cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » A fost finalizată ancheta privind CAUZA producerii EXPLOZIEI și a INCENDIULUI de la Fabrica de Arme Cugir

A fost finalizată ancheta privind CAUZA producerii EXPLOZIEI și a INCENDIULUI de la Fabrica de Arme Cugir

Publicat în 06.01.2019 la ora 13:00

Concluziile privind ancheta referitoare la cauza exploziei și a incendiului, petrecute în urmă cu aproape două luni la Fabrica de Arme Cugir, au fost deja finalizate, conform unor surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.  

Potrivit acelorași informații, cauza care a condus la incendiul de la poligonul de trageri al societății ar fi datorată unui scurtcircuit la monitorul de testare a armamentului. Implozia aparatului a produs o flacără, care imediat, s-a propagat pe tunelul de trageri, iar în combinație cu pulberea depusă pe pereții canalului ar fi declanșat incendiul.

În urma deflagrației, un tub de aerisire s-a prăbușit blocând ușa de acces, fapt ce a făcut ca o salariată a unității să rămână captivă în interiorul spațiului pierzânu-și viața prin intoxicare cu fum.

De reamintit că, în acest caz, a fost deschis un dosar penal sub aspectul „săvârșirii infracțiunilor de distrugere din culpă, ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de sănătate și securitate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de sănătate și securitate în muncă”.

Acest articol a fost citit de 1735 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.