cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Ştiri din zonă » A început construcția podului peste râul Mureș între Acmariu (Blandiana) și Balomir (Șibot)

A început construcția podului peste râul Mureș între Acmariu (Blandiana) și Balomir (Șibot)

Publicat în 08.12.2019 la ora 20:31

Au început lucrările de construcție a podului peste râul Mureș, care va lega comunele Blandiana și Ceru Băcăinți de Șibot, implicit de orașul Cugir.

Proiectul este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL II) și este estimat la 8,29 de milioane de lei, TVA inclus. Podul reprezintă șansa locuitorilor din Blandiana la civilizație, dar și șansa să renunțe definitiv la arhaicele brudine, un fel de platforme plutitoare neomologate care sunt folosite de localnici de aproape 40 de ani, în absența unui pod peste râul Mureș.

”Necesitatea modernizării infrastructurii rutiere și construcția podului peste râul Mureș vine din nevoia de a crea o infrastructură de drum destinată unui trafic local ușor cu acces facil către DN81, fiind cea mai scurta rută ce asigură accesul direct al cetățenilor comunei Blandiana cu ruta de transport național și totodată cu așezări urbane ce constituie poli de dezvoltare economică (Sebeș, Cugir, Alba Iulia)” se menționa în caietul de sarcini al achiziției.

Podul peste râul Mureș va avea 3 deschideri, iar momentan, așa cum se poate observa din imagini, constructorul a început lucrările la fundația de piatră a malurilor și a înaintat în apă cu 2 peninsule. El va avea o lungime de aproximativ 122 de metri și vor fi realizate lucrări de sprijinire prin construirea de ziduri de sprijin din pământ armat cu geogrile. Lucrarea prevede realizare de trotuare și sistem de iluminat, dar și lucrări aferente scurgerii apelor pluviale, guri de scurgere, șanțuri, lucrări de semnalizare și siguranța circulației.

recerea Mureșului cu brudina va deveni istorie, iar podul va ușura viața celor care fac naveta la Cugir, Sebeș, și care, din cauză că iarna nu prea pot trece cu brudina, sunt nevoiți să ocolească kilometri buni, lucru care le diminuează substanțial veniturile și le fură ore din zi

 

 

Acest articol a fost citit de 347 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.