Rămâi conectat

Actualitate

5 noi cazuri de COVID-19 raportate astăzi, 16 noiembrie 2021, în orașul Cugir și comuna Blandiana

cugirinfo.ro

Publicat

în

Astăzi, 16 noiembrie 2021, în județul Alba s-au înregistrat 62 noi cazuri de COVID-19, potrivit informațiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică.

Dintre aceste cazuri, 4 au fost atribuite orașului Cugir și 1 comunei Blandiana.

Localitățile din care provin cazurile de COVID-19 raportate astăzi, 16 noiembrie 2021, sunt următoarele:

ABRUD – 3 cazuri

AIUD – 1 caz

ALBA IULIA – 21 cazuri

BLAJ – 4 cazuri

CUGIR – 4 cazuri

OCNA MUREȘ – 2 cazuri

SEBEȘ – 3 cazuri

TEIUȘ – 3 cazuri

ZLATNA – 1 caz

BLANDIANA – 1 caz

BUCERDEA GRÂNOASĂ – 1 caz

CETATEA DE BALTĂ – 1 caz

GÂRBOVA – 1 caz

IGHIU – 1 caz

JIDVEI – 1 caz

LOPADEA NOUĂ – 2 cazuri

PIANU – 1 caz

SÂNCEL – 1 caz

SĂSCIORI – 1 caz

SOHODOL – 1 caz

ȘONA – 2 cazuri

ȘPRING – 1 caz

STREMȚ – 1 caz

VINȚU DE JOS – 2 cazuri

Cetățeni din județul Alba infectați în străinătate:

MAREA BRITANIE – 1 caz

Cazuri de reinfectare:

GALDA DE JOS – 1 caz

Luni, în Alba au fost prelucrate în total 983 de teste, 524 PCR și 459 de teste rapide. Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 335.147, mai exact, 288.125 de teste PCR și 47.022 de teste rapide.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Din fonduri proprii, Spitalul orășenesc Cugir a pus în funcțiune o spălătorie modernă

cugirinfo.ro

Publicat

în

Spălătoria care deservește Spitalul orășenesc Cugir a fost dotată recent, cu o mașină de spălat profesională și un uscător de rufe professional.

Potrivit echipei managereiale a unității de sănătate, la achiziția acestor utilaje s-a avut în vedere creșterea eficienței energetice, economisirea apei și a produselor chimice.

Totodată, prin acest demers s-a urmărit reducerea costurilor și sporirea productivității activităților din cadrul spălătoriei.

Spălătoria Spitalului orășenesc Cugir este organizată ca un serviciu unic în care se desfășoară: primire, dezinfecție, spălare, călcare, reparare și depozitare rufe”, a precizat conducerea unității.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

10 strazi din Cugir vor rămâne luni, 11 decembrie 2023, fără energie electrică, din cauza unor lucrări la mai multe transformaroare electrice din oraș

cugirinfo.ro

Publicat

în

Mai multe străzi din Cugir vor rămâne fără energie electrică tinp de două ore, luni, 11 decembrie 2023, din cauza montării de concentratoare la mai multe transformatoare electrice.

„Luni, 11 decembrie 2023, între orele 10.00 și 12.00 se va face o întrerupere a energiei electrice pe străzile: Bălcescu, Înfrățirii, Victoriei (parțial), Gheorghe Doja, Viitorului, M. Sadoveanu (parțial), Al. Sahia, I.L. Caragiale, Stadionului și Tineretului, din cauza lucrărilor de montare concentratoare la postul trafo de unde sunteți alimentat”, a transmis Primăria Orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

„Cugirul la 1885. Răspunsuri la chestionarul lui B.P. Hașdeu al Academiei Române”, lansată la Salonul de Carte dedicat Zilei Naționale a României de la Alba Iulia

cugirinfo.ro

Publicat

în

Cartea intitulată „Cugirul la 1885. Răspunsuri la chestionarul lui B.P Hașdeu al Academiei Române”, scrisă de autorii originari din orașul Cugir, dr. Cristian Ioan Popa și prof. Petru Alin Teodorescu, a fost lansată vineri, la Salonul de carte dedicat Zilei Naționale a României.

Cartea valorifică cele trei răspunsuri trimise din Cugir, în anul 1885, la întrebările chestionarului lui B. P. Hașdeu, cel însărcinat să materializeze un proiect de dicţionar al limbii române iniţiat de regele Carol I şi pus în operă de Academia Română din Bucureşti.

Corespondenţii locali au fost învăţătorul Teodor Crişan, preotul greco-catolic Ioan Dreghiciu şi învăţătoarea Sofia Bria.

Răspunsurile lor vizează faţete extrem de diverse ale comunităţii cugirene tradiţionale, de la problemele de limbă, la cele legate de etnografie, tradiţii, folclor, credinţe, superstiţii, jocuri, port şi multe altele.

Aceste răspunsuri au venit nu doar din partea elitelor, care le-au consemnat, ci mai cu seamă de la oamenii simpli (de la şes sau de la munte), care le-au furnizat celor trei.

Autorii au urmărit să facă textul accesibil şi unui public neavizat, interesat de aceste valori, astfel încât şi cu ajutorul unor imagini de epocă să poată fi readusă la viaţă o lume altminteri greu de recuperat prin intermediul altor surse.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir