cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » A debutat cea de-a V-a ediție a Festivalului Național de Dansuri și Tradiții Populare din Cugir

A debutat cea de-a V-a ediție a Festivalului Național de Dansuri și Tradiții Populare din Cugir

Publicat în 20.08.2016 la ora 16:44

cugir-traditii-obiceiuri-aug-2016-ziua-intaiIeri  seară au început manifestările din cadrul celei de-a V-a ediție a Festivalului Național de Dansuri si Tradiții Populare, eveniment la care au luat parte peste 200 de localnici din orașul de la poalele Drăganei.

Conform programului stabilit de organizatori: Consiliul Local, Primăria și Casa de Cultură Cugir, prima zi a fost dedicată, ca în fiecare an, ,,Paradei portului popular” (ediția pentru Cugir), acțiune desfășurată pe traseul Casa de Cultură – parcarea ,,Complex”, – Strada Alexandru Sahia. Pe acest itinerar s-au desfășurat ,,Atelierele de dansuri” la care și-au dat concursul o parte dintre formațiile invitate la festival: Grupul Cavo -Greco – Agia Napa, Cipru, Ansamblul ,,Buzavirag” – Brașov, Zeiden Tanzgruppe – Codlea, Ansamblul ,,Câmpul Pâinii” – Vinerea.

Îmbrăcați în costume populare de o mare frumusețe, reprezentanții formațiilor enumerate au făcut (în aplauzele celor prezenți), veritabile demonstrații de dans, fapt ce i-a determinat, în special pe micii spectatori să li se alăture și să danseze împreună cu ei. Cea de-a doua zi a evenimentului se desfășoară la Vinerea în locul ,,Poiana cu goruni”, unde începând cu ora 10:00, timp de 12 ore vor avea loc: Jocuri sportive tradiționale, Ateliere de dansuri, Spectacol folcloric, unde își vor da concursul: Ansamblul ,,Augustin Bena”, Grupul Cavo Greco –Agia Napa, Cipru, Michael Cetean, Flavius Cristea, iar la final vor concerta trupele Amurg, StarDust și  Serenity. Începând ora 22:00, cei prezenți vor asista la un Foc de tabără.

Constantin Predescu

Acest articol a fost citit de 352 ori

A debutat cea de-a V-a ediție a Festivalului Național de Dansuri și Tradiții Populare din Cugir
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.