitate din perspectiva sacralității ființei umane” a fost o dezbatere în jurul relației de iubire dintre adolescenți, pentru că în mijlocul lor apar dileme, apoi decizii care le vor forma caracterul.

„Coordonatoarea Centrului, doamna Tabita Botoi a oferit răspunsuri la frământările tinerilor din zilele noastre legate de prietenie, viața intimă, amintindu-le de responsabilitatea deciziilor luate și despre riscul bolilor cu transmitere sexuală. 

O gândire echilibrată din perioada pubertății și adolescenței, o relație de iubire sinceră, încredere și respect între un tânăr și o tânără, vor avea ca finalitate o viață sexuală corectă în cadrul căsătoriei”, ne-a declarat părintele Adrian Cebotari.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Oră de educație rutieră, la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu” din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul  programului „Săptămâna altfel” desfășurată la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu” Cugir, în perioada 19 – 23 februarie 2024, elevii instituției au participat miercuri, 21 februarie 2024, la o lectie de educație rutieră, eveniment la care au luat parte agenți de poliție din cadrul compartimentul rutier al Poliției orașului Cugir, precum și cadre didactice de la unitatea de învățământ amintită. 

„Ora de educație rutieră a avut ca temă de dezbatere, circulația pe drumurile publice ale bicicliștilor și mopediștilor precum și a pietonilor.  Activitatea a fost  benefică datorită faptului că infrastructura orașului Cugir a suferit în ultima vreme modificări majore,  trotuoarele fiind prevazute în principal cu piste de biciclete”, ne-a declarat organizatorul acțiunii, dr. ing. Alexandru Micaciu, profesor la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu”.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Deținuți din Penitenciarul Aiud le-au împărtășit elevilor de la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir detalii despre viața din spatele gratiilor

cugirinfo.ro

Publicat

în

La inițiativa preotului Cebotari Adrian, paroh al Parohiei Ortodoxe Cugir VII, reprezentanți ai sectorului reintegrare socială din Penitenciarul Aiud, în colaborare cu Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir, au desfășurat marți, 20 februarie 2024, o activitate dedicată prevenirii consumului de droguri și delicvenței juvenile.

Astfel, începând cu orele dimineții, elevii colegiului au putut afla poveștile de viața a două persoane private de libertate – tineri, aflați în custodia Penitenciarului Aiud ca urmare a consumului de droguri și a infracțiunilor asociate acestei dependențe.

Tot în cadrul întâlnirii, tinerii liceeni au putut afla detalii despre viața din spatele gratiilor, stările sufletești care îi încearcă pe deținuți de-a lungul pedepsei privative de libertate și lucrurile cu adevărat importante în viața omului, familia, sănătatea și tinerețea. De asemenea, activitatea a fost însuflețită de un dialog plin de întrebări și de curiozități.

Menționăm că în cadrul acestei activități, tinerilor elevi ai colegiului le-a fost prezentată oferta educațională a Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Acțiunea are totodată scopul de a-i atenționa pe tineri că orice drum greșit și orice plăcere ilegală poate avea consecințe distructive, atât pe plan familial, cât și pe plan socio-profesional.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir