Rămâi conectat

Administraţie

25 milioane de lei, totalul veniturilor estimate la început de an 2014 de Primăria Cugir

Redacția Cugirinfo.ro

Publicat

în

Primarie-CUGIRCele mai importante sume de la bugetul local al oraşului Cugir vor fi direcţionate către Spitalul Orăşenesc Cugir, instituţiile şcolare şi străzile din localitate.

Totalul veniturilor în 2014 este de 25.038.000 de lei, din care 15.890.000 sunt venituri proprii, iar restul provin de la bugetul statului. Trebuie spus că fondurile alocate din bugetul statului sunt insuficiente pentru acoperirea integrală a cheltuielilor amintite, motiv pentru care se speră ca sumele să fie acoperite la viitoarele rectificări de buget. Nici veniturile proprii nu acoperă integral cheltuielile programate pentru anul în curs, astfel că o parte din investiţii vor fi decontate cu excedentul bugetar de anul trecut.
În opina administraţiei locale, cea mai importantă investiţie din 2014 o reprezintă reabilitarea secţiei de Chirurgie-Interne, lucrare începută anul trecut şi care trebuie finalizată până cel târziu în luna mai-iunie. Aproximativ 2.750.000 de lei sunt alocaţi pentru această lucrare, sumă la care se adaugă 500.000 lei pentru asigurarea funcţionării spitalului. „Este necesară reabilitarea ambulatoriului spitalului, investiţie care urmează să aibă loc în baza unui proiect european depus în urmă cu 3 ani şi care a trecut de toate etapele de evaluare. Anul acesta vom semna contractul de finanţare, astfel că peste 6.000.000 lei vor fi investiţi în policlinica spitalului. Trebuie spus că, în total, sistemul de sănătate din localitate este finanţat din bugetul local cu 3.340.000 de lei, întrucât la fondurile alocate spitalului se adaugă 90.000 lei pentru cabinetele medicale şcolare”, explică primarul oraşului Cugir, Adrian Teban.
În urma consultărilor şi a solicitărilor venite de la conducerile instituţiilor de învăţământ din oraş, a fost stabilită lista cu lucrările prioritare din acest an. Cea mai mare investiţie are loc la Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu unde va fi continuată reabilitarea atelierului şcoală. Investiţia se ridică la 1.100.000 de lei şi se doreşte ca până la toamnă lucrările să fie finalizate. Alte priorităţi sunt lucrările de reabilitare de la Şcoala Gimnazială nr. 3, finanţarea unui studiu de fezabilitate pentru transformarea grădiniţei Şcolii “Iosif Pervain” în creşă pentru copii şi alte două studii de fezabilitate necesare unor investiţii la Şcoala „Singidava”. „Urmează să demarăm un proiect european care va avea ca rezultat îmbunătăţirea considerabilă a infrastructurii stradale. Este vorba de reabilitarea şi modernizarea străzilor 1 Mai, Avram Iancu, Mihai Viteazul, Vasile Alecsandri, Râul Mic, parţial 21 Decembrie din Cugir şi strada Eroilor din Vinerea. Aşteptăm semnarea proiectului, urmând ca ulterior să alocăm din bugetul propriu finanţarea locală de 2%”, declară primarul Teban.
Investiţii importante se vor derula la stadionul CSO Cugir, unde va fi reabilitat gardul, porţile de acces şi va fi realizată o copertină care să protejeze lucrările deja executate la tribună. Valoarea acestor lucrări se ridică la 880.000 de lei.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Lucrări de modernizare avansate, la Școala Gimnazială Nr. 3 Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul evaluării în teren realizată de primarul Cugirului, Adrian Teban și echipa de proiect din cadrul primăriei, constructorii au dat asigurări că lucrările de modernizare la o importantă instituție școlară din oraș se vor încheia în următoarele luni.

La Școala Gimnazială Nr. 3 se lucrează cu motoarele turate la maxim, aici existând o finanțare de  peste 21.000.000 lei investiți prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională pentru învățământul general obligatoriu”.

Astfel, lucrările la corpul de pe strada Doinei sunt realizate în proporție de peste 80% și prevăd modernizare pentru: interior/exterior, instalații termice, electrice și de securitate la incendii, eficientizare energetică, iluminat led, echiparea cu mobilier și echipamente, modernizare băi etc. Se va monta lift pentru persoane cu dizabilități, și sunt executate și lucrări la gardul împrejmuitor și curtea interioară.

„Ulterior va fi montant mobilierul nou, necesar pentru desfășurarea a activităţii de învăţământ.

Prin același proiect se modernizeaza și corpul de pe str. Merilor din Vinerea.

Lucrările sunt realizate în proporție de peste 90% și s-au modernizat: interior/exterior, instalații termice, electrice și de securitate la incendii, eficientizare energetică, iluminat led, băi etc.

De asemenea, se modernizează terenul de sport, curtea interioară și se echipează cu mobilier nou.

Tot prin acest proiect s-a realizat modernizarea corpului de pe Aleea Constructorului”, ne-a transmis edilul orașului, Adrian Teban.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Campanie de sterilizare GRATUITĂ a câinilor la Cugir, în zilele de 10 și 11 mai 2024

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria orașului Cugir organizează, în zilele de 10 și 11 mai 2024, o campanie de sterilizare gratuită a câinilor de pe raza localității.

Campania de sterilizare gratuită va avea loc în perioada 10-11 mai 2024. Primăria Cugir a alocat în acest sens fonduri pentru sterilizarea a 60 de câini.

Locația unde se va desfășura campania este strada Drăgana nr. 29-31.

Cainii vor fi sterilizați, microcipați și li se va elibera carnet de sănătate, motiv pentru care sunteți rugați să vă prezentați cu o copie a cărții de identitate.

Programări se pot face la numărul de telefon 0744550409, zilnic între orele 17.00-20.00.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Inițiativă de reducere a impozitului pe clădiri și terenuri pentru donatorii de sânge din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Social democratul, Andrei Sărmășan în calitate de consilier local în Consiliul Local al orașului Cugir a inițiat un proiect de hotărâre prin care propune acordarea unei reduceri procentuale de 25% a impozitului pe clădiri, respectiv a impozitului pe teren pentru persoanele fizice care fac dovada a cel puţin trei donări de sânge în cursul unui an calendaristic, realizate în conformitate cu prevederile din Legea nr. 282/2005 privind organizarea activităţii de transfuzie sanguină, donarea de sânge şi componente sanguine de origine umană.

Potrivit actului normativ amintit,  organele locale ale administraţiei publice sunt obligate să sprijine acţiunile de promovare organizate în scopul donării de sânge, potrivit competenţelor pe care le au.

În acest context, „consiliile locale pot hotărî acordarea unei reduceri procentuale a impozitului pe clădiri, respectiv a impozitului pe teren pentru persoanele fizice care au în proprietate o clădire situată în România şi care fac dovada a cel puţin trei donări de sânge în cursul unui an calendaristic”.

Reducerea se poate cumula cu bonificaţia acordată în condiţiile prevăzute de lege şi se aplică diferenţei rezultate în urma scăderii bonificaţiei din impozitul datorat. |[(3) Scutirea sau reducerea de la plata impozitului/taxei, stabilită conform alin. (2), se aplică începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui în care persoana depune documentele justificative. (text original în vigoare până la 6 aprilie 2024) ]|

Scutirea sau reducerea de la plata impozitului/taxei se aplică începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui în care persoana depune documentele justificative.

„În acest sens, consiliul local are competența de a aproba reduceri la plata impozitelor și taxelor locale cu scopul de a promova acțiunile de donare de sânge, motiv pentru care am inițiat proiectul de hotărâre  pentru aprobarea unor reduceri procentuale de 25% a impozitului pe clădiri și a impozitului pe teren, pentru persoanele care fac dovada activităţii de transfuzie sanguină, donarea de sânge şi componente sanguine de origine umană”, a precizat consilierul Andrei Sărmășan.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir