cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » A fost inaugurată oficial Creșa „Kunterbunt” din orașul Cugir

A fost inaugurată oficial Creșa „Kunterbunt” din orașul Cugir

Publicat în 15.10.2018 la ora 21:42

Astăzi, 15 octombrie 2018, la ora 09.00, Adrian Teban, primarul orașului Cugir, alături de Limbean Tatiana Oana, Directorul Resurse Umane din cadrul STC au tăiat panglica inaugurală a creșei “Kunterbunt Cugir”.

La eveniment au mai fost prezenți Călin Furdui, viceprimarul Cugirului, Faur Emil, Directorul de Producție a STC, Stela Țîrlea, Directorul Școlii Gimnaziale Nr. 3 Cugir, precum și consilieri locali și reprezentanți ai SPAS Cugir.

Potrivit primarului Adrian Teban “nouă creșă vine în întâmpinarea părinţilor care, în momentul în care revin la serviciu, la finalul concediului de îngrijire, sau mai devreme, sunt în situaţia dificilă de a nu avea cu cine să-i lase pe micuţi. În sprijinul lor, am înființat serviciului social de zi, „CREȘA  KUNTERBUNT”, care este finanțat și coordonat de către administrația locală prin Serviciului Public de Asistență Socială. Vreau să mulțumesc atât fostului Director Pruscha Falk, cât și actualului Director, Klaus Eichhorn pentru că STC ne-a fost alături în acest demers și a finanțat  lucrările de reabilitare și modernizare a imobilului și a contribuit, alături de adimnistrația locală, la dotarea creșei. Totodată, îmi exprim convingerea că, în parteneriat cu  agenții economici locali, putem să asigurăm cele mai bune condiții pentru copiii angajaților din Cugir” a declarat Adrian Teban

Creșa “Kunterbunt” funcționează la parterul grădiniței de pe stradă Doinei, nr.10, fiind separată de această atât ca acces, cât și ca personal și activitate. Organizati în 2 grupe, respectiv grupa mijlocie (1-2 ani) și grupa mare (2-3 ani), micuții beneficiază de servicii de îngrijire, supraveghere și de educație timpurie. Creșa este deservită de un educator, un asistent medical, un bucătar și patru îngrijitoare, cu precizarea că activitatea educațională este coordonată de către Școala Gimnazială Nr. 3 Cugir. Conform legislației în vigoare, creșa va funcționa pe tot parcusul anului, de luni până vineri, în intervalul orar 6,00-18,00, cu o întrerupere pe o perioada de 30 de zile de vacanță pe timpul verii.

Potrivit primarului, Adrian Teban în perioada următoare o nouă creșă își va deschide porțile în orașul Cugir. “ Vreau să profit de această ocazie pentru a face cunoscut în rândul părinților faptul că ne pregătim pentru înființarea celei de a doua creșe, la Grădinița “Prichindel”.  În luna mai, am semnat un contract de finanțare cu MDRAP în baza căruia vor fi efectuate lucrări de recompartimentare şi modernizare a întregii clădiri, de dotare cu echipament şi mobilier specific care să corespundă nevoii de educaţie şi îngrijire a copiilor mai mici de trei ani. Sperăm că aceste două creșe vor reuși să satisfacă toate solicitările de la nivelul localității noastre”, a precizat edilul Cugirului.

Constantin PREDESCU

 

Acest articol a fost citit de 210 ori

A fost inaugurată oficial Creșa „Kunterbunt” din orașul Cugir
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.