Rămâi conectat

Actualitate

A început perioada de instruire a personalului medical pentru utilizarea noul aparat RMN, de la Spitalului Orășenesc Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Achiziționat de Primăria Orașului Cugir printr-un proiect european, RMN-ul a intrat în posesia unității medicale în urmă cu aproximativ două luni, perioadă în care a fost montat și s-au făcut toate probele necesare funcționării sale la parametrii de siguranță și performanță declarați de producător. În această perioadă la nivelul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală se desfășoară training-ul medicilor și asistenților sub îndrumarea producătorului SC SIEMENS HEALTHCARE SRL.

Despre primele impresii și modul în care decurg pregătirile personalului au discutat Primarul Adrian Teban împreună cu managerul spitalului, Florin Arion și echipa medicală condusă de medicii radiologi, Mohora Paula și Văduva Dan Valentin. Cei doi specialiști apreciază că perioada de instruire a asistenților medicali va continua inclusiv după plecarea firmei producătoare, pentru că interesul este acela de a utiliza cu precizie noua aparatură, RMN-ul fiind o investigație de finețe care aduce un plus decisiv pentru clarificarea unor diagnostice. Între timp, pacienții din Cugir și zonele limitrofe se pot înscrie pe liste de așteptare, în baza trimiterilor de la medicii specialiști.

RMN-ul spitalului din Cugir este un aparat Siemens, Magnetom Altea 1,5 T, în valoare de aproape 4.363.000 lei care îndeplinește cele mai înalte standarde de calitate în domeniul imagisticii, beneficiind de cele mai noi softuri din domeniul medical. Este noul sistem de tunel deschis care oferă siguranță deplină în a asigura productivitatea, reproductibilitatea și satisfacția pacientului necesară pentru RMN. Fiind unul din modele noi, este prevăzut cu modalităţi de reducere a anxietăţii, un aspect important în cazul multor pacienți. Acest echipament este dotat cu un număr mare de aplicații clinice, permițând examinări pentru toate domeniile imagisticii prin rezonanță magnetică.

Trebuie spus că pentru dotarea spitalului cu RMN s-a impus crearea unui spațiu special, care să respecte condițiile de compabilitate electromagnetică impuse de manualul de preinstalare RMN. Este vorba despre un container modular realizat din panouri termo-izolante, cu o structură de rezistență din profile metalice, izolată fonic cu vată minerală în zona RMN și panouri de lemn în zona cuștii Faraday și a camerei tehnice. Costurile pentru achiziționarea și montarea containerului s-au ridicat la peste 446.000 lei.

Întreaga investiție a fost realizată prin proiectul european derulat de Primăria Cugir privind “Modernizare Ambulatoriu prin achiziție de dotări”, în baza căruia au mai fost achiziționate alte 59 de echipamente medicale, în valoare totală de 9.000.000 lei.

  Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Asociația Generală a Inginerilor din România – Sucursala Alba, pregătește o nouă conferință națională „Profesorul Ion D. Lăzărescu”, la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Asociația Generală a Inginerilor din România (AGIR) – sucursala Alba (cu sediul la Cugir) a decis organizarea unei noi ediții a Conferinței Naționale „Profesorul Ion D. Lăzărescu, fondatorul școlii românești de teoria așcierii”, eveniment care va reuni cadre inginerești din întreaga țară.

Potrivit dr. ing. Alexandru Micaciu – președintele AGIR , manifestarea se află la a XII-a ediție  și va avea loc în luna octombrie a acestui an, la Centrul Cultural ,,Valentin Uritescu” din Cugir.

 „Am dorit să transmitem din timp această știre pentru a lua măsurile ce se impun în legătură cu numărul de participanți și numărul de lucrări de specialitate (scrise) ce vor fi trimise organizatorilor.

Ca de fiecare dată, vom edita o carte (tipărită) cu tema: ,,Inginerie Cugir”, fapt ce necesită măsuri pentru ca aceasta să fie scoasă la timpul poitrivit. De asemenea, vrem să fim pregătiți și cu cheltuielile financiare ce le impune organizarea acestei manifestări. Îi rugăm pe cei ce doresc să participe cu lucrări să ne contacteze pe adresa de e-mail: inginerie.cugir@yahoo.com, până pe data de 15 august 2024”, a ținut să precizeze președintele AGIR.

Personalitatea prof. univ. dr. ing. ION D. LĂZĂRESCU:

Inginer (n. 19.VII.1912, Slobozia, jud. Ialomiţa – d. 16.IV.1999, Sibiu)

Studii:

Inginer electromecanic (promoţia 1941-1942)

Doctor inginer Institutul Politehnic Bucureşti (1969)

Doctor docent în ştiinţe, Institutul Politehnic Bucureşti (1974)

Profesor universitar emerit, Institutul Politehnic din Iaşi

Profesor consultant, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

Activitate:

Inginer U.M.Cugir, tehnolog şef (1941-1954)

Profesor la Şcoala Industrială Cugir (1943-1947) şi director

Profesor de specialitate la Şcoala medie tehnică de mecanică Cugir (1946-1952) Subdirector şi apoi director al acestei şcoli

Profesor asociat, Institutul de Mecanică, Cluj (1950-1954) Universitatea Tehnică din Cluj Napoca (1954-1999)

Profesor dr. doc. şt., profesor emerit

Şef de catedră (din 1952), decan (din 1958)

Conducător de doctorat (din 1963)

Autor de carte tehnică, fondatorul Şcolii de Toleranţe şi Măsurători Mecanice şi a Şcolii de Aşchierea metalelor şi scule din România

Domenii de competenţă:

Tehnologia construcţiei de maşini

Teoria şi practica aşchierii şi sculelor aşchietoare

Teoria şi practica toleranţelor şi a lanţutilor de dimensiuni

Pese 250 de lucrări ştiinţifice publicate, între care 27 de cărţi de referinţă.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Bărbat de 48 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat în timp ce conducea băut și fără perius, pe strada Ion Budai-Deleanu

cugirinfo.ro

Publicat

în

Luni, 15 iulie 2024, în jurul orei 20.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Cugir au depistat un bărbat de 48 de ani, din orașul Cugir, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Ioan Budai-Deleanu, din orașul Cugir, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, din verificările efectuate de polițiști, a reieșit faptul că bărbatul de 48 de ani avea permisul de conducere suspendat.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Bărbat de 43 de ani din Cugir reținut de polițiști, după ce a fost depistat conducând băut și fără permis un autoturism, la Balomiru de Câmp

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 13 iulie 2024, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos – Postul de Poliție Șibot au depistat un bărbat de 43 de ani, din orașul Cugir, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localității Balomiru de Câmp, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Față de bărbat, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și conducere fără permis, fiind luată măsura reținerii, pentru 24 de ore.

Cercetările sunt continuate.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir