cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » 98 de salariați ai Spitalului orășenesc Cugir au luat parte la greva de avertisment organizată de Federația SANITAS

98 de salariați ai Spitalului orășenesc Cugir au luat parte la greva de avertisment organizată de Federația SANITAS

Publicat în 07.05.2018 la ora 13:49

Astăzi, 7 mai 2018,  la ora 11.00, cei 98 de sindicalişti din cadrul Spitalului orășenesc Cugir au încheiat greva de avertisment organizată timp de două ore în fața ambulatorului instituției de sănătate, doar o treime dintre angajaţi rămânând să muncească, așa cum prevede legea.

Potrivit liderului de sindicat, asistent șef  – secția Pediatrie, Iuliana Manole, acțiunea a fost concretizată prin prezența oamenilor veniţi de acasă, precum și a salariaţilor aflaţi la serviciu. Prin această formă de protest reprezentanţii sindicali susţin revendicări aşa cum au fost formulate, concomitent cu greva de avertisment anunţată de Federaţia Sanitas.

Conform informațiilor, timpul de aşteptare în spital a crescut nesimnificativ pentru pacienţii care nu au avut urgenţe, fiind asigurate toate urgenţele, nedorindu-se  ca pacienţii să fie afectaţi.

”Sindicaliştii au mari speranţe ca solicitările lor să fie rezolvate în cadrul unor discuţii care ar urma să aibă loc marţi, la Guvern, în caz contrar, începând de vineri, 11 mai, vom intra în grevă generală pe termen nelimitat”, a adăugat liderul sindical.

Principalele revendicări ale Federaţiei Sanitas vizează modificarea legii salarizării, în sensul eliminării plafonului de 30% pentru sporuri, creşteri salariale pentru tot personalul din sănătate şi asistenţă socială şi negocierea şi semnarea Contractelor colective de muncă la nivelul celor două sectoare de activitate.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 1169 ori

98 de salariați ai Spitalului orășenesc Cugir au luat parte la greva de avertisment organizată de Federația SANITAS
2 (40%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.