cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » A fost aprobat Regulamentul de organizare şi funcționare a “Centrului de zi pentru persoane vârstnice”

A fost aprobat Regulamentul de organizare şi funcționare a “Centrului de zi pentru persoane vârstnice”

Publicat în 09.02.2016 la ora 11:00

sedinta-cl-cugir-2014Aleşii Cugirului au aprobat într-o recentă reuniune a legislativului local  Regulamentul de organizare şi funcţionare a Serviciului „Centru de zi pentru persoane vârstnice“ în vederea asigurării funcţionării acestuia, cu respectarea standardelor minime de calitate aplicabile şi a asigurării accesului persoanelor beneficiare la informaţii privind condiţiile de admitere şi serviciile oferite.

Serviciul social „Centru de zi pentru persoane vârstnice“  este înfiinţat şi administrat de furnizorul Serviciul Public de Asistenţă Socială (SPAS) Cugir, se află situat pe strada 21 Decembrie 1989, nr. 47 şi are ca scop desfăşurarea de activităţi de consiliere, mediere şi menţinere a condiţiilor intelectuale/fizice pentru persoanele vârst­nice, urmărind reducerea marginalizării sociale, îmbunătăţirea reintegrării sociale, dezvoltarea relaţiilor şi legăturilor din familie şi prevenirea instituţionalizării persoanelor vârstnice.
Potrivit Raportului de specialitate întocmit de SPAS Cugir,  “Centrul de zi pentru persoane vârstnice” oferă servicii şi activităţi de integrare/reintegrare socială, activităţi de supraveghere a stării de sănătate şi servicii de suport-îngrijire personală. Beneficiarii serviciilor sociale acordate în  cadrul „Centrului de zi pentru persoane
vârstnice“ sunt: persoane vârstnice aflate în situaţii de marginalizare socială, persoane pensionate de boală, aflate în situaţii de risc de izolare socială.
Serviciile centrului de zi se acordă în baza unei cereri însoţite de copia actului de identitate şi a cuponului de pensie. Pe baza îndeplinirii criteriilor de admitere şi în limita locurilor disponibile se va stabili de către şeful centrului şi al serviciului aprobarea sau respingerea cererii de înscriere. Serviciile se acordă în baza unui plan individual de intervenţie şi a unui contract pentru acordarea de servicii sociale.
Finanţarea cheltuielilor centrului se asigură, în condiţiile legii, din următoarele surse: bugetul  local, fonduri externe rambursabile şi nerambursabile, alte surse de finanţare, în conformitate cu legis­laţia în vigoare.

Constantin Predescu

Acest articol a fost citit de 93 ori

A fost aprobat Regulamentul de organizare şi funcționare a “Centrului de zi pentru persoane vârstnice”
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.