Rămâi conectat

Administraţie

6315 persoane fizice și juridice din Cugir vor beneficia de reducerea cu 70% a majorărilor de întârziere la plata impozitelor locale

cugirinfo.ro

Publicat

în

cl-cugir-2015În ultima ședință a Consiliului Local din luna februarie, aleșii Cugirului luat în dezbatere și au dat undă verde unui proiect de hotărâre al primăriei, cu privire la acordarea de facilități fiscale de anulare a unei cote de 70% din majorările de întârziere datorate de persoanele fizice și juridice din cadrul unității administrativ-teritoriale a orașului Cugir, restante la data de 30.09.2015 inclusiv.

Inițial, în proiectul de hotărâre era prevăzută o cotă de 50% din majorările de înrziere, dar consilierii locali au introdus un amendament prin are au propus anularea în cotă de 70%.

Astfel, în confiormitate cu art 12 din OUG 44/2015, se propune: anularea în cotă de 70% a majorărilor de întârziere aferente obligațiilor de plată principale  restante la data de 30 septembrie 2015, inclusiv, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiții:  sunt stinse până la data de 31.03.2016 obligaţiile de plată principale constând în impozite și taxe locale, toate creanţele ce se fac venit la bugetul local, inclusiv amenzile contravenţionale, restante până la data de 30.09.2015; sunt stinse până la data de 31.03.2016 obligaţiile de plată principale constând în impozite si taxe locale, toate creanţele ce se fac venit la bugetul local, inclusiv amenzile contravenţionale, cu termene de plată 01.10.2015 – 31.03.2016; sunt stinse pana la data de 31.03.2016 majorările de intarziere, în cota de 70%, datorate până la data stingerii obligaţiilor de plată principale prevăzute, contribuabilul să aibă depuse toate declaraţiile fiscale, până la data depunerii cererii de anulare a accesoriilor;  Se mai propune: anularea în cotă de 70% a majorărilor de întârziere aferente diferenţelor de obligaţii de plată declarate suplimentar de contribuabili prin declaraţie rectificativă prin care se corectează obligaţiile de plată principale cu scadenţe anterioare datei de 30 septembrie 2015, inclusiv, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiții:  declaraţia rectificativă este depusă începând cu data de 1 octombrie 2015 până la data de 31 martie 2016, inclusiv;  toate obligaţiile de plată principale individualizate în declaraţia rectificativă se sting prin orice modalitate prevăzută de lege până la 31 martie 2016, inclusiv; anularea în cotă de 70% a majorărilor de întârziere aferente obligațiilor de plată principale datorate cu termen de plată 30.09.2015, stinse până la această dată; anularea în cota de 70% a majorărilor de întarziere aferente diferentelor obligaţiilor de plata principale, administrate de organul fiscal local, cu termene de plată până la 30 septembrie 2015, inclusiv, şi individualizate în decizii de impunere emise ca urmare a unei inspecţii fiscale în derulare la data intrării în vigoare a OUG nr.44/2015, dacă acestea se sting integral până la termenul prevăzut de art.156 alin.1 din Legea nr.207/2015 privind Codul de procedură fiscală, prin orice modalitate prevăzută de lege. Termenul de depunere a cererii de anulare a cotei de 70% din majorările de întârziere este de 90 de zile de la data comunicării deciziei de impunere, sub sancțiunea decăderii. De menționat că numărul beneficiarilor este de 6315 persoane fizice și juridice, iar valoarea totală  estimată a scutirii depășește 2 milioane lei.

Constantin Predescu


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Stadiul lucrărilor de modernizare la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” și la Grădinița cu Program Normal „Voinicel”, din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul evaluării în teren realizată de primarul Adrian Teban și echipa de proiect din cadrul primăriei, constructorii au dat asigurări că lucrările se vor încheia până la începerea noului an școlar 2024-2025.

Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir – peste 12.000 .000 lei prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu Cugir”.

Modernizarea a 3 corpuri, respectiv clădirea liceului, a cabinetelor de specialitate şi sala de sport, care vor beneficia de:

– reabilitarea termică a anvelopantei, reconformarea structurală a șarpantei,
– modernizarea instalațiilor utilitare, finisajelor interioare și exterioare,
– instalații pentru securitatea la incendiu,
– supraveghere video.
–  accesibilizarea clădirii pentru utilizatori cu handicap locomotor etc.
–  eficientizarea energetică
– mobilier și dotări
– sala de sport modernizată cu suprafață nouă, iluminat led, sistem de încălzire, finisaje și grupuri sanitare noi etc

Stadiul actual – 80% realizat – fiind în desfășurare execuția de lucrări.

Grădinița cu Program Normal „Voinicel” prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educaţională pentru învăţământul preşcolar la Şcoala Gimnazială Singidava” valoare de peste 2.200.000lei.

Clădirea va beneficia de:

–  refacerea învelitorii și a termoizolației existente, înlocuirea hidroizolației, inlocuirea tâmplăriei, a tuturor instalațiilor și a finisajelor din grupurile sanitare etc
–  rampă de acces
–  instalații de protecție împotriva șocurilor electrice, supraveghere video, sistem de ventilare a sălilor etc
–  sistem de iluminat LED și panouri solare
–  trotuarele refacute, cu pante spre exterior, destinate circulației și îndepărtării apelor de construcție.
–  eficientizarea energetică
– mobilier și dotări
– Stadiul actual – 50% realizat, fiind în desfășurare execuția de lucrări.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De vineri, 1 martie 2024, va fi funcțional noul sistem de taxare a transportului public local din orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria Cugir anunță că începând de vineri, 1 martie 2024, va fi funcțional noul sistem de taxare a transportului public local.

Este un sistem modern, care permite călătorilor să aleagă varianta de abonament sau tichet de călătorii care i se potrivește.  Vă prezentăm mai jos câteva informații importante legate de acest lucru:

În Primărie, la camera 4, se eliberează abonamente nominale pentru:

-persoane cu dizabilități
-beneficiarii legilor speciale
-pensionari
-pentru elevi
-pentru angajații unor firme din oraș.

Categoriile mai sus menționate se vor prezenta în fiecare lună la Primărie, în intervalul care va fi anunțat, pentru prelungirea valabilității cardului de abonament.

De asemenea, se eliberează abonamente nenominale și tichete de călătorie pentru celelalte categorii de călători. Aceștia vor putea să iși reîncarce cardurile primite la Primărie sau la automatele pentru bilete.

– De la automatele de bilete, călătorii pot să își achiziționeze bilete de călătorie (cu una sau două călătorii). Tot la aceste automate se pot achiziționa sau se pot reîncărca abonamentele nenominale, respectiv tichetele cu un număr de călătorii.
– Din autobuze, în acest moment, călătorii nu vor putea să achiziționeze bilete.
– La urcarea în autobuz, fiecare persoană trebuie să își valideze călătoria prin apropierea biletului sau a cardului de echipamentul de validare.
– La automat, un card nou costă 3 lei


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De marți, 27 februarie 2024, Primăria Cugir a început eliberarea noilor carduri de abonament pentru transportul public local

cugirinfo.ro

Publicat

în

Începând de astăzi, 27 februarie, vor putea fi eliberate noile carduri de abonament pentru transportul public local.

Acestea se vor elibera la sediul Primăriei, camera 4 și se vor putea utiliza din 1 martie 2024.

Noul sistem de abonament este valabil exclusiv pentru autobuzele noi, marca Mercedes-Benz, care deja au intrat în circuitul transportului local.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir