cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » 9 tineri din Danemarca se instruiesc la firme din Cugir

9 tineri din Danemarca se instruiesc la firme din Cugir

Publicat în 24.04.2015 la ora 17:48

tineri-danemarca-practica-firme-cugirUn număr de 9 tineri din Danemarca efectuează, timp de două săptămâni, un stagiu de instruire practică în trei firme reprezentative ale Orașului Cugir. Este vorba de S.C. ,,Nova Grup’’ S.R.L., S.C. ,,TEA’’ S.R.L. și S.C. ,,Bulbucan’’ S.R.L.

Trei agenți economici de elită, cu activitate în domeniul prelucrărilor mecanice, care prin amabilitatea administratorilor: Vasile Moldovan, Liviu Bulbucan și Gavrilă Cibu, au fost create condițiile necesare pentru realizarea unui stagiu de practică pentru cei 9 oaspeți danezi.

Acest demers a fost posibil datorită unui proiect cu finanțare europeană, primit de Randers Produktions Hojscole, din Danemarca, iar PrelMet Transilvania, Clusterul condus de președintele Ioan Bele a venit în sprijinul delegației daneze, facilitând întâlniri ale oaspeților cu conducerile firmelor amintite mai sus.

De comun acord, s-a stabilit ca fiecare firmă să primească în activitate câte trei tineri, aflați în stadiul în care doresc să-și facă un profil pentru școala profesională pe care și-au propus să o urmeze.

Grupul de cursanți este format din: Thomas Madsen, Alexander Due Jepsen, Martin Krstensen, Denis Johansen, Klaus Julsgaard, Niklas Bonde, Brinch Nicholai, Frank Elkjaer, Kristoffer Jon Bach., toți fiind sub coordonarea profesorilor Henrik Leensbak și Tommy Nyegaard. La locurile de muncă din cadrul celor trei societăţi, tinerii au fost repartizați în grija unui maistru care să-i inițieze în tainele meseriei şi s le împărtăşească din experienţa lor.

,,Suntem sincer impresionați de tot ce am văzut la companiile din orașul dumneavoastră: tehnologia de care acestea dispun, seriozitatea cu care muncește, complexitatea și calitatea produselor pe care salariații companiilor o prestează’’, ne-a declarat profesorul Tommy Nyegaard.

Colegul sau, profesorul Henrik R. Leensbak si-a arătat satisfacţia faţă de nivelul de cultură al oamenilor cu care s-a întâlnit şi cu care a stat de vorbă pe parcursul vizitelor realizate, de frumuseţea locurilor vizitate, precum şi de ospitalitatea şi prietenia dovedită de oameni ai judeţului.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 433 ori

9 tineri din Danemarca se instruiesc la firme din Cugir
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *