Rămâi conectat

Învăţământ - Cultură

A fost stabilită data organizării primei conferințe nationale multidisciplinare, „Profesor I.D. Lăzărescu”

cugirinfo.ro

Publicat

în

La Colegiul Tehnic ,,I.D. Lăzărescu” Cugir a avut loc o reuniune a comitetului de organizare, destinată dezbaterii unor probleme de natură tehnico-organizatorică privind pregătirea primei Conferințe Naționale Multidisciplinare cu participare internațională, ,,Profesorul I.D. Lăzarescu – fondatorul școlii românești de scule așchietoare”.

La întrunire au luat parte membri ai Asociației Generale a Inginerilor din Cugir – Sucursala Alba (cu sediul în Cugir), din rândul căreia au fost prezenți: dr. ing. Mihai Sudrijanpreședintele sucursalei, ing. Cornel Murg – subprefect de Alba, ing. Alexandru Micaciu dir. Colegiului I.D. Lăzărescu”, dr. ing. Constantin Avădanei, ing. Titu Florin Cocean s.a.

De comun acord, cu primarul Adrian Teban s-a stabilit ca lucrările conferințeiaibă loc, în cadrul Fesivalului  Toamna Cugireană”, pe data de 20 sptembrie 2013, la sala mare a Casei Orășenești de Cultură din Cugir.

S-a hotărât de asemenea, ca lucrarile reuniunii să se desfașore pe patru sectiuni: Mecanică, Mașini Unelte, Electrotehnică și Management. Membrii comitetului de organizare au mai stabilit totodată care va fi sigla și creearea un site de internet dedicat acestei conferințe.

I.D. Lăzărescu s-a născut la 19 iulie 1912 la Slobozia. Intre 1941 și 1954 a lucrat la Uzina Mecanică din Cugir, iar între 1954 și 1975 a activat în cadrul Institutului Politehnic din Cluj Napoca, unde a deținut pe rând funcțiile de profesor, șef de catedră și în final pe cea de decan. Este autorul a peste 250 de lucrari științifice, didactice, monografii, lucrări de standardizare, inovații și invenții. În anul 1993 a primit titlul de Cetațean de Onoare al Orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Învăţământ - Cultură

Dezbatere despre relația de iubire dintre adolescenți, la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu” Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul Proiectului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul care vindecă”, la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu” din Cugir, în prezența directorului instituției, prof. Ionuț Iancu și a preotului Adrian Cebotari (Parohia 7 Cugir) a avut loc o întâlnire a elevilor (foto) cu doamna Tabita Botoi – Coordonatorul Centrului pentru Viață din cadrul Asociației „Filantropia  Ortodoxă” din Alba Iulia.

Tema abordată, „Ruptura dintre iubire și sexualitate din perspectiva sacralității ființei umane” a fost o dezbatere în jurul relației de iubire dintre adolescenți, pentru că în mijlocul lor apar dileme, apoi decizii care le vor forma caracterul.

„Coordonatoarea Centrului, doamna Tabita Botoi a oferit răspunsuri la frământările tinerilor din zilele noastre legate de prietenie, viața intimă, amintindu-le de responsabilitatea deciziilor luate și despre riscul bolilor cu transmitere sexuală. 

O gândire echilibrată din perioada pubertății și adolescenței, o relație de iubire sinceră, încredere și respect între un tânăr și o tânără, vor avea ca finalitate o viață sexuală corectă în cadrul căsătoriei”, ne-a declarat părintele Adrian Cebotari.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Oră de educație rutieră, la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu” din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul  programului „Săptămâna altfel” desfășurată la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu” Cugir, în perioada 19 – 23 februarie 2024, elevii instituției au participat miercuri, 21 februarie 2024, la o lectie de educație rutieră, eveniment la care au luat parte agenți de poliție din cadrul compartimentul rutier al Poliției orașului Cugir, precum și cadre didactice de la unitatea de învățământ amintită. 

„Ora de educație rutieră a avut ca temă de dezbatere, circulația pe drumurile publice ale bicicliștilor și mopediștilor precum și a pietonilor.  Activitatea a fost  benefică datorită faptului că infrastructura orașului Cugir a suferit în ultima vreme modificări majore,  trotuoarele fiind prevazute în principal cu piste de biciclete”, ne-a declarat organizatorul acțiunii, dr. ing. Alexandru Micaciu, profesor la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu”.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Deținuți din Penitenciarul Aiud le-au împărtășit elevilor de la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir detalii despre viața din spatele gratiilor

cugirinfo.ro

Publicat

în

La inițiativa preotului Cebotari Adrian, paroh al Parohiei Ortodoxe Cugir VII, reprezentanți ai sectorului reintegrare socială din Penitenciarul Aiud, în colaborare cu Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir, au desfășurat marți, 20 februarie 2024, o activitate dedicată prevenirii consumului de droguri și delicvenței juvenile.

Astfel, începând cu orele dimineții, elevii colegiului au putut afla poveștile de viața a două persoane private de libertate – tineri, aflați în custodia Penitenciarului Aiud ca urmare a consumului de droguri și a infracțiunilor asociate acestei dependențe.

Tot în cadrul întâlnirii, tinerii liceeni au putut afla detalii despre viața din spatele gratiilor, stările sufletești care îi încearcă pe deținuți de-a lungul pedepsei privative de libertate și lucrurile cu adevărat importante în viața omului, familia, sănătatea și tinerețea. De asemenea, activitatea a fost însuflețită de un dialog plin de întrebări și de curiozități.

Menționăm că în cadrul acestei activități, tinerilor elevi ai colegiului le-a fost prezentată oferta educațională a Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Acțiunea are totodată scopul de a-i atenționa pe tineri că orice drum greșit și orice plăcere ilegală poate avea consecințe distructive, atât pe plan familial, cât și pe plan socio-profesional.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir