cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » 1500 de cugireni au semnat pentru un muzeu al oraşului iar 200 dintre ei vor să facă donaţii în obiecte

1500 de cugireni au semnat pentru un muzeu al oraşului iar 200 dintre ei vor să facă donaţii în obiecte

Publicat în 21.01.2013 la ora 9:05

Lipsa de reacţie pozitivă a unor reprezentanţi ai autorităţii publice locale nu a infrânt elanul membrilor Asociaţiei ”PRO Cugir”, în demersul lor de a face ca la poalele Drăganei să fiinţeze un muzeu al oraşului Cugir.

Zbaterile unor oameni de bine, chiar dacă nu au rădăcinile înfipte atât de adânc în pământul urbei, așa cum le au cei care din păcate se opun acestei iniţiative, au scos în evidență un fapt incontestabil: peste 1.500 de localnici și-au dat acordul în scris pentru realizarea unui muzeu sau a unei colecţii publice a oraşului, iar numărul acestora este în creştere.
Printre ei se află un număr de aproape 200 cetăţeni care au semnat declaraţii prin care îşi exprimă acordul de a încredinţa diverse bunuri sub formă de donaţii sau în custodie pentru muzeu. Lista potenţialilor deţinători de obiecte muzeistice pe domenii de activitate se referă la: instituţii public, asociaţii, fundaţii, unităţi economice de producție, unităţi de servicii și comerţ, persoane fizice.
Daca până aici lucrurile par să fie cât se poate de clare, rămâne de rezolvat partea cea mai delicată a problemei și anume stabilirea locației ce urmează a fi afectată acestui proiect. Asociația ”PRO Cugir” a venit în fața consiliului local și a primăriei cu două propuneri pentru spațiul necesar unde să fie instalat (fie și temporar, până la găsirea unei soluţii definitive), un muzeu sau o colecţie locală. Potrivit preşedintelui Asociației ”PRO Cugir”, ing. Aurel Voicu, este vorba de fosta cantina pentru elevi a Colegiului Naţional ”David Prodan”, spaţiu nefolosit de mai mulţi ani, sau de cele 7 camere neocupate din clădirea Clubului Elevilor, un loc unde în mod improvizat se află mai multe obiecte cu valoare de patrimoniu, din păcate prea puţin expuse pană în prezent publicului.
Faţă de cele prezentate, nu mai rămâne decât bunăvoinţa autorităţii publice locale, care ar trebui să treacă peste orgolii și să dea curs inițiativei unor oameni care în opinia noastră nu urmăresc nici pe departe interese personale sau capital politic. Nu vor să facă altceva decât ceea ce alte localități din țară au făcut cu veacuri sau cu decenii în urmă.

Acest articol a fost citit de 378 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.