cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » 65 de elevi au participat la cea de-a VIII-a ediție a concursului de matematică organizat la Cugir în memoria profesorului Ioan Mariș

65 de elevi au participat la cea de-a VIII-a ediție a concursului de matematică organizat la Cugir în memoria profesorului Ioan Mariș

Publicat în 20.05.2017 la ora 17:55

Sub genericul „M=T+E+E+E+…”, Colegiul Național „David Prodan”, în pateneriat cu Asociația pentru Știință și Progres „Pitagora’’ a  organizat, astăzi, 20 mai 2017, cea de-a VIII–a editie a Concursului Interjudețean de Matematică „Profesorul Ioan Mariș”.

La concurs s-au prezentat un număr de 65 de elevi din clasele IX – XII(cea mai mare participare de până în prezent) reprezentând 7 instituții de învățământ: Colegiul Național „David Prodan” Cugir (reprezentat de director prof. Ionela Cozmescu), Colegiul Tehnic „I.D.Lăzărescu” Cugir,(director prof. Ionuț Iancu), Colegiul Național Horea, Cloșca și Crișan Alba Iulia, Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud(prof. Iulian Vântu), Colegiul Național ,,Coriolan Brediceanu ” Lugoj(prof. Adriana și Florin Mariș, Ionuț Mioc), Colegiul Național Militar ,,Mihai Vitezul” Alba Iulia(prof. Maria Hodor), Colegiul Național Lucian Blaga Sebeș -( soții Melitta și Gheorghe Nicoară).

Concursul a fost organizat în memoria reputatului profesor de matematică, de foştii elevi din promoţia 1985, care s-au gândit ca în fiecare an să-și omagieze profesorul și totodată dirigintele clasei. Inițiatorii concursului au înmânat participanților spre rezolvare, un număr de 10 subiecte, întocmite conform programei școlare a câte 10 puncte (un punct din oficiu), subiecte specifice fiecărui an de studiu (clasele IX, X, XI, XII), pe durata a trei ore.

Pentru fiecare câştigător, aparţinând fiecărui an de studiu (IX – XII), vor fi acordate premii în bani cu valori între 100-300 lei, în funcţie de locul ocupat pe podium. Acestea vor fi înmânate concurenților, într-un cadru festiv, în cursul săptămânii viitoare, dată la care va avea loc și careul destinat elevilor absolvenți de clasa a XII-a. Pe lângă organizatori, la eveniment a luat parte Monalisa Borza, inspector general adjunct la ISJ Alba.

Organizatorii dores să aducă mulțumiri firmelor care s-au implicat în susținerea acestei competiții: PROCAR Engineering – Alba Iulia, NOVA MODUL Cugir și ACITECH Cugir. Toți elevii participanți au fost recompensați la iesirea de la concurs cu pizza și răcoritoare oferite de organizatori.

Constantin Predescu

Facebook 

Acest articol a fost citit de 236 ori

65 de elevi au participat la cea de-a VIII-a ediție a concursului de matematică organizat la Cugir în memoria profesorului Ioan Mariș
5 (100%) 3 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.