Rămâi conectat

Actualitate

17 noi cazuri de COVID-19 raportate astăzi, 30 septembrie 2021, în orașul Cugir și comuna Șibot

cugirinfo.ro

Publicat

în

Astăzi, 30 septembrie 2021, în județul Alba s-au înregistrat 181 noi cazuri de COVID-19, potrivit informațiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică.

Dintre aceste cazuri, 16 au fost atribuite orașului Cugir și 1 comunei Șibot.

Localitățile din care provin cazurile de COVID-19 raportate astăzi, 30 septembrie 2021, sunt următoarele:

ALBA IULIA – 54 cazuri

ABRUD – 1 caz

AIUD – 25 cazuri

BLAJ – 4 cazuri

CÂMPENI – 3 cazuri

CUGIR – 16 cazuri

OCNA MUREȘ – 11 cazuri

SEBEȘ – 21 cazuri

ARIEȘENI – 1 caz

BISTRA – 1 caz

BUCERDEA GRÂNOASĂ – 2 cazuri

DAIA ROMÂNĂ – 5 cazuri

GALDA DE JOS – 1 caz

GÂRDA DE SUS – 1 caz

HOREA – 1 caz

IGHIU – 6 cazuri

METEȘ – 2 cazuri

MIRĂSLĂU – 7 cazuri

PIANU – 1 caz

POȘAGA – 1 caz

RĂDEȘTI – 3 cazuri

ROȘIA MONTANĂ – 1 caz

ȘIBOT – 1 caz

STREMȚ – 2 cazuri

ȘUGAG – 1 caz

UNIREA – 1 caz

VALEA LUNGĂ – 1 caz

VINȚU DE JOS – 4 cazuri

Cazuri de reinfectare:

ALBA IULIA – 2 cazuri

În ultimele 24 de ore au fost făcute 1.246 de testări (638 PCR – 250 la DSP, 388 la SJU și 508 teste rapide). Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 286.850, mai exact, 261.158 de teste PCR și 25.692 de teste rapide.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Din fonduri proprii, Spitalul orășenesc Cugir a pus în funcțiune o spălătorie modernă

cugirinfo.ro

Publicat

în

Spălătoria care deservește Spitalul orășenesc Cugir a fost dotată recent, cu o mașină de spălat profesională și un uscător de rufe professional.

Potrivit echipei managereiale a unității de sănătate, la achiziția acestor utilaje s-a avut în vedere creșterea eficienței energetice, economisirea apei și a produselor chimice.

Totodată, prin acest demers s-a urmărit reducerea costurilor și sporirea productivității activităților din cadrul spălătoriei.

Spălătoria Spitalului orășenesc Cugir este organizată ca un serviciu unic în care se desfășoară: primire, dezinfecție, spălare, călcare, reparare și depozitare rufe”, a precizat conducerea unității.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

10 strazi din Cugir vor rămâne luni, 11 decembrie 2023, fără energie electrică, din cauza unor lucrări la mai multe transformaroare electrice din oraș

cugirinfo.ro

Publicat

în

Mai multe străzi din Cugir vor rămâne fără energie electrică tinp de două ore, luni, 11 decembrie 2023, din cauza montării de concentratoare la mai multe transformatoare electrice.

„Luni, 11 decembrie 2023, între orele 10.00 și 12.00 se va face o întrerupere a energiei electrice pe străzile: Bălcescu, Înfrățirii, Victoriei (parțial), Gheorghe Doja, Viitorului, M. Sadoveanu (parțial), Al. Sahia, I.L. Caragiale, Stadionului și Tineretului, din cauza lucrărilor de montare concentratoare la postul trafo de unde sunteți alimentat”, a transmis Primăria Orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

„Cugirul la 1885. Răspunsuri la chestionarul lui B.P. Hașdeu al Academiei Române”, lansată la Salonul de Carte dedicat Zilei Naționale a României de la Alba Iulia

cugirinfo.ro

Publicat

în

Cartea intitulată „Cugirul la 1885. Răspunsuri la chestionarul lui B.P Hașdeu al Academiei Române”, scrisă de autorii originari din orașul Cugir, dr. Cristian Ioan Popa și prof. Petru Alin Teodorescu, a fost lansată vineri, la Salonul de carte dedicat Zilei Naționale a României.

Cartea valorifică cele trei răspunsuri trimise din Cugir, în anul 1885, la întrebările chestionarului lui B. P. Hașdeu, cel însărcinat să materializeze un proiect de dicţionar al limbii române iniţiat de regele Carol I şi pus în operă de Academia Română din Bucureşti.

Corespondenţii locali au fost învăţătorul Teodor Crişan, preotul greco-catolic Ioan Dreghiciu şi învăţătoarea Sofia Bria.

Răspunsurile lor vizează faţete extrem de diverse ale comunităţii cugirene tradiţionale, de la problemele de limbă, la cele legate de etnografie, tradiţii, folclor, credinţe, superstiţii, jocuri, port şi multe altele.

Aceste răspunsuri au venit nu doar din partea elitelor, care le-au consemnat, ci mai cu seamă de la oamenii simpli (de la şes sau de la munte), care le-au furnizat celor trei.

Autorii au urmărit să facă textul accesibil şi unui public neavizat, interesat de aceste valori, astfel încât şi cu ajutorul unor imagini de epocă să poată fi readusă la viaţă o lume altminteri greu de recuperat prin intermediul altor surse.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir