Rămâi conectat

Sport

A treia victorie consecutivă pentru Coroian şi compania: Metalurgistul Cugir – Sănătatea Cluj 3-1 (1-1)

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sanatatea-Cluj-Metalurgistul-CugirMetalurgistul Cugir a întâlnit în această după-amiază, pe arena CSO din Cugir, pe Sănătatea Cluj, penultima clasată a Seriei a 5-a din Liga a 3-a.

Elevii antrenaţi de Cristian Coroian s-au impus cu scorul de 3-1 (1-1), prin golurile marcate de Şuteu (29), Goronea (73) şi Şt. Radu (85) pe când golul de onoare al clujenilor a fost marcat de Negrea (24). Cu această victorie, Metalurgistul Cugir a adunat 40 de puncte în clasament, reuşind al 3-lea succes consecutiv.

Deşi partida se anunţa una uşoară pentru cugireni, având în vedere locurile di nclasament pe care le ocupă cele două echipe, meciul nu a fost unul facil, iar „viruşii verzi” le-au pus probleme lui Itu şi colegilor acestuia. Ba mai mult; Sănătatea Cluj a reuşit să deschidă scorul în min. 24 prin Negrea, care a fructificat primul atac al echipei sale şi l-a învins pe Gurincu cu un şut imparabil. Avantajul oaspeţilor nu a durat decât 5 minute, pentru că Şuteu a egalat în min. 29, cu o lovitură de cap, fiind ajutat şi de portarul advers care a scăpat balonul din braţe. Rezultatul de egalitate s-a păstrat pe tabelă până în min. 73, când Goronea a marcat un eurogol şi a majorat scorul pentru Metalurgistul Cugir, care a controlat întreaga partidă. Tabela a fost închisă în min. 82, când Şt. Radu a punctat pentru 3-1, acesta profitând de o neatenţie în defensiva adversă după un şut deviat, plasând uşor balonul în poartă.

• Bogdan Petric: „Ne aşteptam la un meci dificil”

Bogdan Petric, directorul sportiv al echipei Metalurgistu lCugir este fericit pentru cele 3 puncte câştigate ş ia precizat că întrec colectivul formaţiei de sub Drăgana se astepta la o reprezentaţie puternică a „viruşilor verzi”. „Ne aşteptam la un joc dificil însă până la urmă  important este că am câştigat cele 3 puncte. Sănătatea este o echipă care a fost învinsă în min. 91 de liderul FCM Baia Mare şi astăzi s-a dovedit o nucă tare. Mulţumim spectatorilor care din nou au fost alături de noi în număr destul de mare”, a precizat Bogdan Petric.

• Cristian Coroian: „Am câştigat, dar prestaţia a lăsat de dorit”

Tehnicianul celor de la Metalurgistul Cugir, Cristian Coroian nu a fost mulţumit de evoluţia elevilor săi, însă a ţinut să îi felicite pe aceştia pentru cele 3 puncte câştigate. „Am câştigat un meci important deşi am jucat slab şi am marcat 3 goluri norocoase. Spre deosebire cu partica contra celor de la Zalău nu am fost concentraţi la joc şi ne-am trezit conduşi pe tabelă. Este a treia victorie consecutivă, dar astăzi prestaţia noastră a lăsat de dorit. I-am mai dat o şansă lui Cîrstean prin prisma calităţilor pe care le are, a revenit lângă noi şi sper să fi învăţat din greşeli. M-a surprins prezenţa lui Alex Păcurar în distribuţia adversă, fotbalist care, cred eu mai are un cuvânt de spus la nivelul Ligii I”Tehnicianul celor de la Metalurgistul Cugir, Cristian Coroian, a afirmat Cristian Coroian, antrenorul Metalurgistului Cugir.

Experimentatul Alex Păcurar, în distribuţia „viruşilor verzi”

La Sănătatea Cluj a debutat contra Metalurgistului Cugir un fotbalist cu state vechi pe prima scenă a fotbalului din România. Alex Păcurar, jucător cu un CV de invidiat a jucat astăzi, primul meci pentru echipa din Liga a III-a. Acesta a îmbrăcat pentru prima dată tricoul „viruşilor verzi” după ce şi-a trecut în cont echipe precum U Cluj, Dinamo Bucureşti, Gloria Bistriţa, Pandurii Tg. Jiu, Steaua Bucureşti, Rapid Bucureşti sau CSKA Sofia.

Metalurgistul Cugir (antrenor Cristian Coroian): Gurincu – Bold (77, Necşulescu), Itu, Gugu, Şt. Radu, Neagu, Ispas (35, Negru), Olteanu, Şuteu (65, Tăban), Iovănescu (55, Cîrstean), Goronea. Rezerve: Lăncrănjan –  Kilin, Pîntea.

Sănătatea Cluj (antrenor Marius Semeniuc): Tudoran – Balatici, Crişan, Chis, Siecoban, Lupu, B. Cristea, Vescan, Ţene, Al. Păcurar, Negrea. Rezerve: Bencze – Domuţa, Nicula, Horgoş.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Rezultat remarcabil al alergătorului cugirean Vasile Hârjoc, la Semimaratonul Eroilor Neamului

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 27 mai 2023, în municipiul Bistrița a avut loc prima ediție a Semimaratonului, dedicat Eroilor Neamului din Primul și cel de-al Doilea Război Mondial precum și celor din teatrele de operațiuni și care s-au întors acasă cu diferite probleme.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Invictus România, împreună cu Primăria Bistrița și Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”,

Au participat peste 600 de sportivi din țară și străinătate, alergători la probele de cros 5 km, Ștafeta Semimaraton 4×5 km și Semimaraton individul.

A avut loc și o cursă a copiilor, pe categorii de vârstă: 4 – 8 ani, 9 – 11 ani, 12 – 14 ani.

Prezent la eveniment, atletul veteran  din Cugir, Vasile Hârjoc, legitimat la C.S. „Metalurgistul” Cugir, a terminat cursa de Ștafetă mixtă pe locul 4, timpul său pe primul schimb fiind de 22 min. și 35 sec.

Au fost înscrise la Ștafetă 80 de echipe a patru alergători, 100 sportivi la cros și 80 alergători la semimaraton individual. Toate locurile fiind ocupate din timp. Lotul Franței a fost  cel mai numeros.

„Scopul organizării acestui concurs de alergare a fost acela de a sărbători prin sport Ziua Eroilor, sărbătorită pe data de 25 mai. Prin acest eveniment sportiv s-a dorit un omagiu celor care au luptat și au căzut pe câmpul de luptă, precum și tuturor celor care au fost în teatrele de operații și s-au întors acasă cu diferite probleme”, ne-a declarat Vasile Hârjoc.

 Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Alergătorul cugirean, Vasile Hârjoc, primul la Campionatul Național de Cros rezervat atleților Masters

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 20 mai 2023, în pădurea „Trivale” din Pitești s-a desfășurat Campionatul Național de Cros rezervat atleților Masters, eveniment la care au luat parte sute de alergători din întreaga țară.

Probele de concurs au fost de 8 km pentru categorii (de la plus 35 la plus 65 de ani) și de 6 km (de la plus 70 până la plus 90 de ani).

 Județul Alba a fost reprezentat de binecunoscuții și valoroșii atleți Vasile Hârjoc de la CS „Metalurgistul” Cugir și Ilie Cioca de la CSM Unirea Alba Iulia.

Și de această dată, sportivii Județului Alba au repurtat un mare succes.

Astfel, Vasile Hțrjoc (antrenor prof. Ghe Hăprean) a obținut locul I la categoria +70 ani cu timpul de 28 minute 58 secunde pe distanța de 6000 metri, iar Ilie Cioca +75 ani, tot locul I cu timpul de 30 minut 15 secunde pe aceeași distanță de 6000 metri.

Cei doi alergători au dorit să transmită mulțumiri cluburilor pentru susținere și încurajare, iar noi, în numele ziarului Unirea le dorim noi performanțe în competițiile ce urmează.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Aur și argint obținut de boxerii din Cugir, la Memorialul „Nicolae Talpoș” și „Teodor Silaghi” de la Salonta

cugirinfo.ro

Publicat

în

În perioada 20-21 mai 2023, orașul Salonta, județul Bihor, a fost gazda Memorialului „Nicolae Talpoș” și „SilaghiTudor”, eveniment la care au luat parte mai multe cluburi și asociații sportive din țară precum: CS „Metalurgistul” Cugir, „Banatul Timișoara”, „Geolgău București”, echipa lui Feri Vaștag de la Reșița și echipa locală CSM Arad.

Competiția a fost onorată și de prezența a două echipe din Ungaria și două din Polonia.

Clubul Sportiv „Metalurgistul” Cugir a „recidivat” din nou obținând aurul prin Petra Sorin (categ 57 kg. Tineret) și doua medalii de argint prin Ionașcu Marian (categ. 57 kg. Tineret) și Groza Cătălin (categ. 67 kg Tineret), fiecare disputând câte doua meciuri.

„Atmosfera in sala de sport „Nicolae Talpoș” a fost una incendiară ridicându-se la valoarea competitorilor. A fost primul meci al boxerilor cugireni din anul acesta fapt care m-a bucurat nespus de mult, evoluția băieților mei întrecându-mi așteptările”, ne-a declarant antrenorul Gigi Constantin.

Potrivit maestrului Constantin, la acest turneu a participat și seniorul Radu Laurentiu la categoria 63 kg acesta nereușind sa boxeze deoarece adversarul său din Polonia nu s-a prezentat la meci.

„Noi ne pregătim in continuare pentru că urmează finalele la campionatele naționale la toate categoriile de vârstă. Sunt fericit ca băieții au mai adus 3 medalii Clubului Sportiv „Metalulgistul” Cugir. Petra Sorin și Ionaș Marian sunt elevii al Colegiului Tehnic „Ion D. Lăzărescu” Cugir, iar Groza Cătălin este elev al Colegiului Național „David Prodan” Cugir”, a mai declarat antrenorul Gigi Constantin.

Îi felicităm și noi pe bravii pugiliști și le dorim mult succes în competițiile de viitor!

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir