cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » 25 milioane de lei, totalul veniturilor estimate la început de an 2014 de Primăria Cugir

25 milioane de lei, totalul veniturilor estimate la început de an 2014 de Primăria Cugir

Publicat în 31.01.2014 la ora 10:00

Primarie-CUGIRCele mai importante sume de la bugetul local al oraşului Cugir vor fi direcţionate către Spitalul Orăşenesc Cugir, instituţiile şcolare şi străzile din localitate.

Totalul veniturilor în 2014 este de 25.038.000 de lei, din care 15.890.000 sunt venituri proprii, iar restul provin de la bugetul statului. Trebuie spus că fondurile alocate din bugetul statului sunt insuficiente pentru acoperirea integrală a cheltuielilor amintite, motiv pentru care se speră ca sumele să fie acoperite la viitoarele rectificări de buget. Nici veniturile proprii nu acoperă integral cheltuielile programate pentru anul în curs, astfel că o parte din investiţii vor fi decontate cu excedentul bugetar de anul trecut.
În opina administraţiei locale, cea mai importantă investiţie din 2014 o reprezintă reabilitarea secţiei de Chirurgie-Interne, lucrare începută anul trecut şi care trebuie finalizată până cel târziu în luna mai-iunie. Aproximativ 2.750.000 de lei sunt alocaţi pentru această lucrare, sumă la care se adaugă 500.000 lei pentru asigurarea funcţionării spitalului. „Este necesară reabilitarea ambulatoriului spitalului, investiţie care urmează să aibă loc în baza unui proiect european depus în urmă cu 3 ani şi care a trecut de toate etapele de evaluare. Anul acesta vom semna contractul de finanţare, astfel că peste 6.000.000 lei vor fi investiţi în policlinica spitalului. Trebuie spus că, în total, sistemul de sănătate din localitate este finanţat din bugetul local cu 3.340.000 de lei, întrucât la fondurile alocate spitalului se adaugă 90.000 lei pentru cabinetele medicale şcolare”, explică primarul oraşului Cugir, Adrian Teban.
În urma consultărilor şi a solicitărilor venite de la conducerile instituţiilor de învăţământ din oraş, a fost stabilită lista cu lucrările prioritare din acest an. Cea mai mare investiţie are loc la Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu unde va fi continuată reabilitarea atelierului şcoală. Investiţia se ridică la 1.100.000 de lei şi se doreşte ca până la toamnă lucrările să fie finalizate. Alte priorităţi sunt lucrările de reabilitare de la Şcoala Gimnazială nr. 3, finanţarea unui studiu de fezabilitate pentru transformarea grădiniţei Şcolii “Iosif Pervain” în creşă pentru copii şi alte două studii de fezabilitate necesare unor investiţii la Şcoala „Singidava”. „Urmează să demarăm un proiect european care va avea ca rezultat îmbunătăţirea considerabilă a infrastructurii stradale. Este vorba de reabilitarea şi modernizarea străzilor 1 Mai, Avram Iancu, Mihai Viteazul, Vasile Alecsandri, Râul Mic, parţial 21 Decembrie din Cugir şi strada Eroilor din Vinerea. Aşteptăm semnarea proiectului, urmând ca ulterior să alocăm din bugetul propriu finanţarea locală de 2%”, declară primarul Teban.
Investiţii importante se vor derula la stadionul CSO Cugir, unde va fi reabilitat gardul, porţile de acces şi va fi realizată o copertină care să protejeze lucrările deja executate la tribună. Valoarea acestor lucrări se ridică la 880.000 de lei.

Acest articol a fost citit de 256 ori

25 milioane de lei, totalul veniturilor estimate la început de an 2014 de Primăria Cugir
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *